Ana SayfaPazarlamaDijital Pazarlama Ajanslarının Güvenilirliğini Anlamanın Yolları Nelerdir?

Dijital Pazarlama Ajanslarının Güvenilirliğini Anlamanın Yolları Nelerdir?

-

Dijital pazarlama ajansıyla çalışmak markanıza ve işletmenize yapabileceğiniz en büyük yatırımlardan biridir. İşletmelerin doğru dijital pazarlama ajansını seçmesi son derece önemlidir. Şirketler, ajanslar arasından seçim yaparken bazı hususlara dikkat etmelidir. Bunların başında da güvenilir olup olmaması gelir. Birlikte çalışacağınız dijital pazarlama ajansının güvenilir olup olmadığını anlamak için aşağıdaki maddeleri dikkat edin:

1. Deneyimli ve Alanında Bilindik Olması 

Bir ajansın güvenilir olması için ajansın uzun bir süredir alanında yetkin olması gerekiyor. Müşterilerine nasıl hizmet verdiğine ve hangi faaliyetlerde bulunduğunu araştırın. Ajansın uzmanlığını hangi alanlarda hizmetler verdiğini ve çalışma arkadaşlarının deneyime sahip olup olmadıklarından anlayabilirsiniz.

Güvenilir bir ajans, sizinle işe başlamadan önce kar tahmini sunar. Bir ajansla çalıştığınızda size ne kadar kar tahmini sunuyorlar? Eğer bir tahminleri yoksa başka bir ajansa bakmaya devam edin. Tahmin sunarlarsa, bu tahmini neye göre gerekçelendirdiklerini sorun. Size çalışmalarını gösterip gerekçeler sunarlarsa, güvenilir bir ajans olduğunun belirtilerindendir. 

Sormanız gereken diğer bir soru ise sonuçları ne zaman görmeye başlayacağınızdır. Size kazanacağınız karı en az 3 ay içinde görmeye başlayacağınızı söylerlerse bu iyi bir süreçtir. Eğer bu süreç daha uzun bir zaman aralığında verilmişse, o kadar süre beklemeye değer olup olmadığına karar vermek size kalmış.

Dijital Pazarlama Ajanslarının Güvenilirliğini Anlamanın Yolları Nelerdir?
Dijital Pazarlama Ajanslarının Güvenilirliğini Anlamanın Yolları Nelerdir?

2. Müşterilerle İletişim Sağlanması

Müşterilere, aradıklarında ulaşabilecekleri bir iletişim ağı sunuyorlar mı? Sizin işleyişiniz ve gidişatınız hakkında hiçbir bilgisi olmayan biriyle iletişim kurmak oldukça sinir bozucu bir durum olur. Sizinle özel olarak ilgilenen, işletmenizin iç-dış gidişatını, kampanya çalışmalarınızı özel olarak inceleyen bir analizci olması çok daha iyi olur. 

Tabii ki bu analizcinin kaç ayrı müşteriyle daha ilgilendiğini bilmeniz gerekiyor. Çünkü bu rakam yüksekse sizin şirketinize olan ilgili daha az olacaktır ve kampanyalarınız göz ardı edilecektir.

İyi bir ajans, sizinle iletişimini sıkı tutarak işletmenizin dijital pazarlama sürecini başarıyla yönetecektir.

3. Hizmet Ücretlendirmesi

Güvenilir bir dijital pazarlama ajansının sabit bir hizmet ücretlendirmesi olacaktır. Fiyatlandırmaları reklam harcamalarına göre yapan ajans, işletmenize fayda sağlamayacak harcamalara sizi teşvik edebilir. Ya da işler istediğiniz gibi gittiğinde harcamaları azaltma konusunda hatırlatmada bulunmayabilirler. Bu gibi müşteriye bütçe dostu olmayan ajanslar, reklam harcamalarında işletmeleri zor durumda bırakabilirler.

4. Müşteriye Özel Stratejik Yaklaşması

Güvenilir bir ajans müşterinin istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda analizler yaparak, müşteriye özel kampanya ve gidişat planlar. Müşteriye uygun hedefler ve kampanyalar tasarlayarak bu kampanyaların performansını düzenli olarak analiz eder ve müşteriye bildirir. 

Çalışacağınız ajansın size nasıl bir strateji tasarlayacağını ve bu süreçte hangi araçları kullanacaklarını öğrenmek için bir bilgi talep etmekten çekinmeyin. 

5. Dürüst ve Şeffaf Olması

Ajansa işlerinizi belli bir süreçte onlara emanet edeceğiniz için, ajansın verdiği hizmetler ve bu hizmetlerin detayları hakkında bilgi alma hakkına elbette sahipsiniz. Dijital pazarlama ajanslarının web sitesinde müşterilerin listeleri, referansları ve başka müşterilerin yorumlarının bulundurulması önemlidir. Ajansla anlaşmaya vardığınızda, mutlaka o ajansla bir toplantı yapmalısınız. Ajans yetkililerinin iletişim bilgileri ve iletişime öncelik verip vermedikleri, üslupları hakkında bilgiye sahip olmalısınız. 

Ayrıca dijital pazarlama ajanslarının web siteleri dışında sosyal medyada da aktif olmaları beklenir. Ajansın sosyal medya profilleri olup olmadığını ve bu hesapları aktif kullanıp kullanmadıklarını da kontrol edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Remarketing Stratejileri Nelerdir?

Remarketing Stratejileri Nelerdir?

0
Remarketing, önceki ziyaretlerinde bir ürün veya hizmeti satın almayan kullanıcıları hedefleyen, dijital pazarlama stratejilerinin önemli bir parçasıdır. Bu strateji, kullanıcıların bir web sitesini ziyaret...
Screaming Frog Nedir?

Screaming Frog Nedir?