Ana SayfaSEOBlog Yazılarında Görseller Nasıl Seçilmeli?

Blog Yazılarında Görseller Nasıl Seçilmeli?

-

Bir içerik yazarının işi kelimeleri dans ettirmek, yararlı bilgileri eğlenceli bir şekilde okuyucuya yansıtmaktır, grafik tasarımlarla ilgilenmek değil. İçerik yazarları için genel olarak görseller sonradan planlanır. Evet, bir blogda paylaşılan her yazının bir görsele ihtiyacı var. Yazmayı bitirdikten sonra planlanır ve görsel ile tamamlanan yazı site yöneticisine veya müşteriye yollanır. Burada kritik soru: Blog Yazılarında Görseller Nasıl Seçilmeli?

Yine de içerik açığa çıkmaya başladığı andan itibaren görsel seçimi planlanmaya başlar ve baskı yaratır. İnternet dünyasında potansiyel kitlenizin şimdiye kadar okuyabileceklerinden çok daha fazla içeriğe ulaşma şansı var. Bu, içeriğinizi okumamamız için nedenleri arıyor oldukları anlamına gelebilir. Zayıf, kötü veya görseli olmayan içeriğin etkisi bir sonraki adıma geçmemek için mükemmel bir mazeret.

Doğru görseller zorunlu olan görsel seçiminden daha fazlasını yapar. Dikkat çeker, küçük bir gizem yaratır, dikkatli hazırlanmış metninizi okumaya teşvik eder. İyi görseller de yazınıza dikkat çekmek için iki kat önemlidir çünkü Twitter, Facebook ve LinkedIn vb sosyal mecralarda paylaşımlarınızda bir görsel yer alacak. Seçtiğiniz görsel tek başına insanların sosyal medyadan alacağınız etkiyi arttırabilir, tıklamaya teşvik eder veya kitlenizle temas etmek için size çok önemli avantaj sağlar.

Görsel hazırlamak kritik ve sizi farklılaştıracak bir nokta. Stok fotoğraflarıyla uğraşıp güzel bir görsel sunalım ve insanların ilgisini çekelim.

Blog yayınlarınız için klişe olmayan görselleri nasıl bulabilirsiniz?

Klişeleri Belirleme

Shutterstock’tan aldığınız fotoğraflarla tamamlamak şık ama yeterli değil. Mevcut bol miktarda içerik var. Klişelerden uzaklaşıp ilgi çekici görseller bulmak ve seçmek size kalmış.

Shutterstock’u veya başka bir ücretli fotoğraf sitesi kullansanız da, bu klişe fotoğraf türlerinden kaçınmalısınız:

  • Azınlık Raporu Bilgisayar Ekranları. Her B2B blogunun bu saçma şeylerden birini haftada en az iki kez kullanması gerekli gibi görünüyor
    azınlık raporu
  • Bembeyaz Ofisler. Bu fütüristik! Çok temiz! Hiç kimsenin çalışmadığı bir yere benziyor!
    bembeyaz ofisler
  • Kollar Bağlı Fotoğraflar. Böyle pozlar veriyor musunuz? Hala deneyenler var mı? Öyleyse niçin bu şekilde binlerce fotoğraf var?
    Kollar Bağlı Fotoğraflar
  • Birleşmiş Eller ve Uçuşan İkonlar: Yazının anlatmak istediği nokta ellerinde!
    Birleşmiş Eller ve Uçuşan İkonlar
  • Karatahtanın Önündeki Fotoğraflar. Genellikle korkunç ve yanlış yapmayı bırakmalısınız.
    Karatahtanın Önündeki Fotoğraflar

Devam edebilir ama anlatılmak istenenin ne olduğu anlamış olmalısınız. Bunlar, fotoğraflara kötü bir izlenim veren klişelerdir. Özgün ve otantik değiller. Aynı zamanda görsel olarak çarpıcı değiller.

Hazır fotoğraftan kaçınmak için Pixabay, Pexels ve Flickr’daki Creative Commons lisanslı fotoğraf gibi ücretsiz sitelerde aramaya başlıyorum. Ancak ücretli bir fotoğraf sitenizindeki üyeliğiniz olabilir ve oradan kullanmazorunda hissetseniz bile hep bulunması gereken daha iyi görseller de var. Görsellerinizi geliştirmenin birkaç yolu var.

Tuhaf Olmayı Deneyin

Mobil reklam stratejisi içerikli bir blog yazısı için genel tercihler vardır. Bir kafede, bir havaalanında, bir konserde telefonda birine bakan biri… Her yerde telefonlara bakan insanlar pek iyi bir tercih olmaz. Alternatif öneri:

Köpek neden güneş gözlüğü takıyor? Ekran kilidi açma tuşu neden pati şeklinde? Neden ön kamerayı kullanmıyor? Bu soruların herhangi biri okuyucuya etkileşim mesajıdır.

