Ana SayfaPazarlamaE-ticaret sitelerinin en çok yaptığı 4 içerik hatası

E-ticaret sitelerinin en çok yaptığı 4 içerik hatası

-

E-ticaret sitelerinin diğer sitelere nazaran daha farklı bir yapıya sahiptir. E-ticaret siteleri, temel olarak benzer olsa dahi başka bir e-ticaret sitesi ile SEO çalışmaları farklılık gösteriyor. E-ticaret sitelerinde en çok yapılan 4 içerik hatasını sizler için derledik.

E-ticarette ürün görselleri neden önemli?

Düşük kalitede ek içerik sayfaları

E-ticaret sitelerinin en aktif olarak kullandığı SEO stratejilerinden biri ek içeriklerdir. Ek içerikler doğru bir pazarlama stratejisiyle kullanıldığında uzun vadede arama motorlarından gelen trafik artırılabilir. Ancak şunu unutmamalıyız ki yanlış bir strateji uygulandığında tam tersinde bir etki görülebilir. Bu strateji hatası daha çok e-ticaret sitelerinde yapılmakta.

E-ticaret sitesinde bulunan ürünler ve ek içerikler belli bir oranda olmalı. E-ticaret sitesinde ek içerikler ürün sayısından fazlaysa bu durum arama motorları gözünde otoritenizin düşmesine neden olacaktır. Bu yüzden düşük kalitede olan ek içerik sayfalarının tespit edilip güncellenmesi gerekiyor. Sitenizde düşük kalitede ek içerik sayfalarını güncelledikten sonra ziyaretçi sayısında bir artış yaşayabilirsiniz.

Kullanıcı tarafından oluşturulmuş içerikler

Kullanıcılar tarafından oluşturulan içerikler yararları olduğu gibi bir o kadar da zararları mevcuttur. Bu yapıdaki en büyük sitelere örnek verecek olursak Amazon ve Wikipedia diyebiliriz. Google Panda algoritması ilk çıktığında kullanıcı tarafından oluşturulan kalitesiz içerikler bir çok sitenin gerilemesine neden olmuştu.

Kullanıcı tarafından oluşturulan içerikleri öncelikle analiz etmelisiniz. Son dönemlerde kullanıcı tarafından yapılan yorumlar bir çok sitenin organik arama trafiğinde yaklaşık %30’luk bir artış yaşamasına neden oldu. Tam anlamıyla hangi kriterlerin bu artışa neden olduğunu bilmek pek mümkün olmasa da arama sonuçlarında yer alan yıldızlı değerlendirmeler ve kullanıcı yorumları gibi bir çok faktör olduğunu varsayabiliriz.

Mevcut sayfalarda anahtar kelimeler kullanılmaması

Tüm e-ticaret sayfalarının atladığı SEO stratejilerinden birisi mevcut sayfalarda anahtar kelimeler kullanılmaması diyebiliriz. Anahtar kelime araştırması SEO çalışmalarının ilk aşamasıdır. Anahtar kelime araştırması yapılmadan hazırlanan sayfaların yüksek bir ziyaretçi sayısında ulaşamadıklarını görüyoruz. Anahtar kelime analizi yapılarak nasıl içerik hazırlanır:

  1. Google’ın anahtar kelime planlayıcısı kullanılarak ürününüze ait linki yapıştırın. Daha sonra bilgilendirici anahtar kelimelere tıklayın ve “modelleri” ve “fiyatları” anahtar kelimelerini girin. *Bu e-ticaret siteleri için anahtar kelime önerisidir.
  2. Elde edilen anahtar kelimeleri SEMrush aracında veya kullandığınız başka bir araçta rekabet düzeyine bakın. Rekabet düzeyi yarışılabilecek düzeydeki anahtar kelimeler için bir strateji planlayın.
  3. Google’da “site:aramamotoru.com e-ticaret seo” tarzında arama yaparak anahtar kelimenize en yakın yükselme potansiyeli olan içerikleri keşfedin.
  4. Elde ettiğiniz verilerle gerekli sayfaların başlıklarını ve içeriklerini güncellemeye başlayın.

Kopya içerikler

E-ticaret sitelerinden en çok yapılan hatalardan biride kopya içeriklerdir. Kopya içerik barındıran web siteleri arama motorları tarafından hoş karşılanmamaktadır. Bunun olmaması için kopya içeriklerin tespit edilip güncellenmesi gerekmektedir.

E-ticaret sitenizde ürünün detayları bayiniz tarafından iletildiğini varsayalım. Bayi tarafından iletilen içerikler sizin haricinizde yüzlerce sitede kullanılıyor olabilir. Bu durumda bayinin sitesi arama motorlarında ilk sıralarda olurken sizin sayfanız ilk sayfalara dahi gelemeyebilir. Bu hatayı çözüme ulaştırmanın sadece bir stratejisi vardır oda her ürüne özgün olarak hazırlanmış içerikler ve görsellerdir.

Kadir Kılıç
Kadir Kılıç
1999 yılında Ordu'da doğdum. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik 4. sınıf öğrencisiyim. Üniversite yıllarımda kendimi yazılım ve dijital pazarlama alanlarında geliştirmeye başladım. İmza İnternet Teknolojileri firmasında Staj yaparak kendimi bu alanlarda geliştirmeye devam ediyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?