Ana SayfaSEOBir içeriğin başarılı olduğunu nasıl anlarız?

Bir içeriğin başarılı olduğunu nasıl anlarız?

-

Uzun vadeli olarak yapılan içerik pazarlaması, dijital pazarlamanın en önemli noktalarından biridir. Başarılı içerikler bir web sitesinin trafiğini artırmaya, markanın tanınmasına ve satışların artmasına yardımcı olur. 

Bir içeriğin başarılı olup olmadığını anlamak, içerikleri güncellemek ve strateji değiştirmek ve uyum sağlamak için önem taşır. İçeriğin başarılı olup olmadığını anlamak için yazıda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. 

Bir içeriğin başarılı olduğunu nasıl anlarız?

Gerçek sonuç sağlaması

İçerik oluşturmaya başlamadan önce yapılması gereken şey hedef belirlemektir. Blogu, yeni potansiyel müşteriler kazanmak, ilgili kullanıcıları web seminerleri ya da e-kitap gibi içeriklere yönlendirmek, haber bülteni oluşturmak, site trafiği arttırmak ya da bağlantı kurma fırsatları oluşturmak gibi içerikler oluşturmak için kullanılacağına karar vermek gerekir.

Blog içerisinde ne tür sonuçlar elde edilmek istendiği belirlendikten sonra içeriğin başarısına yardımcı olacak KPI’lar ( Key performance indicator- Anahtar kelime performans göstergesi) bulunmalı. Hangi içeriklerin amacınız için uygun olduğunu bulmak için Google Analytics’te geri dönüşüm hunisi oluşturabilir ve potansiyel müşteri kayıtlarını kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Akılda tutulması gereken bazı KPI örnekleri:

  • Markanın bilinirliği ve düşünce liderliği, sosyal medya platformlarındaki etiketli bahsetmeler ve geri bağlantılardaki artışlarıyla takip edilebilir. 
  • Satışlarda, hangi içeriğin müşteri kazandırdığını ve müşteriyi tatmin ettiğini görmek için Google Analytics kullanılabilir.
  • Bloga gelen yeni trafikleri görmek için organik arama trafikleri incelenir.
  • Nasıl yaptığınızı görmek için konum sıralamaları takip edilir ve domain yetki alanı izlenir. 

Sitede Trafik almak ve trafiği tutma

Google Analytics üzerinden sitenin farklı sayfalarına göz atarak site içerisinde trafik getiren içerik ya da anahtar kelimeleri belirleyin. Hangisinin yüksek performans getirdiğini ve hangisinin yeterli olmadığını görebilmek için her gönderiyi inceleyin.

Yüksek trafik alan içerik, içeriğin arama amacına uygun olduğunu, akıllı anahtar kelime seçimi içerdiğini ve iyi optimize edildiğini gösterir.

Siteye trafiği getiren ögenin yanında, içeriğin hedef kitlenize uygun olup olmadığı ve arama ihtiyacını karşılayıp karşılamadığına dair göstergeler de önem taşır. Site içerisinde kullanıcının ortalama geçirdiği sürenin de birkaç saniyeden uzun olması gerekir.

Hemen çıkma oranını düşük tutmak için en az 300 kelimelik bir blog gönderisi hazırlayabilir, site içerisindeki gezinmeyi sağlamak için de gönderi içine dahili gönderiler ekleyebilirsiniz. 

Backlink bağlantılarının gelmesi

Backlinkler sayesinde, başka sitelerden gelen kullanıcılar sitenin trafiğinin artmasına yardımcı olacaktır. 

Semrush ya da Moz gibi denetim araçları sayesinde backlink bağlantılarını kontrol edebilirsiniz. Araçlar yalnızca içeriğin ne kadar başarılı olduğunu anlamak için değil aynı zamanda siteye zarar verecek zararlı backlinklere karşı önlem alma imkanı da sunar. 

Sosyal kanıt oluşturmak

Yüksek takipçili sosyal medya kullanıcılarının gönderinizi paylaşması sosyal kanıt oluşturan ögelerden biridir. Kullanıcıların içeriğinizi paylaşırken sitenizin bağlantısını eklemesi de sitenin ya da içeriğin trafiğini arttıran yöntemlerden biridir. Agorapulse ve Mention gibi sosyal dinleme yazılımları sayesinde sosyal medyada aldığınız bahsetmeleri inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?