Ana SayfaPazarlamaFacebook Reklamverenlere Daha Fazla Kontrol Yetkisi Verecek

Facebook Reklamverenlere Daha Fazla Kontrol Yetkisi Verecek

-

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook reklamverenlere daha fazla kontrol yetkisi verecek. Facebook’un reklamverenlere daha fazla kontrol hakkı vermesi ile birlikte reklamverenler Yayın İçi, Instant Articles ve Kitle Ağı reklamları üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek.

Facebook Reklamverenlere Daha Fazla Kontrol Yetkisi Verecek

Gerek ortalama kullanım süresi, gerekse aktif kullanıcı sayısı ile Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook, reklamverenlere reklamlar üzerinde daha fazla kontrol hakkı tanıyacak. Reklam verenler Yayın içi Reklamlar, Instant Articles Reklamları ve Kitle Ağı Reklamları üzerinde daha fazla kontrol sağlayabilecek.

Reklamverenler İstemedikleri Yayıncıları Bloklayabilecek

Şimdilik sadece blok listeleri ile reklamlarının istemedikleri yayıncılarda yayınlanmamasını sağlayabilecek reklamverenlere yakın zamanda reklamlar üzerinde daha fazla kontrol hakkı geleceği düşünülüyor.

Blok listeleri sayesinde reklamverenler reklamlarının yayınlanmasını istemedikleri yayıncıları engelleyebilecek. Örneğin reklamverenler, reklamlarının marka değeriyle çakışan yayıncılarda yayınlanmasını istemiyorlarsa bu yayıncıları blok listesine ekleyerek reklamlarının bu yayıncılar tarafından yayınlanmasını engelleyebilirler.

Genişleyen Yayıncı Listeleri

Facebook yayıncıların tamamını bir listede toplayarak bu listeyi reklamverenlere sunuyor. Reklamverenler bu listede yer alan yayıncıları inceleyerek reklamının yayınlanmasını istemediği yayıncıları blok listesine ekleyebilir. Facebook ayrıca yayıncı listesinin yeni yayıncı eklendikçe güncelleneceğini belirterek reklam verenlerin blok listelerini sürekli olarak güncelleyebileceğini belirtti.

Reklamverenler, aşağıdaki adımları izleyerek Blok listelerini oluşturabilir:

  1. Reklam Yöneticisi’ni açın.İşletme hesapları için https://business.facebook.com/adsmanager/ veya kişisel hesaplar için https://www.facebook.com/adsmanager/ adreslerini ziyaret ederek “Reklam Yöneticisi”ne ulaşabilirsiniz.
  2. Ekranın sol üst köşesinde beyaz Facebook simgesinin yanında yer alan 3 Çizgi simgesine tıklayın.
  3. Varlıklar bölümünün altında yer alan “Engellenenler Listeleri”ne tıklayın.
  4. Engellenenler Listesi Oluştur” butonunu tıklayın.
  5. Açılan pencerede yer alan “Dosya Yükle” bölümüne daha önceden içerisinde engellemek istediğiniz yayıncıların linkleri olan .txt veya .csv uzantılı dosyanızı ekleyin.
  6. Sayfanın sağ alt köşesinde yer alan “Engellenenler Listesi Oluştur” butonunu tıklayın.

Ve işleminiz tamam. Ancak burada dikkat etmeniz gereken 1-2 husus bulunuyor. Bunlardan ilki; Engellemek istediğiniz yayıncıları içe aktaracağınız dosya 10.000 satırı geçemez. Her satırda 1 yayıncı linki olduğu düşünüldüğünde bu tek seferde 10.000 yayıncıyı engelleyebilirsiniz anlamına geliyor.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise Facebook yayıncıları hariç listeye ekleyebileceğiniz site ve uygulama linkleri. Bu linkleri girerken linklerin aşağıdaki formata uyduğundan emin olmalısınız.

Örnek kullanım;

www.site1.com
www.site2.com
https://itunes.apple.com/us/app/id000000000
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.example

1. ve 2. Satırlarda yer alan linkler site linkleri. Fark edileceği üzere linklerin başında http:// veya https:// ibareleri yer almıyor.

3. Satırda yer alan link ise Apple Store’da yer alan uygulamayı engellemek istediğinizde kullanacağınız format.

4. yani son satırda yer alan link ise Android Market bir diğer adi ile Google Play Store’da yer alan uygulamayı engellemek istediğinizde kullanacağınız format.

Kaynak : Search Engine Journal

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?