Ana SayfaE-TicaretBir E-ticaret Web Sitesi Nasıl Kurulur?

Bir E-ticaret Web Sitesi Nasıl Kurulur?

-

Bir e-ticaret web sitesi kurarken ilk adım, hedef kitlenizi belirlemek ve sunduğunuz ürün veya hizmeti net bir şekilde tanımlamaktır. Ardından işinizi yasal olarak kurmalı ve markanızı tescil ettirmelisiniz. E-ticaret sitesi kurmanın adımları;

Hedef Kitle Belirlemek

Hedef kitle,  pazarlama yapabilmek için odaklandığınız insan grubudur. Bir e-ticaret web sitesi kurarken ideal kitlenizi belirlemek yeni müşterilerinizi daha kolay bulmanıza yardımcı olur. Hedef kitle belirlemek alıcılarınızı web sitenize çekerek daha yüksek dönüşüm oranları sağlayarak daha fazla artış sağlar. Hangi ürünleri satmak istediğinize bağlı olarak herhangi bir hedef kitle oluşturabilirsiniz. Bu nedenle yeni girişimci olarak bakılması gereken üç ana nokta vardır. Bunlar;

  • Demografi : Yaş, cinsiyet, eğitim, meslek ve gelir gibi özellikler içeririr.
  • Konum: Belirli bir bölgeye hizmet vermeniz için konumlara göre bölünen gruplardır. 
  • İlgi Alanı: Hedef kitlenizin, tutumlarını kişiliğini, görüşünü ve yaşam tarzlarını içerir. 

Ne Satacağınızı Belirleyin 

Sıfırdan bir e-ticaret sitesi kuruyorsanız ürünlerinizi hedef kitlenizin ne istediğine göre seçim yapmanız gerekmektedir. Hedef kitlenize hangi ürünleri veya hizmeti sunabilirsiniz? Hangi sorunlarını çözüme kavuşturabilirsiniz? Satacağınız ürün her ne olursa olsun, ürünün hedef kitlenizin bir ihtiyacına çözüm getirdiğinden emin olmalısınız.

  • Trendleri Takip Etmek

Bazen trendler müşterilerin gerçek ihtiyaçlarını karşıladığı için yükselişe geçerken, bazıları ise sadece popüler olduğu için trendlere girer. Trendlerde yer alan ürünlerin başarısını ne şekilde elde ettiğini ve bunların mekaniklerini bilmek gerekir. Trend ürünleri Google Trend gibi araçlarla

 öğrenebilirsiniz. 

  • Gönderimi Kolay Ürünler Pazarlamak
  • Kar Marjlarınıza Dikkat Etmek
  • Yasal Düzenlemeleri Göz Önünde Bulundurmak
E-ticaret Web Sitesi
E-ticaret Web Sitesi

Markanızı Yaratmak

Markalaşma, işletmenizin adı, logosu, kullandığınız renk paletinden ses tonunuza kadar her şeyi içermektedir. Ürünlerinizle alakalı renkleri tercih etmelisiniz. Örneğin; çevre dostu sular için mavi ve yeşil tonlar kullanılmalıdır. Renkleri rastgele seçmek yerine renk psikolojisine uygun ve bilinçli seçimler yaparak ilerlemelisiniz. 

  • İşletmeniz için bir logo tasarımı yapmalısınız.
  • Markanız için ses tonu oluşturun;

İçerikler oluştururken müşterilerinize karşı kullandığınız bir ses tonu olmalıdır. Ürün açıklamalarınızı ve sosyal medya paylaşımlarınızı yaparken bu ses tonuyla hareket etmelisiniz. 

Markanızı Tescil Ettirmek 

Şirketinizi ve marka adınızı kurduktan sonraki adım ise markanızı tescil ettirmektir. Türkiye’de markanızı tescil ettirmek için Türk Patent ve Marka Kurumlarını ziyaret edebilirsiniz.

E-ticaret Platformu Seçmek

Web sitenizi markanızın yüzü olarak düşünebilirsiniz. Siteniz, markanızın yolculuğunu yönlendirebileceğiniz bir yerdir. E-ticaret platformu seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörler vardır;

  • Seçtiğiniz platformlar işiniz ile birlikte büyüyebilir mi? Bu gibi sorunların araştırmasını yaparak kendinize uygun platformlar tercih etmelisiniz. 
  • E-ticaret siteniz mobil cihazlarda da hızlı bir şekilde çalışması önemli bir faktördür. 
  • Gizlilik ve güvenlik e-ticaret platformları için oldukça önemli bir adımdır. E-ticaret sitenizin hacker, dolandırıcılık ve kredi kartı sorunlarından arınmış bir şekilde olması gerekmektedir.
  • Web sitenizin arama motoru sonuç sayfasında ön sıralarda çıkabilmesi için SEO temeline ihtiyacı vardır. 

Pazarlama Kampanyalarınızı Belirlemek

Pazarlama stratejileri ile web sitenize müşterilerinizi çekmelisiniz. Kampanyalarınızı belirlemek için aşağıdaki araçları kullanabilirsiniz.

  • Sosyal Medya
  • E-posta Pazarlama
  • SEO 
  • Google ADS Reklamları

SEO ve Dijital Pazarlama ile daha fazla müşteriye ulaşmak ister misiniz?

Uzman ekibimiz ile sizleri daha üst sıralara çıkartıyor işlerinizi büyütüyoruz!

İletişim

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?