Ana SayfaSEODijital pazarlamada sıkça yapılan 5 landing page hatası

Dijital pazarlamada sıkça yapılan 5 landing page hatası

-

Landing page, dijital pazarlamada sıklıkla kullanılan bir sayfa tasarımıdır. Fakat çoğu landing page, olması gerektiğinden daha karmaşık ve anlamsız olabiliyor. Kullanıcıya geçmeyen landing page tasarımları nedeniyle markalar binlerce ziyaretçiyi ellerinden kaybediyor.

Bugün sizlere landing page tasarımlarında karşılaştığımız 5 hatayı sıralayacağız. Bu hatalar dijital pazarlamada markalar için son derece zararlıdır. Ancak her birinin çözümü oldukça kolaydır!

Landing page nedir? Ne için kullanılır?

Adından da anlaşılacağı üzere landing page (açılış sayfası), kullanıcıya marka hakkında bilgi veren ve ana siteye yönlendiren bir sayfadır. Bu sayfada, kısa ve öz bir bilgiyle gelen ziyaretçiyi etkileyip ana siteye yönlendirmeye çalışır. Özellikle sahip olduğu CTA (Call To Action) butonları ile kullanıcıları harekete geçirir.

Landing Page Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Landing page her site için bir gereklilik değildir. Ancak her alanda özellikle e-ticarette oldukça etkili bir yöntemdir. Kullanıcı deneyimini besleyen ve pazarlama stratejinizi güçlendiren bir sayfadır.

Belirsiz bağlantılar

Landing page, kullanıcıyı markanın esas sitesine veya ilgili sayfaya yönlendirir. Fakat bazı landing page tasarımlarında bu durumun tam tersini görürüz. Sayfanın içeriğiyle verilen bağlantı arasında fark olabilir. Bahsedilen işletmeye, ürüne veya hizmete bağlanacağınızı zannederken aslında çok daha alakasız bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz.

Bu durumun önüne geçmek için yalnızca ilgili sayfalara link vermeniz yeterli olur. Landing page bir pazarlama aracından çok ilgili bir konuyu kullanıcıya aktaran bir sayfadır. Bu sayfaya sahip olduğunuz tüm bağlantıları eklerseniz, ortada bir belirsizlik oluşur.

Çok fazla butona yer vermeyin

Landing page içerisinde çok fazla tıklanabilir CTA seçenekleri sunmayın. Bu, ziyaretçinin kafasını karıştırabilir ve kullanıcı deneyimini düşürebilir. Bunun yerine daha net ve az CTA butonları kullanın. Kullanıcıya doğrudan neyi hedeflediğinizi gösterin.

landing page Çok Fazla Butona Yer Vermeyin

Güvenilir durmayan tasarımlar

Gelen ziyaretçilere landing page üzerinden kısa süre içinde güven sağlamalısınız. Bunun için karmaşık yapılardan ve çirkin tasarımlardan uzak durun. Özellikle sürekli çıkan pop up bildirimlerini fazla kullanmayın. Ziyaretçilerinize karşı temiz bir duruş yakalamaya çalışın. Kısa süre içinde eğer iyi bir izlenim yakalayamazsanız hedeflediğiniz etkileşimi de kaybedersiniz.

Yavaş sayfalar

Site hızı SEO için en önemli unsurlardan biridir. Eğer yavaş bir siteye sahipseniz potansiyel ziyaretçilerinizi kaybetmek an meselesidir. Bunun için site hızınızı olabildiğince hızlı tutmaya özen gösterin.

Sitenizi yavaşlatan unsurları kaldırın. Güncel site hızınızı ölçmek için en kolay yöntem Google PageSpeed aracıdır. Buraya sitenizin adresini girin ve taratın. Eğer siteniz yavaşsa Google, sizlere bunun nedenini de açıklayacaktır.

landing page nedir

Bilgi yığını olan siteler

Hedeflenen siteyle alakalı içerikler oluşturun. Fakat bunun dışında hiçbir bilgiye yer vermeyin. Landing page, hakkınızda verebileceğiniz tüm bilgiler için uygun bir yer değildir. Spesifik bir alanda içeriklerinizi yazın. Öteki türlü kullanıcıların önüne bir bilgi yığını serersiniz. Ve bu da her iki taraf için faydalı olmaz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?