Ana SayfaSEOBlog yazarken hangi SEO kurallarına dikkat edilmeli?

Blog yazarken hangi SEO kurallarına dikkat edilmeli?

-

Dijital dünya da içerik üretmek oldukça popüler hale gelmişken içerikler hakkında açıklayıcı veya çarpıcı blog yazıları yazmakta kitlelere ulaşmak açısından oldukça önemlidir. Ortaya çıkardığınız içeriğin doğru bir şekilde hedeflediğiniz kitleye ulaşabilmesi için yazdığınız yazılar özgün ve  kaliteli olmalıdır. Ancak siz ne kadar bunları uygularsanız her zaman milyonlarca içerik üreticisinin arasından sıyrılıp yükselmeniz mümkün olmayabilir. Bu noktada size yardımcı olacak olan şey SEO’dur. 

Öncelikle Seo nedir? Seo, arama motoru optimizasyonunun kısaltmasıdır. Eğer trafik almasını istediğiniz bir bloğunuz veya bir siteniz varsa Seo’ya uygun çalışmalar yapmanız sizi bir adım daha öteye taşıyacaktır. Yaptığınız çalışmalar sonucu arama motoru sayfasında üst sıralarda çıkabilirsiniz. 

Blog yazarken hangi SEO kurallarına dikkat edilmeli?

Anahtar Kelime Seçimi

Eğer Seo’ya uygun içerik yapmak istiyorsanız araştırmanzı iyi yapmalı ve anahtar kelimeler üzerine detaylı bir çalışma yapmalısınız. İçeriğinizi hedef kitleyle buluşturmak için anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz. Bunu yapmanız bloğunuza daha fazla trafik almanızı sağlayacaktır. 

Anahtar kelime büyük bir etken ancak gereğinden fazla kullanıp her yeri anahtar kelime ile doldurmakta algoritmayı kandırmak olarak algılanıp arama motorları tarafından ceza almanıza bile sebep olabiliyor. 

Başlık Seçimi

Bir diğer dikkat etmeniz gereken husus ise başlıktır. Başlıkta anahtar kelime kadar önemlidir. Okuyucunun içeriği okuması için  ilk gözüne çarpan nokta olduğu için karşı tarafı harekete geçirip meraklandıracak bir başlık seçiminiz olmalıdır. Yazınızın içeriğini alt başlıklar  kullanarak içeriğe göre kendi içinde bölebilirsiniz bu da okuyucuların okumasını kolaylaştıracaktır. Bunun için bilmeniz gereken, ana başlığı h1 etiketi ile belirledikten sonra diğer başlıklar için h2, h3, h4 şeklinde devam edilmesidir. 

Başlığın altında yer alan Meta Açıklama dediğimiz web sayfasının kısa özetini sağlayan bir html özelliğidir. Bu özellikte çok önemlidir çünkü arama yaptıktan sonra sıralanan sitelerden herhangi birine tıklamadan önce kullanıcının karar verme aşamasında etkisi büyüktür. 

Blog yazarken hangi SEO kurallarına dikkat edilmeli?

Özgün İçerik

Kullanıcılara sunduğunuz yazının içeriği olabildiğince özgün olmalıdır. Farklı kaynaklardan yararlandığınız yazılara mutlaka intihal testi yapmalısınız. Özgünlüğü olmayan yazıları algoritmalar algılıyor ve sisteme yeni bir içerik olarak dahil etmiyor. Yazım diliniz ve ifadeleriniz içeriğinize uygun olmalı ve dil bilgisine özen göstermelisiniz. İçeriğinizin uzunluğu konuya, yazdığınız platforma ve birçok etkene bağlı olarak değişebilmektedir ancak bilginin doğru ve anlaşılabilir şekilde karşı tarafa geçtiğinden emin olmalıyız. Olması gerekenden kısa bir yazı bilgi eksikliği yaratabileceği gibi fazla uzun bir yazı da okuyucuyu sıkabilir, odaklanmasını ve anlaşılmasını zorlaştırabilir. 

Yazdığınız metin giriş, gelişme ve sonuç şeklinde olmalıdır. Giriş kısmı başlıktan sonra okuyucuyu okumaya devam etmesi için ikna edecek ikinci kısımdır. Sonuç kısmında okuyucuyu yönlendirmek için CTA modelini kullanabilirsiniz. Açılımı “call to action” eyleme çağrı olarak adlandırdığımız pazarlama yöntemine oldukça sık başvurulur.

Görsel Kullanımı

Yazının haricinde seçeceğiniz görsel de içeriğinizi zenginleştirecektir. Bu yüzden uyumlu görseli bulup içeriğinizle bütünleştirmelisiniz. Bunun yanında görsellerin alt etiketlerini anahtar kelime ile doldurmanızda sitenize  ya da bloğunuza alacağınız trafik akışını çoğaltacaktır. Internal link vererek okuyucuyu bloğunuz içerisinde yönlendirip sitenizde daha uzun kalmasını sağlayabilirsiniz. 

Son olarak blog yazılarınıza bahsettiğimiz bu Seo çözümlerini uygulayarak içeriklerinizi hedeflediğiniz kitle ile buluşturabilir. Sayfanıza gelen trafik akışını hızlandırabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?