Ana SayfaSEOSEO Çalışmalarınızı Rahatlatacak Ücretsiz Uyarı Sistemleri

SEO Çalışmalarınızı Rahatlatacak Ücretsiz Uyarı Sistemleri

-

Bu yazımızda sizlere Ücretsiz Uyarı Sistemleri sayesinde SEO çalışmalarınızı rahatlatacak 12 ipucu verdik. Bu ipuçları sayesinde oturduğunuz yerden sadece maillerinizi kontrol ederek, bir çok farklı işlemden haberdar olabileceksiniz.

SEO çalışmalarınızı yaparken, her hangi bir sorunla karşılaştığınızda problemi hızlıca çözmek oldukça önemlidir. Sitenizde olacak bir aksaklık hayati önem taşıyor olabilir. Paragrafın başında da dediğimiz gibi problemleri hızlıca çözmek önemli olduğu gibi problemin nerede olduğunu da tespit etmek bir o kadar önemlidir. SEO çalışmalarını yürüttüğünüz site sayısı arttığında hepsine teker teker girip manuel olarak kontrol yapmak büyük bir zaman ve efor kaybıdır. İşte bu yüzden bu yazımızda sizlerin SEO çalışmalarını rahatlatacak bazı alert sistemlerinden bahsedeceğiz.

SEO Çalışmalarınızı Rahatlatacak 12 Adet Ücretsiz Uyarı Sistemi

1- Google Alert

https://www.google.com.tr/alerts adresine girip kendi siteniz veya yönettiğiniz her hangi bir site için alert sistemi oluşturabilirsiniz. Peki bu sistem tam olarak ne işe yarıyor ve bize ne kazandıracak?

a) Marka – İsim Aramaları

b) Sitenizin ya da rakip sitelerin aldığı indeksler

seo-calismalarinizi-rahatlatacak-ucretsiz-uyari-sistemleri-google-alerts
Google Alerts

Google Alerts üzerinde uyarı oluştururken içerik dilini – bildirim sıklığını – günün hangi saatinde almak istediğinizi v.b ayarlamaları dilediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. Bu sistemi rakip site üzerinde oluşturduğunuzda rakibinizin girdiği her yeni içerikten anında haberdar olabilir, sitenizin indeks alma sıklığını kontrol edebilir veya marka isminizle ilgili internet üzerinde bir içerik girildiği zaman anında bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu alert sistemini kurmak sizin hayal gücünüzle doğru orantıda çalışan bir sistem. İnternet üzerindeki belirli içerikleri, teknoloji haberleri veya SEO ile alakalı tüm içeriklerden anında haberdar olmak tamamen sizin elinizde.

2- Google Analitik Alertleri

Google analitik özel uyarı sistemini kullanarak, size özel alert sistemlerinizi oluşturabilirsiniz. Örnek ile anlatmak gerekirse; site trafiğiniz belirli rakamın üzerine çıktığında ya da belirli rakamın altında kaldığında – sitenize hiç data gelmediğinde – 404 sayfalarınız ile ilgili – site hızı ile ilgili vs. bir çok konuda Google analitik kullanarak 100’den fazla alert sistemini rahatça oluşturabilirsiniz. E-ticaret sitesi yönettiğinizi var sayarsak, sitenize özel alert sistemleri oluşturup, ürün takibini çok rahat yapabilir, herhangi bir ürün daha fazla veya daha az satıldığında her seferinde analitiğe girip bakmak yerine sadece maillerinizi kontrol ederek bütün sistemden haberdar olabilirsiniz.

Google analitik özel uyarı sistemine genel olarak bakarsak çalışma şekli trafiğin ya da belirlediğiniz koşulun belirlediğiniz rakamdan büyük ya da küçük olma durumu

Belirlenen rakamdan az veya fazla olma durumu

Belirlenen rakamdan yüzdesel olarak fazla veya eksik olma durumu olarak koşul oluşturabilirsiniz.

analytics-kosullar

a) Trafik Yok

analytics-alert

Bu uyarı sistemini oluşturduğunuzda, siteniz herhangi bir trafik algılanmadığı zaman tetiklenecek ve belirlediğiniz e-mail adreslerine bildirim gönderilecek.

Uyarı sistemlerini aktifleştirmek için sırası ile Yönetici -> Görünüm Başlığı -> Özel Uyarılar

b) 404

404 sayfalarınıza özel bir alert sistemi oluşturmak istiyorsanız, bu sayfaları tanımlayacak bir Goal sistemi oluşturmalısınız.

all traffic -> Goal Number -> % increases by more than -> X

all traffic ->Goal Number -> % decreases by more than -> X

analytics-404

c) Trafik Ölçüm

all traffic -> sessions -> % increases by more than -> X

all traffic -> sessions -> % decreases by more than -> X

daily-traffic

d) Site Hızı

all traffic -> Avg. Page Load Time -> % increases by more than -> X

all traffic -> Avg. Page Load Time -> % decreases by more than -> X

page-load

e) Hemen Çıkma Oranı

all traffic -> Bounce Rate -> % decreases by more than -> X

all traffic -> Bounce Rate -> % increases by more than -> X

bounce-rate

Google Alert sistemini anlatırken de dediğimiz gibi bu alert sistemlerini oluşturmak tamamen hayal gücünüz ile alakalı.

Google Kaynak : https://support.google.com/analytics/answer/1033021?hl=tr

3- Uptime Alert Sistemi

Uptime Robot sisteminde, çok basit bir alert sistemi kurarak siteniz 200 dışında bir http durum kodu döndürdüğünde anında bilgi sahibi olabilirsiniz. Örneğin sunucu kaynaklı bir problemden dolayı veya siteniz 5x hatası veriyor ve erişime açık değilse, bu tür durumların önceden tespiti özellikle anlık çok fazla trafiğe sahip olan siteler için oldukça önemli konumda.

Bu konuyu SEO açısından ele aldığımızı var sayarsak, sunucu bağlantınızın sürekli 200 kodu döndürmesi Google bazında çok önemsenen faktörlerden biri. Bazı anahtar kelimelerinizin devamlı sıralama değiştirmesi, sitenizde çok fazla kopma olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bu tür durumlarda kendi sitenizi ve rakip siteleri Uptime Robot ile takip ederek, kendinizin ve rakibinizin performansını ölçebilirsiniz.

Uptime Robot : https://uptimerobot.com/

a) Sunucu Up – Down Kontrolü

uptime-robot

b) Noindex Kontrolü

uptime-robot-noindex

Burada sistem kaynak kod içerisinde noindex kodu bulduğu anda size otomatik mail gönderecek.

c) Analytics Kod Kontrolü

uptime-robot-anayltics

Burada kaynak kod içerisinde analitik kodu bulunmayan bir sayfa olduğunda sistem size otomatik olarak mail gönderecek.

d) 404 Kontrolü

uptime-robot-404

Burada sistem otomatik olarak 404 sayfası bulduğunda bana bildirecek.

Bu ve bunun gibi bir çok sistemi kurmak hayal gücünüzle alakalı, mantığı doğru oturtup, algoritmaları düzgün yerleştirirseniz, kurulamayacak bir sistem yok.

Kaynak: Atalay Sıdar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Pazarlamada Psikolojik Stratejiler

Pazarlamada Psikolojik Stratejiler

0
Pazarlama, sadece bir ürün ya da hizmetin satılmasından çok daha fazlasıdır. İyi bir pazarlama stratejisi, müşterilerin zihnindeki algıları anlamak, onların duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarını...