Ana SayfaSEMGoogle AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 2: Açıklama Metni Uzantıları

Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 2: Açıklama Metni Uzantıları

-

Dijital ekosistemin önemli içerik sitelerinden Aramamotoru.com da SEM odaklı yazılarımla sizlere faydalı içerikler sunmaya gayret gösteriyorum. Daha önce ilk serisini paylaştığımız yazı dizisinin linki burada.

Bu bölümde Adwords uzantılarından “Açıklama Metni Uzantıları”ndan bahsedeceğiz.

Açıklama Metni Uzantıları

Google Adwords, reklam verenler için bir çok önemli avantaj sunuyor. Arama ağı reklamlarında hedef kitlemizin ilgilendiği anahtar kelimeler sorgulandığında, kullanıcların karşısına çıkan metin reklamları doğru optimize ederek kalite puanımızı yükseltebiliriz. Böylece rakiplerimizden maliyet avantajı sağlamış oluruz. Açıklama metni uzantılarıyla klasik reklam metnimiz haricinde reklamlarımıza ek olarak açıklamalar ekleyebiliriz. İşletmemizin sunduğu avantajları bu uzantılarda vurgulamak önemlidir. Örneğin; “ücretsiz kargo, hızlı teslimat, %40 indirim, 7/24 müşteri hizmetleri” gibi benzersiz tekliflerinizi tanıtabilirsiniz. Arama yapan kullanıcı reklamlarınızı gördüğünde ürün veya hizmetleriniz hakkında ayrıntılı bilgi alırlar.

Nasıl Gösterilir?

Kullandığınız bilgisayarlar veya mobil cihazlarınızda arama sorgusu yaptığınızda reklam metinleri ile birlikte açıklama metni uzantıları görünüyorsa, reklam metnine ek olarak 2 ila 6 arası açıklama metni gösterilir. Açıklama metinleri sorgu yaptığınız cihaza ve çeşitli Google faktörlerine bağlı olarak farklı şekillerde gösterilir.

Açıklama Uzantılarını Normal Metinden Nasıl Ayırt Ederiz?

Uzantılar, pc cihazlarda reklam metninin alt kısmında küçük noktalarla ayrılmış olarak tek bir satırda liste halinde gösterilir. Mobilde ve tablet cihazlarda ise paragraf biçiminde görünür. Açıklama metni uzantısı kullanan reklam verenlerin bu uzantıları Google arama sonuçlarının en üstünde veya en alt kısmında gösterilebilir.

Öne Çıkan Avantajlar

  • Markanızı sunduğu özellikleri vurgulayabilirsiniz. Kullanacağınız bir kaç kelimelik vurgu ile üzerinde durduğunuz konular veya benzersiz özelliklerinizi tanıtabilirsiniz.
  • Özelleştirin ve Güncelleyin: Açıklama uzantılarını Adwords Hesabınız, kampanyalarınız veya reklam gruplarınız düzeyinde ekleyebilirsiniz. Böylece reklamlarınızda hem genel hem de ayrıntılı bilgiler sunabilirsiniz. Her zaman güncelleyebilir, yayınlamak istediğiniz gün veya saatleri belirleyebilirsiniz.

Adwords Hesabınız ve kampanyalarınız düzeyinde açıklama uzantısı eklerken markanız için geçerli olan genel bilgiler Örn. “müşteri iletişim desteği” vermek, reklam grubu düzeyinde ise daha spesifik metinler Örn. “ücretsiz hediye paketi”  sunmak doğru bir yaklaşımdır.

Maliyet

Adwords hesabınıza Açıklama metni uzantısı eklemek için ekstra bir ücret ödemezsiniz. Ancak reklamlar tıklandığında her zamanki şekilde (CPC) ödeme yapılır.

Bölüm-3’de ek açıklamalı mesaj uzantlarından bahsedeceğiz.

#1 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 1: Site Bağlantısı Uzantısı

#2 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 2: Açıklama Metni Uzantıları

#3 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 3: Mesaj Uzantısı

#4 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 4: Telefon Uzantısı

#5 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 5: Yer Uzantısı

#6 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 6: Ek Açıklamalı Snippet Uzantısı

#7 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 7: Promosyon Uzantısı

#8 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 8: Mobil Uygulama Uzantısı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?