Ana SayfaSEOE-ticaret için Teknik SEO önerileri

E-ticaret için Teknik SEO önerileri

-

Teknik SEO, sadece e-ticaret siteleri için değil, tüm siteler için önemlidir. Ancak e-ticaret sitelerinin çok fazla sayfaya sahip olması, bu SEO çalışmalarını daha kritik hale getirmektedir. Teknik SEO çalışmalarında farklı araçlardan yardım alarak denetimler yapılmalı ve sitenin durumuna göre çalışmalar planlanmalıdır. Bu konuda tercih edilebilecek araçlar şöyledir;

Bu 5 araç, SEO site denetimi ve iyileştirmeleri için dünya genelinde itibar kazanmış ve etkili sonuçlar veren özelliklere sahiptir. Raven’ı kullanmak için sayfaya eriştikten sonra site denetçisini seçin.  Kısa bir tarama süreci sonrasında site ile ilgili raporlar sayfada yayınlanacaktır. Rapor sayfasında sitede tespit edilen hatalar, yapılabilecek iyileştirmeler ile ilgili çeşitli öneriler sunulur. Kırık linkler, zayıf içerikler vs. gibi hatalar sonrasında bu hataların çözümüne gidilmelidir. Her araç farklı sorunlara işaret edebilir. Bu nedenle hangi sistemi tercih ederseniz edin, aşağıdaki çözüm önerilerine göre sitenizdeki sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.

E-Ticaret siteleri sayfa içi SEO önerileri

E-Ticaret teknik SEO sorunları nasıl düzeltilir?

Sorgulamalar sonrasında karşınıza aşağıda yer verilen hatalar çıkabilir. Bu hataları nasıl gidereceğinizi öğrenebilirsiniz.

Çok fazla sayfa hatası

Sitenizde binlerce sayfa olması teknik bir SEO sorununa yol açabilir. Her sayfa için benzersiz içerik yazmanız ve sayfaları farklı kılmalısınız. Ayrıca, ne kadar çok sayfanız varsa, yinelenen içerik sorunları o kadar fazla olacaktır. E-ticaret sayfalarında ürünlerin ayırt edici özelliklerinin yapılandırılmasında dikkatli olunmalıdır.  Bu tür durumlarda silinebilecek ya da noindex belirtilebilecek sayfalar belirlenmelidir. Tüm sayfalarda hakimiyet kurmanız zor olacağından dolayı silmek, indekslemek ya da onları tek sayfada bir araya getirmek daha etkin sonuçlar verebilir. Bu sayfalar için Google Analytics üzerinden de mutlaka tarama yapmalısınız.  Soruna neden olabilecek fazla sayfalar için işlem yaptıktan sonra kalan sayfalar üzerinden düzeltmeler ve iyileştirmeler yapmaya başlayabilirsiniz.

Yinelenen içerik

Yinelenen içerik, en yaygın e-ticaret SEO sorunlarından biridir. Sitenizi Google arama sonuçlarında arkalara atabilir. Çok fazla ürün ve kategori kullanıldığında yenilenen içerik konusunda bazı detaylar gözden kaçırılabilir. Ayrıca sayfalarda sürekli aynı içerikler kullanılıyorsa da yenilenen içerik hatası alınabilir. Etkili sonuçlar almak istiyorsanız ürün ve kategori sayfalarında benzersiz içerikler kullanmalısınız. “rel=canonical” gibi etiketleri kullanarak Google’a bu durum bildirilebilir. Ancak bu durumun en ideal çözümü benzersiz içerikler yazmaktır.

Zayıf içerik

Zayıf içerik, yetersiz metinleri işaret etmektedir.  Bu trafik kaybetmenin en önemli nedenlerinden birisidir.  Tarama sonuçlarında zayıf içerik olduğu tespit edilen sayfalar için mutlaka içerik çalışması yapmanız gerekir.

Site hızı

Google’ın en çok önem verdiği algoritmalardan birisi olan hız, artık üzerinde özel çalışmaların yapılması gereken bir alan haline geldi. Optimize edilmemiş temalar, eklentiler ve görseller site hızını düşürebilir. Bu nedenle sunuculardan kullanılan temalara kadar her bir aşamada analiz yapılarak site hızının artması için çalışma yapılmalıdır.  İyi bir sunucu bularak çalışmaya başlayabilirsiniz.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?