Ana SayfaSEOArama Motorlarında Kopyalanmış İçerikler Neden Tehlikelidir?

Arama Motorlarında Kopyalanmış İçerikler Neden Tehlikelidir?

-

İnternet kullanıcılarının, SEO’larda uzak durmaları gereken en önemli konuların başında kopyalanmış içerikler gelmektedir. Kopyalanmış içerikler, farklı sitelerde yer alan içeriklerin birebir kopyalanması yada birkaç değişiklik ile yayınlanmasıdır.

İnternette yer alan içerikleri kopyalayarak ya da ufak değişiklikler yaparak yeni bir içerik oluşturanların asıl amacı, Google indekslerinde kendine yer edinmiş, başka içeriklerle aynı sırada yer alabilmektir. Kopyalanan yada tamamen aynı şekilde kullanılan içerikler oldukça tehlikelidir. Çünkü bu içerikler, çalıntı olarak kabul edilir ve bunu yapan kişi içerik hırsızı olarak tanımlanır.

İçerik hırsızları her şeyi basit bir kopyalanma işlemi olarak düşünebilir ama bu işin hukuki yönü ciddi sorunlara yol açabilir. Google, yazılan içeriklerin yazılış tarzını, kullanılan kelimeleri, içeriklerin yapısını, içeriklerin konularını ve daha bir çok özellikliği kendi bünyesinde saklı tutar. Çalıntı içerikleri fark ettikleri an da içeriği yayından kaldırarak, hukuki yola başvurur.

Yani arama motorları, kopyalanan tüm içeriklerden haberdardır. Bu içerikleri kolaylıkla tanır ve buna orjinal içeriklerle aynı özeni göstermez. Eğer sizde yazdığınız bir içeriğin başka bir kullanıcı tarafından kopyalandığını fark ettiyseniz, Google’ a başvuruda bulunmanız yeterli olacaktır. 

Kopyalanmış içerikler, kullanıcıya bilgi vermeye, anlamsız kelimeler içeren, kelime tekrarlarına bolca yer veren yalnızca arama motoru botlarını kandırmayı hedefleyen kalitesiz içeriklerden çok daha büyük bir tehlikeye sahiptir. Kopyaladığınız içeriği asıl sahibi tam olarak tanıyamasa bile arama motorları birçok farklı web site verisini bir araya getirerek kontrol eder ve içeriğinizi diğer web siteleri ile karşılaştırarak, özgün olup olmadığınızı anlar. 

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?

Bir siteye dair arama motorları için yapılan bütün çalışmalar SEO olarak isimlendirilir. SEO’nun açılımını “Arama Motoru Optimizasyonu” şeklindedir. SEO ücretli olmayan aramalarda web sitelerinin görünürlüğünü arttırmaya odaklanan pazarlama disiplinidir. Arama motorları üzerinde yapılan araştırmalara göre, internette araştırma yapan kullanıcıların büyük bir bölümü ilk sıralarda yer alan siteleri ziyaret etmektedir.

Bu nedenle içerik üreticileri nasıl ilk sıralarda yer alabileceklerine yönelik araştırmaya başlamışlardır. Çünkü hiç bir içerik üreticisi, kullanıcıların gözünde imajlarının zarar görmesini istemez. İlk sırada yer almak isteyen web site sahipleri, belirli kurallara uyarak ilk sıralara çıkmaya çalışırlar. İlk sırada yer almaları için yapılan bu araştırmalar SEO’nun doğmasına neden olmuştur. 

SEO, web sitelerinin ilk sırada yer almalarını sağlamalarının yanı sıra web sitelerinin daha kolay kullanılmasına da imkan sunar. Arama motorları, bir web sitesinin sıralamasını yaparken tek başına hareket etmez. Sıralamayı adil bir şekilde yapabilmek için yüzlerce faktöre bakmaktadır. 

Kopyalanmış içerik zararları nelerdir?

Arama motorlarına kopyalanmış içerikler sunarak ilk sıralarda yer alabileceğinizi düşünmek mümkün değildir. Arama motorlarını kandırabileceğinizi düşünmeniz yalnızca zaman kaybıdır. Link satın alarak, kelimeleri sürekli değiştirerek, kelime yerleri ile oynayarak ilk sıralarda yer almayı beklemenizin size herhangi bir faydası olmaz. Arama motorları her zaman kullanıcı deneyimini gözeterek çalışır.

Bu nedenle fayda sağlamayan seçeneklerle ve içerik hırsızlığı ile uğraşmak yerine kullanıcı deneyimine odaklanmanız sizin için daha yararlı olacaktır. Çünkü arama motorları ve arama motoru optimizasyon şekilleri sürekli olarak değişim gösteren yapılardır ve Google şüpheli olarak gördüğü tüm link bağlantılarına ve dizinlerine karşı cezalandırma yoluna gitmektedir. 

Kopyalanmış içerikler ile arama motorlarında yer alarak kendinizi tehlikeye atmak yerine SEO öğrenmek çok daha mantıklı olacaktır. Çünkü SEO tüm içerik üreticilerinin öğrenmesi gereken içerik planlama taktiğidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?