Görselleri Güzelleştirin

Instagram neredeyse tamamen görsel bir sosyal medya ağıdır. Görsel paylaşımı için tasarlanmış, kullanımı çok basit ve paylaşmak kolay. Instagram’da 7 yıllık süreçte 40 milyardan fazla fotoğraf var.

Bu nedenle, fotoğraflarınızı seçtiğinizde Instagram’den birkaç tasarım ipucu almak mantıklı bir tercih olabilir. Güzel, çarpıcı ve hatırlatıcı bir filtresi olan bir görsel bulun. Aşağıdaki görsel gibi:

Görselleri Güzelleştirin

Bir Metafor Bulun

İçeriğinizle biraz yaratıcı olun ve görsellerinizle daha da perçinleyin. Giriş paragrafınızda içeriğinizi birleştirip size bir başlık görseli için daha fazla seçenek sunacak bir metafor ekleyin.

Yeni bir içerik pazarlama ipuçları mesajını vermek için genel bir “işadamı” veya “ofis” başlıklı görselle kolaya kaçabilirsiniz. Bunun yerine, başında Lego hakkında kişisel bir not ekleyerek metafor olan bir görsel buldum:
Bir Metafor Bulun

Kendi Fotoğraflarınızı Kullanın

Başlığınızın özgün, orijinal ve dikkat çekici olmasını sağlamanın en iyi yollarından biri kendinizin fotoğraflarınızı çekmenizdir. Jason Miller geçen yıl LinkedIn Marketing Solutions ekibiyle bir photoshoot düzenledi. Tüm ekibin aylarca değerlendirebileceği anlardan oluşan harika görseller hazırladılar.

Kendi Fotoğraflarınızı Kullanın

Bu görüntü bir stok fotoğrafının bir parodisi olsa da, inkar edilemeyecek kadar özeldir. Özgünlük sanatı bu fotoğraftaki ofiste görebilirsiniz. Fotoğraftakiler aslında LinkedIn için içerik oluşturan kişilerdir. Dizüstü bilgisayarda LinkedIn etiketi bulunan ve sevimli bir bilgisayar model değil, severek kullanılan bir bilgisayar var. Sıradan bir fotoğrafın aksine, bu görsel size aslında markanın arkasındaki insanlar hakkında bilgi verir.

Cep telefonu kalitesinde bir görüntü bile çözüm olabilir. Yazılarda kullanılmak üzere TopRank ekibinin bir pazarlama etkinliğindeki samimi bir fotoğrafları buna örnek olabilir.

selfie

Orijinal, beklenmedik ve okuyucunun ilk kez görüntüleyeceğini bildiğiniz garanti bir fotoğraf.

Son Tahlilde

Eskiden, B2B pazarlama içeriğinin hepsinin “profesyonel” olması, “düz ve bilinçsiz” olarak yorumlanması gerekirdi. Eski okul stok fotoğrafları bu tür içerik için mükemmel bir tercih olabilir. Kolları bağlı takım elbiseli bir adam varsa yazı yazılım son kullanıcı lisans sözleşmesi gibi yazılmıştır denilebilir.

Şimdi daha iyi biliyoruz. Okuyucular, sıcaklık ve kaliteli bir içerik ister. Bir başka insanın onlarla gerçekten iletişim kurduğunu düşünmek istiyorlar.

Görsellerin aynı şekilde buna paralel olarak geliştirilmesi gerekir. Harika bir içerik yazıyorsanız ve hala klişe görseller kullanıyorsanız, içeriğinize kötülük yapıyorsunuz demektir. Görsellerinizin yazdıklarınızdan farklılaştıran ve otantik olduğundan emin olun. Ancak bu şekilde okuyucuların dikkatini çekebilirsiniz.

KAYNAK: http://www.toprankblog.com/2017/10/choose-dynamic-images-blog-posts/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

  1. Görselin önemini uzun vadlei içerik girilen siteler daha iyi bilirler. Görsel olarak kötü ancak içerik olarak dolu bir yazının dahi kötü görsel sebebiyle sitenin en az okunan içerikleri arasında olduğunu ancak içerik de sadece görselelrin düzenlenmesi ve yazının tekrar öne çıkartılması ile çok daha fazla okunduğunu net görebilirler…
    Artık zor dğeil içerik hazırlamak, stok fotoğraflar çok ucuz, canva gibi araçlarla çok kaliteli işler de çıkıyor…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?