Ana SayfaE-TicaretAmazon’da Satışa Nasıl Başlanır?

Amazon’da Satışa Nasıl Başlanır?

-

Dünya genelinde sayısız kullanıcı ve ürün satıcısı Amazon platformunu kullanıyor. Peki bu platformda satış yapmak isteyen bir kişi ilk olarak ne yapmalı? Eğer siz de Amazon’da satış yapacaksanız tavsiyelerimizi mutlaka not almalısınız. İşte bilmeniz gerekenler!

Amazon’da Satışa Nasıl Başlanır?
Amazon’da Satışa Nasıl Başlanır?

1.  Amazon Profili Oluşturun

Amazon satıcı hesabı oluşturmak için Amazon platformunun resmi satıcı bölümüne gidin. Yaşadığınız ülkenin Amazon profiline girerek satıcı olun seçeneğine tıklamayı unutmayın. Böylelikle ilk adımı başarıyla tamamlamış olacaksınız. Sıra diğer adımda!

2.  Hesap Türü Seçimi Yapın

Amazon’da iki farklı satıcı hesabı yer alır. Biri profesyonel, diğeri ise bireysel hesaptır. Profesyonel hesap, daha çok ürün listeleyip yeni özelliklere erişmenizi sağlar. Aylık bir ücreti de bulunur. Fakat bireysel hesaplar daha düşük bir ücret segmenti ile başlar. Ancak burada da aylık minimum satış gereksinimleri olacak. Kararınızı verdikten sonra hesap türünü seçebilirsiniz.

3. Ürün Kategorisi Tercihi Yapın

Amazon platformu içerisinde satışa sunmak istediğiniz ürün hangi kategoriye ait ise onu seçmelisiniz. Bazı kategoriler için çeşitli gereksinimler ve lisanslar da istenir. Bunu da unutmamakta fayda var. Ürünü yüklerken karşınıza türlü uyarılar çıkabilir, her birini de dikkatle okumalısınız.

4. Ürün Listesi Yaratın

Ürünleri Amazon’da listelemek adına ürün bilgilerini ayrıntılarıyla girin. Ürün adı, stok miktarı, fiyatı, görselleri, açıklaması ve nakliye imkanları gibi bilgilerin hepsini de ekleyin. Unutmayın ki alıcılar her zaman bu tür kıstaslara önem verir. Amazon’da satış yaparken SEO uyumlu anahtar sözcükler kullanarak kısa ve bilgi verici ürün açıklamaları yazan kişiler daha sık öne çıkıyor, bunu da belirtmiş olalım.

5.  Kargo Seçenekleri ve Fiyatlandırma Kısmını Ayarlayın

Amazon’da satış püf noktası olarak görebileceğiniz bir detay var; kargo seçeneklerini ve fiyatlandırmayı doğru ayarlamak. Ürünlerin fiyatını belirledikten sonra nasıl nakledileceğinin seçimini de yapın. Kendi stoğunuz varsa gönderi yöntemlerini de yine kendiniz seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra Amazon’un FBA adlı hizmetini kullanabilir, ürünlerinizi saklayıp göndermesini de isteyebilirsiniz.

6. Ödeme Bilgilerini Eklemeyi Unutmayın

Ödeme bilgilerinizi ekleyerek müşterilerin ödeme yapmasını, kazançlarınızın doğru zamanda hesabınıza aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Aksi halde kullanıcılar alışveriş işlemini gerçekleştiremez. Dolayısıyla satışlarınız düşer.

7.  Listeleme Onayını Bekleyin

Listeleme onayını beklemeden satış yapamazsınız. Amazon, satışa çıkarmak istediğiniz ürün listesini büyük bir titizlikle inceler, bir problem yoksa onaylar. Keyifle satış yapmaya başlayabilirsiniz. Satışlarınızı sık sık izlemeyi ve takip etmeyi de unutmamalısınız. Satışlarda artış ya da düşüş var mı? Ne gibi planlar yapmalısınız? Tüm bu soruların cevabını almak için takipte kalmanız gerekir.

Amazon’da satış püf noktası dendiği an akla ilk gelen de bu olur. Kendi mağazasını en iyi şekilde yöneten ve sürekli olarak süreç takibini sağlayan bir satıcı her zaman iyi satışlar yapar. 

SEO ve Dijital Pazarlama ile daha fazla müşteriye ulaşmak ister misiniz?

Uzman ekibimiz ile sizleri daha üst sıralara çıkartıyor işlerinizi büyütüyoruz!

İletişim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?