Ana SayfaSEOBing Site Explorer, SEO uzmanları için benzersiz araçlar sunuyor

Bing Site Explorer, SEO uzmanları için benzersiz araçlar sunuyor

-

Bing Site Explorer aracını yeniden başlatılmasıyla Bing Webmaster Tools, Google Search Console tarafından sunulmayan yeni bir deneyim kazanıyor.

“Search Console’u zaten kullanırken neden Bing Web Yöneticisi Araçları’nı kullanmalı? sorusunun cevabını bu yazımızda bulabilirsin.

İşte yeni Site Explorer’ın Bing WebMaster Tools’a getirdiği özellikler.

Bing, arama sonuçlarında site görünümlerini özelleştirmeye imkan veriyor

Bing Site Explorer’daki yenilikler

Site Explorer, Bing WebMaster Tools’un eski sürümünde bulunan bir özellikti. Bing WebMaster Tools’un yeni sürümü bu yılın başlarında piyasaya sürüldüğünde bu araç yer almıyordu.

Araçta yapılan yeni güncellemeleri gördüğünüzde Site Explorer’ın başlangıçta olmamasının nedenini daha net anlayabiliyorsunuz.

Bing sadece Site Explorer’ı yeni Bing WebMaster Tools’a taşımakla kalmıyor, yeni bir arayüz ve yeni özelliklerle tamamen yeniliyor. Bing duyurusunda “Site Explorer, Microsoft Bing’in sitenizi nasıl gördüğüne dair benzersiz bir SEO görünümü sağlar” diyor.

Bing’in bahsettiği benzersizlik, Site Explorer’ın verileri sunma biçimidir. Sitenizin tüm sayfaları, sitenizin yapısını yansıtan bir dizi klasör ve alt klasör halinde düzenlenmiştir. Böylece, verileri ayrıntılı bir düzeyde inceleyebilir veya büyük bir resim görünümü elde etmek için uzaklaştırabilirsiniz.

Bing WebMaster Tools görünümü

“[Site Explorer], yönlendirmeler, kırık bağlantılar veya robots.txt tarafından engellenen, dosya gezgini benzeri bir şekilde düzenlenmiş olanlar dahil olmak üzere web’de gördüğümüz çoğu URL’yi yansıtıyor.

Böylelikle, site yapınızı gerektiği gibi anlamak, hata ayıklamak ve değiştirmek için her klasörde ve bunların içindeki URL’lerde gezinme esnekliği sağlıyor. “

Her klasörün içinde, sitenizin son taramalarından ilgili tarama bilgilerinin yanı sıra tıklamalar, gösterimler ve backlink sayılarını bulacaksınız.

Bing, Görsel Arama Yeteneklerini Geliştiriyor

Site Explorer’da bulunan bazı veriler

  • Dizine Eklendi: Bu klasörün içinde başarıyla dizine eklenen URL’lerin sayısı.
  • Hata: URL’lerin dizine eklenmemesine yol açan kritik tarama hataları.
  • Uyarı: Bunlar, yönerge sorunları, geçici tarama sorunları veya izin verilmeyen robots.txt gibi URL’leri içerebilir. Web yöneticileri, bu sayılarda artış / azalma olup olmadığını düzenli olarak kontrol etmelidir.
  • Hariç tutulan: Spam ihlali içeren URL’ler, düşük sıralama vb.

Site Explorer, aşağıdaki örnekte gösterildiği gibi, her klasör için yukarıdaki verileri görüntüler.

Bing WebMaster Tools veri görünümü

Klasörler ve URL’ler alfabetik olarak veya tıklamalara veya gösterimlere göre sıralanabilir.

“Bu güçlü aracın, web yöneticilerinin ve SEO uzmanlarının çeşitli işlevlere göre URL’lerini bölümlere ayırmasına ve arama sonuçlarındaki sıralamalarını iyileştirme ihtiyacına göre hata ayıklamasına veya bunlara hitap etmesine olanak sağlayacağına inanıyoruz.”

Bing Site Explorer, bir klasör içindeki tek tek URL’ler için aynı verileri ve hatta daha fazla bilgiyi sağlar.

Bu ek bilgi parçaları tek tek sayfalar için görüntülenir:

  • Son taranma tarihi
  • İlk keşfedildiği tarih
  • HTTP kodu
  • Sayfanın HTTPS olup olmadığı

Aşağıda tek tek sayfa verilerinin bir örneğini görebilirsiniz.

Bing WebMaster Tools veri örneği

Örnekte görebileceğiniz gibi, Site Explorer ayrıca URL’leri inceleme, URL’lerin dizine eklenmesini isteme ve Bing’in robots.txt test aracında bir URL’yi test etme yeteneği sunar.

Bing’in belirttiği gibi, bu özelliklerin kombinasyonu Site Explorer’ı “URL’lerinizin SEO durumunu ve sağlığını kontrol etmek için tek durak çözüm” haline getiriyor.

Bing Site Explorer’ın aktifleşmesi şimdiye kadar SEO uzmanları tarafından olumlu karşılandı.

Aşağıda, yenilenmiş araç izlenimleriyle birlikte SEO uzmanlarından alınan bir tweet örneği verilmiştir:

https://twitter.com/aleyda/status/1317017506431860736

KAYNAK: Microsoft Bing Blogs

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?