Ana SayfaSEOİçerik uzunluğu bir sıralama faktörü mü?

İçerik uzunluğu bir sıralama faktörü mü?

-

Daha fazla kelime içeren içerikler Google arama sonuçlarında daha yüksek sıralamada yer almaya yardımcı olur mu? İçerik uzunluğu bir sıralama faktörü mü? Çokça merak edilen bu konu için gerekli güncel bilgileri aşağıda paylaşıyoruz.

SEO çalışmalarındaki uzun süredir devam eden tartışmalardan biri de içeriğin uzunluğu ve sıralamalar üzerinde bir etkisi olup olmadığıdır.

Kelime sayısının arama sonuçları için bir faktör olduğu duymaya aşina olduğumuz kısım ve bununla birlikte Google’ın yüksek kelime sayısını yüksek kaliteli içeriğin bir işareti olarak gördüğünü öne süren iddialar bulunuyor.

Bu iddiaları değerlendirelim ve bir sıralama faktörü olarak kelime sayısı konusundaki güncel bilgileri paylaşalım.

İçerik pazarlama efsanelerini unutun, işte oyunun yeni kurallar

İddia: İçerik uzunluğu bir sıralama faktörüdür

Hepimizin aşina olduğu bir durum içerik kraldır, bu nedenle rakiplerden daha fazla içeriğe sahip olmanın da arama sıralamaları için daha iyi olduğu düşünülmektedir.

SEO uzmanları, kelime sayısının içerik kalitesinin bir göstergesi olduğu teorisine dayanarak daha büyük bir kelime sayısının daha yüksek sıralamalara ulaşmada yardımcı olabileceğini iddia ediyor.

Hatta bazı uzmanlar, Google’ın ilk sayfasına çıkmak için belirli bir kelime sayısını alt limit olarak görecek kadar ileri gidiyorlar. Bu iddialar, pazarlamacıları ve şirketleri, Google’da rekabet edebilmek için belirli sayıda kelimeye ulaşmak için içeriklerin yükek kelime sayılarına sahip içerikler yazmaları gerektiğine inandırıyor.

İçerik uzunluğunun bir sıralama faktörü olduğuna ilişkin kanıt var mı?

Çeşitli iletişim kanallarından Google’a sık sık kelime sayısının bir sıralama faktörü olup olmadığı sorulur. Aslında bu bölüm için yararlanabileceğimiz çok sayıda kanıtımız olduğu anlamına gelir.

Mevcut tüm kanıtlar incelendiğinde kelime sayısının bir sıralama faktörü olmadığı açıktır.

Google’dan John Mueller, bir SEO uzmanının arama sonuçlarında kelime sayılarını nasıl analiz edeceğini sorduğu bir Reddit paylaşımında tam olarak bunu söylüyor.

“Kelime sayısı bir sıralama faktörü değildir. Kendini bu dertten kurtar.”

John Mueller Kimdir? Google’daki Görevi Nedir?

John Mueller’den Twitter’da, içerik kalitesini değerlendirmek için kelime sayısının kullanılmadığını doğrulayan başka bir açıklama:

“Kelime sayısı kalitenin göstergesi değildir. Bazı sayfalarda hiçbir şey söylemeyen çok fazla kelimeye sahip yazılar var. Bazı sayfalarda çok önemli ve sorgularla alakalı çok az kelime var. İçeriğinizi en iyi (umarım) siz bilirsiniz ve detaylara ihtiyacı olup olmadığına karar verebilirsiniz.”

Bir başka örnekte Mueller, bir sayfaya daha fazla metin eklemenin onu Google’ın bakış açısından daha iyi hale getirmeyeceğini açıkça belirtiyor.

“Bizim bakış açımıza göre bir sayfadaki kelime sayısı bir kalite faktörü değil, bir sıralama faktörü de değil.

Bu yüzden bir sayfaya körü körüne daha fazla metin eklemek o sayfayı daha iyi yapmaz.”

“İçerik uzunluğu bir sıralama faktörü mü?” sorusunun cevabı

Kelime sayısının bir sıralama faktörü olmadığını Google’ın yetkili ismi John Mueller’in fark açıklamalarla net şekilde gördük.

Google’ın arama sonuçlarını değerlendirirken en çok önemsediği şey, kullanıcı aramalarının amacına uygun tatmin edici içerikler üretmektir.

Bir araştırmacının bilmesi gerekenleri iletmek için 50 kelime, 100 kelime veya 1.000 kelime gerekebilir. Bu sayı her arama sorgusu için farklılık gösterir yani sorgudan sorguya değişecektir.

Bir kullanıcı, hızlı bir yanıt almayı gerektiren bir soru arıyorsa, daha kısa bir içerik ile ilk sayfada yer alabilir. İçerik uzunluğunu rastgele belirlenmiş bir kelime sayısı olacak şekilde uzatmanın hiçbir faydası yoktur.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Pazarlamada Psikolojik Stratejiler

Pazarlamada Psikolojik Stratejiler

0
Pazarlama, sadece bir ürün ya da hizmetin satılmasından çok daha fazlasıdır. İyi bir pazarlama stratejisi, müşterilerin zihnindeki algıları anlamak, onların duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarını...