WordPress, blog yazarlarından tutun kod bağımlılarına, tasarımcılardan tutun geliştiricilere kadar herkes için uygun bir platform olmasıyla tanınıyor. Bunun yanında yüz binlerce eklentisi sayesinde de her ihtiyaca karşılık sağlayabiliyor. Bu yazımızda geliştiriciler için en iyi WordPress eklentileri ve ne işe yaradıkları ile ilgili tüyolar vereceğiz.
Ajanslar İçin En İyi WordPress Eklentileri
Yazı İçeriği
Geliştiriciler İçin En İyi 5 WordPress Eklentisi
Debug Bar
Debug Bar, WordPress sitenizi verimli bir şekilde ayıklamanızı sağlar. PHP hataları, veri tabanı hataları/istekleri ya da çeşitli önbellek sorunlarını bu eklenti sayesinde rahatlıkla çözebilirsiniz.
Health Check
Rakiplerine göre daha yeni bir eklenti olan Health Check, sitenizin genel durumu hakkında detaylı bilgi almanıza yarar. Eklenti sayesinde, sitenizin genel yapısı ve sunucu tarafında işlerin ne durumda olduğu hakkında bilgi alabilirsiniz. Yeni başlayanlar için çok uygun olmasa da web geliştiricileri için birçok avantaj sunuyor.
UpdraftPlus
Sitenizin yedeklerini tutmak için sağlam bir altyapınız yoksa işleriniz kötüye gittiği zaman sitenizi çökertebilirsiniz. Bu bir çok kullanıcının sık yaşadığı hatalardandır. UpdraftPlus, özellikle sunduğu ekstra depolama alanı ile bu yaşanan aksaklıkların önüne geçiyor.
WordFence
Verilen emeklerin çöpe gitmesini kimse istemez. Bunun için site güvenliğini üst düzeyde tutmak yapmamız gerekenlerin başında geliyor. WordPress için en iyi güvenlik eklentileri listemizde de yer verdiğimiz Wordfence aşağıda listelediğimiz bir çok özelliğe sahip.
Wordfence Neler Yapabiliyor?
- Bruteforce saldırılarını engeller.
- SMS yoluyla iki faktörlü kimlik doğrulama sağlayabilir.
- Belli bir ülkedeki trafiği engelleyebilir.
- Sahte trafiği, botnet ve tarayıcıları engellemek için bir güvenlik duvarı oluşturur.
- C99, R57 ve diğerlerini de içeren bilinen açıkları tarar.
- Spam yorumları tarar.
- Bu işlemleri yaparken, bir şey ile karşılarsa anında e-posta bildirimi gönderir.
WP Reset
İşler her zaman yolunda ilerlemeyebilir. Bu tür durumlarda WordPress’i yeniden yapılandırmak yerine sıfırlamayı tercih etmek daha mantıklı bir seçenek olarak öne çıkıyor. WordPress’i sıfırlamak için WP Reset eklentisini tercih edebilirsiniz. Yapacağınız ince ayarlar sayesinde de medyalarınızdan ve özelleştirdiğiniz her şeyden kurtulmanızı sağlar ve yanlışlıkla yaptığınız tüm hataları temizler.