Ana SayfaSEODaha Hızlı İndeksleme İçin HTML Kullanılmalı mı?

Daha Hızlı İndeksleme İçin HTML Kullanılmalı mı?

-

Site sahipleri, site yöneticileri veya SEO uzmanları için önemli kriterlerden bir tanesi paylaşılan yazının Google aramalarında yer alma süresidir. Bazı durumlarda saniyelerin bile önemli olduğu bu konuya Google’ın önemli isimlerinden bir tanesi olan John Mueller açıklık getirdi. Sizce daha hızlı İndeksleme İçin HTML Kullanılmalı mı?

Siteniz Mobil Öncelikli İndekslemeye Hazır mı?

Daha Hızlı İndeksleme İçin HTML Kullanılmalı

John Mueller, Google’ın iki geçişli indeksleme sistemi hakkında Twitter’da yer alan bir diyalog içerisinde bu konuda bilgiler paylaştı. Google, içeriği taradığında ve dizine eklediğinde iki aşama söz konusudur. İlk aşamada sadece HTML’ye bakar ve  daha sonra tüm siteye bakarak ikinci bir aşamayı tamamlar. John Mueller içeriklerinizin hızlı bir şekilde dizine eklenebilmesi için içeriğin HTML’de olması gerektiğini söylüyor. Bu özellikle, sık sık yeni ve / veya güncelleştirilmiş içerikler üreten siteler için geçerlidir.

Mueller, birinci ve ikinci aşama arasında “sabit bir zaman aralığı” olmadığını konusunda da bilgi verdi. Bazı durumlarda, hızlı bir şekilde gerçekleşebilir. Bazı durumlarda, birkaç gün veya bir kaç hafta bile alabileceğini söyledi.

Arama Motoru Örümcekleri Nasıl Çalışır?

Bu durum aslında dizine işleme için çok sayıda istemci tarafı JavaScript kullanan web sayfaları açısından bakıldığında büyük bir SEO bilgisi olarak ön plana çıkıyor. JavaScript ağırlıklı bir web sayfasının ilk aşama sırasında bazı ayrıntılar kaçırılabilir, yani ikinci aşamaya kadar tamamını indekslenmeyecektir.

Yukarıda John Mueller’in özellikle belirttiği  gibi bu haftalarca sürebilir dolayısıyla, bir içerik yayınlandıktan haftalar sonra Google Arama’da tamamen dizine eklenemeyebilir. Bu kesinlikle ideal bir durum değil, bu yüzden Googlebot’un ilk aşamada ana içeriği görmesi kritik önem taşıyor.

Tecrübeli SEO Alan Bleiweiss, yakın bir zaman dilimi içerisinde kritik sayfalarda tüm istemci tarafındaki JavaScript’leri yeniden düzenledikten sonra büyük bir hit alan bir siteyi denetlediğini söyleyerek bu konudaki deneyimini paylaştı.

KAYNAK: Search Engine Journal

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?