Ana SayfaSEO2017 SEO İpuçları: HTTPS’e Geçiş

2017 SEO İpuçları: HTTPS’e Geçiş

-

Bu bölüm altı yazılık bir blog dizisinin ikinci yazısı. Fikir edinebilmeniz açısından sizlere 2017 yılı için çok önemli ipuçları sunuyoruz, buradan takip edebilirsiniz.

Deepcrawl Müşteri Danışma Kurulu (Customer Advisory Board (CAB)) tarafından seçilen 2017 yılının ikinci SEO ipucu, “HTTPS’e geçiş”.

Secure HTTPS olarak da bilinen HTTPS, onaylı, özel ve güvenli işlemlere izin vermek için geliştirilmiştir. Bu da HTTPS sitelerin müşteri verilerini şifreleyebilmesi ve müşterilerin kendilerini daha güvende hissetmesini sağlamaktadır. SEO için bunun anlamı eklenmiş referans verisi Google’ın iddia ettiğine göre küçük sıralama avantajı sağlamaktadır.

Aşağıda bazı Deepcrawl Müşteri Danışma Kurulu üyelerinin HTTPS ye geçiş hakkındaki yorumlarını bulabilirsiniz.

Bastian Grimm, Peak Ace’de Organik Arama Başkanı

HTTP2’ye geçmeden HTTPS’e geçişin hiçbir mantığı yoktur çünkü HTTPS güncel protokolü kullanmadıkça gitgide yavaşlayacaktır. Aynı zamanda TLS kaynaklanan bir yükleme de olacaktır, bu yüzden ikisini de yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Fili Wiese, SEO Danışmanı & Eski Google Çalışanı

Sitelerin çoğunun HTTPS’e taşınmasıyla tarayıcılar HTTP sitelerin daha riskli olduklarını kullanıcılara göstermeye başladı, web sitelerinizi HTTPS ile değiştirmek daha önemli hale geldi.

HTTPS’e geçişin bir çok faydasnı görürsünüz ancak birçok teknik zorluğu da beraberinde getirir. HTTPS yaşam için bir anahtar olduğundan beri aklınızdan çıkarmamanız gereken şey web sitenizin HTTPS versiyonunun sürekliliğinin büyük önem taşımasıdır.

Sonuçta geliştirilmiş güvenlik, yönlendirme yapılan verilerinin güvenlik altında olması ve olası arama sonucu sıralamalarına negatif etki yapan etkilerin azaltılması veya yok edilmesi gibi artıalra sahp. Aynı zamanda mümkün olduğunca HSTS’i de geliştirmeyi unutmayın. HTTPS’e geçişin 2017 için bir öncelik olduğunu sakın unutmayın.

David Sottimano, Medya Planlama Grubu Stratejist Başkan Vekili

Hiç şüphesiz HTTP2 webdeki en heyecan verici değişim, her şey daha da hızlanıyor ve daha güvenli hale geliyor çünkü HTTP2 tarayıcı desteği çoğunlukla HTTPS gerektiriyor. Sayfa hız araçları zamana ayak uydurmalı, mevcut webde HTTP2’ye yer açmak için geliştiricilerin artık  sürelerini tamamlamış olmaları gerekiyor ve hızlanmanın sonucu olarak daha çok yenilik görmeyi bekliyorum.

HTTP2’nin neleri mümkün kılacağı ve Google’ın HTTP2 siteleri/kaynakları nasıl  değerlendireceği konusunda heyecanlıyım. Öncelikle şirketler HTTP2 furyasına katılmak konusunda dikkatli olmalı çünkü SEO endüstrisi henüz yeterli ve anlaşılabilir çalışmalara sahip değil ve hala HTTPS’e  geçişle ilgili sıkıntılar yaşayan siteler var.

Alan Bleiweiss, SEO Danışmanı, Konuşmacı & Yazar

Geçerli bir sebep olmadan sırf güvenlik konusunda aşırı derecede takıntılı kişiler önemli olduğunu söylüyor diye siteleri daha güvenli hale gelmeleri için zorlamanın sağlıklı olmadığını düşünüyorum. İlerleyen süreçte sitemiz böyle bir gerçekle karşımıza çıkabilir, Chrome tarayıcılarda “bu site güvenli değildir” diye bir uyarı görebilirsiniz. Siteniz sırf bu yüzden bile ihtiyacı olmamasına rağmen HTTPS kullanmadığı için ziyaretçi kaybedebilir.

Üzerinde iyice düşünülmeden site sahiplerine herhangi bir şey dayatılmamalı. Eğer sitenizde kullanıcılardan kişisel bilgiler topluyorsanız bu HTTPS kullanmanız için bir sebep olabilir.

Önceki 2017 SEO İpuçları;

#1 2017 SEO İpuçları: Mobil İndekse Hazır Ol

 

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?