Ana SayfaPazarlamaYeniden pazarlamada dikkate alınması gereken 7 püf noktası

Yeniden pazarlamada dikkate alınması gereken 7 püf noktası

-

Yeniden pazarlamada, kitleleri web sitesi etkinliğine ve sosyal etkileşime göre segmentlere ayırmak çalışmaların verimliliğini daha da arttıracaktır. Yeniden pazarlamada dikkate alınması gereken 7 püf noktası ile çalışmalarınıza küçük dokunuşlar yapabilir ve daha iyi dönüşler almaya başlayabilirsiniz.

Yeniden pazarlama nedir?

Yeniden pazarlama daha önce bir web sitesini ziyaret etmiş veya içeriklerle sosyal kanalda etkileşimde bulunmuş kişilere, reklam sunulmasını sağlayan ücretli pazarlama taktiği ya da tekniğidir. Bu tür çalışmalarda kullanıcıların takip edilmesi, belirli sayfaları ziyaret eden ya da web sitelerinde belirli etkinliklerde bulunan kişilerin analiz edilmesi gerekmektedir. Bunun için de web sitesine yerleştirilen pikseller kullanılmaktadır. Yeniden pazarlama, siteyi ziyaret edenlerin ürün ya da hizmet alımı ile siteden ayrılmasın hedefleyen ve bu yönde çeşitli teknikler içeren kapsamlı bir alandır. Ancak yeniden pazarlamada dikkate alınması gereken 7 püf noktası ile hangi yöntem üzerinde çalışırsanız çalışın planlamalarınızı daha verimli hale getirebilirsiniz.

İçerik pazarlama efsanelerini unutun, işte oyunun yeni kuralları

İşte yeniden pazarlamada dikkate alınması gereken 7 püf noktası

1. Fiyat sayfası ziyaretçileri

Siteye giriş yapan bir kullanıcı, bir ürünün ya da hizmetin fiyatlarına göz atmış ve siteden ayrılmışsa muhtemelen fiyat araştırması yapmaya devam etmektedir. Ayrıca bu kullanıcı grubu, sitenin ana sayfasını (ya da fiyat içermeyen sayfaların dışındaki sayfaları) ziyaret edenlerden çok daha ileridedir. Bu nedenle yeniden pazarlamada bu kitle için standart pazarlama taktiklerinden çok daha fazlasına ihtiyaç duyulacaktır. Bu kitle, ürün için harekete geçirici mesaja açık olacağı gibi bir kampanyadan yararlanmak da isteyebilir.

2. Sektöre özel sayfa ziyaretçileri

Farklı sektörleri ilgilendiren bir web sitesi söz konusu olduğunda sektörel olarak çalışmaları yürütmek en iyi yollardan birisidir. Her bir sektör için hazırlanacak yeniden pazarlama kitleleri, kitlelerin takip edilmesini ve bu doğrultuda pazarlama yapılmasını sağlar. Üstelik bu kişilerin dikkatini çekecek özel içeriklerle de sitenin beslenmesi, kitlelerin genişlenmesindeki anahtarlardan birisidir.

3. Kanallar arası yeniden pazarlama

Yeniden pazarlama çalışmalarında farklı kanallar üzerinden farklı kampanyalar düzenlenir. Tüm bunlar da yeniden pazarlama için birer şanstır. Zira belirli kanallardan ve kampanyalardan sitenizi ziyaret eden kişiler için yeniden pazarlama segmentleri oluşturmanız, alt gruplar belirlemeniz yeni fırsatları ortaya çıkarır. Kanallar arası yeniden pazarlamada LınkedIN ya da Google Reklamlar gibi farklı alanlardaki sonuçları ve etkileşimleri de karşılaştırabilirsiniz. Böylece kanalların gücünden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

4. Sepeti terk edenler

E-ticaret sitelerinde alışveriş sepeti oluşturmasına rağmen ödeme sürecini tamamlamadan ziyaretçiler siteden ayrılabilmektedir. Bu kitlelere özel reklamlar yapmak, onları siteye dönmeye ve satın alma işlemlerini tamamlamaya teşvik edebilir. Bu tür özel gruplar ile siteyi ziyaret eden genel grupları bir arada değerlendirmek doğru bir yol olmayacağı gibi daha alt gruplarda toplanmış hedef kitlelere daha etkili şekilde erişim sağlanabilir. Örneğin bu kullanıcılar için özel kampanyalar düzenleyebilir ve sepetlerin satışa dönmesini sağlayabilirsiniz.

5. Müşteriler

Siteden alışveriş yapan bir kişiyi yeni satın alma için teşvik etmek, yeniden pazarlamanın en çok tercih edilen yöntemlerinden birisidir. Bu pazarlama çalışmalarında tanıtılacak ürünler ve çalışmanın zamanlaması tamamen satın alınan ürünün türüne bağlıdır. Bu nedenle ürün özelliklerine göre mevcut müşterilere yönelik çalışma yapılması gerekir. Ayrıca bu ürünler, sitedeki diğer ürünlerin pazarlamasında da bir ipucu sunar. Öyle ki kamp yapmak için siteden bir çadır satın alan kişinin, kamp için gerekli diğer ürünlere de ilgisi vardır. Bu tür ürünleri öne çıkararak yapılacak yeniden pazarlama ile kişinin diğer ihtiyaçlarını karşılaması da sağlanabilir.

6. Videolar

YouTube, Meta ve LinkedIn, videolar üzerinden yeniden pazarlama kitlelerinin oluşturulmasına izin veren üç popüler kanal arasında yer almaktadır. Video odaklı çalışma yapan kişi ya da işletmelerin bu 3 kanaldan en uygun olanı tercih ederek etkinlikler sonrasında video görüntüleyenleri segmentlere ayırabilirsiniz. Bu segmentlere bazı örnekler ise şöyledir;

  • Bir kanaldaki herhangi bir videoyu izledi.
  • Belirli videoları izledi.
  • Kanal ile etkileşime geçti. (Beğeni, abonelik vs.)
  • Bir videoyu en az 3 (10 veya 15) saniye izledi.
  • Bir videoyu %25, %50, %75 veya %95 oranında izledi.

Videolardaki bu tür etkinliklere göre daha özel kitleler oluşturmak, pazarlama çalışmalarında verimliliği arttıracağı gibi daha düşük bütçeler ile çalışma yapılmasını sağlar.

7. Sayfa etkileşimleri

Bir kullanıcı Facebook’ta gönderiyi beğeniyor ya da yorum yapıyorsa gönderideki ürün ya da hizmete belirli bir ilgisi olduğunu göstermektedir. Bu tür durumlarda da yine alt segmentler üzerinden çalışılması gerekir. Altta yer alan örnekte olduğu gibi kişilere özel çalışmalar yapmak dönüşüm oranlarını arttıracaktır.

  • Sayfayı beğenen veya takip edenler
  • Sayfayla ilgilenen herkes
  • Sayfayı ziyaret eden herkes
  • Gönderi veya reklamla etkileşime girenler
  • Harekete geçirici mesaj düğmesini tıklayanlar
  • Sayfaya mesaj gönderenler
İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Pazarlamada Psikolojik Stratejiler

Pazarlamada Psikolojik Stratejiler

0
Pazarlama, sadece bir ürün ya da hizmetin satılmasından çok daha fazlasıdır. İyi bir pazarlama stratejisi, müşterilerin zihnindeki algıları anlamak, onların duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarını...