2018 yılının başından beri geliştirilmekte olan paralel takip sistemi 30 Ekim’den itibaren tüm hesaplarda kullanılabilecek. Mobil site hızını iyileştirmeye katkı sağlamak amacı ile Google AdWords tarafından geliştirilen sistem sayesinde AdWords sitenin arka planında takip gerçekleştirecek.
Paralel Takip veya Paralel İzleme Nedir?
Paralel takip veya bir diğer adıyla paralel izleme, Google AdWords reklamlarını arka planda izleyen bir sistem. Daha önceleri Google AdWords reklamlarının takibi için siteye eklenen kod parçacıkları, hem SEO puanlama siteleri tarafından sorun olarak algılanır, hem de sitenin 1 saniye bile olsa yavaş açılmasına neden olurdu. Tüm bunların farkında olan ve Google reklam ağını kullanan kullanıcıların sitelerinin yavaş açılmasını istemeyen Google, paralel izleme sistemini geliştirdi. Geliştirilen sistem sitenin arka planında çalışarak tıklama ölçümünü yapacağı için özellikle mobil hızlarda önemli bir artış gözlemlenecektir.
Google’ın web’i hızlandırma taahhüdünün bir parçası olarak, şirket tüm AdWords hesapları için paralel izleme şartı getiriyor. Google, AdWords ,kullanıcılarına tıklama ölçüm sağlayıcılarının bu değişiklik için hazır olmalarını, aksi taktirde kesintiler oluşabileceğini bildiriyor.Kullanıcılar “İzleme” bölümündeki hesap seviyesi ayarları sayfasından paralel izleme seçeneklerine ulaşabilirler.
AdWords kullanıcılarına 30 Ekim 2018 tarihine kadar zaman tanıyan Google, sayfa hızına olan bağlılığını daha da artırarak, şirket güvenliğini artırmak için çeşitli AdWords değişiklikleri de sunuyor.
Google AdWords Değişiklikleri Sadece Bununla Sınırlı Değil
Google AdWords, 11 Haziran’dan itibaren, sitesini HTTPS’e geçiren reklam verenler için, HTTP arama ağı reklamı tıklamalarını otomatik olarak HTTPS’ye yönlendirecek.Ayrıca önümüzdeki birkaç hafta içinde, AdWords, açılış sayfaları için daha az güvenli HTTP adresi kullandığında reklamverenleri uyaracak. Reklamverenler, performans istatistiklerini sıfırlamadan açılış sayfası URL’lerini HTTP’den HTTPS’e aktarabilecek.
Kaynak : Search Engine Journal