Ana SayfaPazarlamaTıklama Sahtekarlığı (Click Fraud) Nedir?

Tıklama Sahtekarlığı (Click Fraud) Nedir?

-

Click Fraud, tıklama sahtekarlığı anlamına gelmektedir. Bir dolandırıcılık yöntemi olan Click Fraud, sitelerdeki reklamların gerçek kullanıcılar tarafından tıklanmaması veya bazı yöntemler ile sitedeki reklam kodlarının değiştirilmesi ile gerçekleşir.

Click Fraud Nedir?

Click Fraud yasalarda dolandırıcılık olarak yerini almış reklam servislerini haksız kazanç elde etmek için kandırılması ile ortaya çıkmıştır. En çok manipüle edilen reklam türü CPC(Tıklama Başı Maliyet) dir. CPC’nin bu kadar manipülasyona uğramasının sebebi bu işlemi yapmak için insanlara gerek duyulmadan yapılabilmesidir. Belirli yazılımlar ile bot haline getirilmiş sistemler sitelerde gezinme yapıyor ve reklamlara tıklıyor. Click Fraud’dan etkilenmeyen çok az bir reklam türü vardır ancak Adsense bu işlemin önüne geçmek için elinden geleni yapıyor.

Click Fraud’dan Nasıl Korunuruz?

Click Fraud çıkış noktası devamlı IP adresi değiştirerek reklamlara tıklama ile başlasada şu an bu yöntem dolandırıcılar sayesinde önemli bir şekilde gelişmiştir. Öncelikle sitenize eklediğiniz eklentilere dikkat etmelisiniz. Sitenize eklediğiniz eklentiler reklam kodlarını kendisinin reklam kodları ile değiştirir ise kazancınız yazılım korsanlarına akacaktır. Sadece sitenize eklediğiniz reklam kodları ile kalmıyor Tarayıcınıza eklediğiniz eklentilerde bile bu tür sahtekarlıklar olabiliyor girdiğiniz sitelerdeki reklamları otomatik olarak kendi reklamaları ile değiştirdiği için fark etmeniz imkansız hale geliyor. Kullanıcı açısından bu bir sorun teşkil etmesede site sahiplerine büyük zararlar veriyor. Click Fraud’dan korunmak için gelişmiş reklam servislerini kullanmanızı öneririz Google bu işlemi önlemek için büyük önlemler alıyor. Veri toplama kabiliyeti yüksek olduğu için sahte tıklamaları algılıyor ve saldırı altında olsanız bile sizi koruyor. Eğer bu işlemi sizin yaptığınızı anlar ise hesabınız sonsuza kadar kapatılacağını unutmayın.

Click Fraud Çiftlikleri

Bunu bir iş olarak kabul eden bir çok insan özellikle Hindistan bölgesinde Tıklama Çiftlikleri kurarak yüzlerce insanı işe alıp firmalardan gelen işleri kabul ediyorlar. Yazılım Dünyasının önemli bir sorunu olan Click Fraud sadece reklam alanında kalmıyor Hindistandaki şirketler aracılığı ile satışı yapılacak bir sisteme asılsız üyelikler kazandırıyorlar. Bu yöntem ile sistemlerin satış değeri artıyor. Kullanılmaması gereken bir yöntem olsada insanlar kolay paranın peşinde olduğu için bu tip işlemlere maalesef maruz alıyoruz.

Can YİĞİTEROL
Can YİĞİTEROL
1999 Yılında Çorum'da doğdum. İnternet teknolojileri alanında kendimi okuma yazmayı öğrendiğim zamandan bu yana geliştiriyorum. Uzmanlık alanı olarak SEO ve Dünya'nın en büyük içerik yönetim sistemi olan Wordpress üzerinde kendimi geliştirmeye devam ediyorum. 7 yıldır kişisel blog sayfamda düşüncelerimi paylaşıyorum. Arama motoru optimizasyonunun bir sihir olduğuna inanıyorum ve bu beyinde sihire fazlasıyla yer var...

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?