Ana SayfaSEMGoogle AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 5: Yer Uzantısı

Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 5: Yer Uzantısı

-

Google AdWords Reklam Uzantıları yazıs dizisinin 5. bölümü ile devam ediyoruz. Google Adwords dijital reklamcılığın en önemli kanallarından biridir. SEM stratejisini doğru belirlemek her işletme ve kurum için oldukça önemlidir. Google Adwords’te arama ağı ve görüntülü reklam ağında da reklamlarınızı optimize ederken reklamların kalitesi maliyetlerimizi düşürmek ve performansını arttırmak için oldukça önemlidir.

Reklamlarımızı hedef kitlemize gösterirken kurumumuzun sunduğu ürün veya hizmeti vurgulayarak mesajımızı iletiriz. Hedefimiz o ürün veya hizmeti kitlemize gösterip hacmimizi arttırmaktır. Ancak reklamcılıkta birden çok hedefe ve hatta yan hedeflere de odaklanabiliriz. Ana hedefimizin yanı sıra, eğer bir fiziksel mağazamız varsa ve mağazamıza ziyaret edilmesi bizim için önem arz ediyorsa bu bizim için bir yan hedef olabilir. Bunun için reklamlarımıza uzantı olarak yer uzantısı seçeneğini kullanabiliriz.

Nasıl Gösterilir?

Yer uzantıları, reklam metin veya görsellerinin hemen altında adresiniz, konumunuzun haritasının linki veya konumunuza olan uzaklık bilgisiyle birlikte gösterilebilir. Böylece reklamı gören kullanıcılara işletmenizin bulunduğu konumu bulmasına yardımcı olursunuz. Reklamı gören kullanıcı, reklamlarınızda yer alan bu uzantıyla ilgili bilgi edinmek veya konumunuzu görmek için tıklayabilir veya ona dokunabilir.

Yer uzantıları, reklamı görüntüleyen kişilerin işletmenizi ziyaret etmeye teşvik eder. Örneğin; Arama Ağı’nda reklam veren Elif bir pilates stüdyosu işletmekte ve mekânına daha fazla müşteri gelmesini istemektedir. Reklam kampanyasına bir yer uzantısı ekler. Böylece, pilates stüdyosu yakınlarındaki kullanıcılar mobil cihazlarında Elif’in belirlediği anahtar kelimelerden birini (“en iyi pilates stüdyosu” veya “pilates kursu” gibi) aradığında, kampanyada kullanılan yer uzantısı sayesinde pilates sevenlere aşağıdaki bilgiler gösterilebilir:

  • İşletmeye ve bulunduğu şehre olan uzaklık (mobil cihazlarda)
  • İşletmenin açık adresi (bilgisayarlarda)
  • tıklanabilir bir “Ara” düğmesi
  • İşletmeye ait çalışma saatleri, telefon numarası, fotoğraflar, müşteri puanları ve yol tarifi gibi bilgilerin yer aldığı ayrıntılar sayfasına erişim (dokunarak veya tıklayarak)

Görüntülü Reklam Ağı’nda Yer Uzantıları

Yer uzantıları, Görüntülü Reklam Ağı kampanyalarında da yayınlanabilir. Google Görüntülü Reklam Ağı’nda reklam görsellerimizin hemen altında yine tıklanabilir veya dokunulabilir yer uzantıları görüntülenebilir. Yine hedef, mağazalara gelenlerin sayısını artırmaktır. Görüntülü Reklam Ağı’ndan, yer uzantılarıyla ilgili örnek verecek olursak; büyük bir giyim mağazası, “Moda takipçisi” kitlesini hedefleyerek, internette vakit geçiren kullanıcıları mağazaya gidip ürün satın almaya teşvik etmek istiyor. Görüntülü reklam ağında yer uzantıları oluşturuyor. Reklamı görüntüleyen kullanıcılar, söz konusu reklamları gördüğünde işletmeye ait fotoğraflara, çalışma saatlerine, haritada mağazanın konumuna bakabilir ve ardından mağazaya gitmek için “Yol tarifi”ni tıklayabilir.

Nasıl Gösterilir?

Yer uzantıları, iş bilgilerinizi Arama Ağı, Görüntülü Reklam Ağı ve Google Haritalar’da çeşitli biçimlerde (mobil cihazlar ve bilgisayarlar) gösterebilir.

Verileri “Google Benim İşletmem”den çeker. Buradaki gelen yorumlar, yer uzantıları etkinleştirilmiş reklamlarda gösterilebilir. Yorumlar, minimum 5 yorum ve ortalama 3,5 yıldız içeren Google Benim İşletmem girişlerinizden derlenir.

Öne Çıkan Avantajlar

 

  • Google Haritalar’ın yanı sıra Google aramaları: Yer uzantılarınız; Haritalar uygulaması dahil, Google Haritalar’daki arama sonuçlarının yanında, yukarısında veya altında görünebilir.

 

  • Müşterileri sayınızı büyütme ve daha çok iletişim kanalı

 

  • Görüntülü reklam ağında etkileşim
  • Online etkili fiziksel satışlarınızı arttırmak
  • Raporlama

Maliyet

Adwords hesabınıza yer uzantısı eklemek için ekstra bir ücret ödemezsiniz. Ancak reklamlar tıklandığında her zamanki şekilde (CPC) ödeme yapılır.

Yazı dizisi için daha önceki yazılara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

#1 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 1: Site Bağlantısı Uzantısı

#2 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 2: Açıklama Metni Uzantıları

#3 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 3: Mesaj Uzantısı

#4 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 4: Telefon Uzantısı

#5 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 5: Yer Uzantısı

#6 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 6: Ek Açıklamalı Snippet Uzantısı

#7 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 7: Promosyon Uzantısı

#8 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 8: Mobil Uygulama Uzantısı

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

İçerik Pazarlama ile Web Trafiğinizi Nasıl Artırabilirsiniz?

İçerik Pazarlama ile Web Trafiğinizi Nasıl Artırabilirsiniz?

0
Web trafiğini artırmak, dijital dünyada rekabetçi kalabilmek için kritik öneme sahiptir. İçerik pazarlama, doğru stratejilerle uygulanırsa, sitenizin organik trafiğini hızla artırabilirsiniz. Ancak, başarılı bir...