Ana SayfaSEMGoogle AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 6: Ek Açıklamalı Snippet Uzantısı

Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 6: Ek Açıklamalı Snippet Uzantısı

-

Google AdWords reklam uzantıları yazı dizisi 6. yazımızda Google AdWords’te ek açıklamalı snippet uzantıları konusuna değineceğiz.

Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi : Ek Açıklamalı Snippet Uzantısı

Google AdWords reklamcılığı hakkında bir süredir yazılarımızla önemli bilgiler aktarmaya gayret ediyorum. Dijital reklamcılığın en önemli kanallarından biri olan Google AdWords’te önemli metriklerinden biri, reklam uzantılarının kullanılmasıdır. SEM stratejisini doğru belirlemek her işletme ve kurum için oldukça önemlidir.

Reklamlarımızı hedef kitlemize gösterilesi ve etkileşim yakalaması adına, daha önceki yazı dizilerinde bahsettiğim site bağlantısı, açıklama, mesaj, telefon ve konum uzantılarından bahsetmiştim. Bu yazımda da AdWordste açıklamanın açıklaması olarak tanımladığım uzantılar var.

Nasıl Gösterilir?

Ek açıklamalı snippet uzantıları sunduğunuz ürün ve hizmetlerinizin başlıklarını veya spesifik yönlerini vurgulayabilirsiniz. Ek açıklamalı snippet’ler, metin reklamınızın hemen altında başlık (ör: “Oteller”) ve liste maddeleri (ör: “A Hoteli, B Hoteli, C Hoteli”) biçiminde gösterilir.

Ek açıklamalı snippetlar reklam metniniz ile birlikte masaüstü bir bilgisayarda görüntülendiğinde, aynı anda 2 uzantı gösterebilir. Ayrıca, tablet ve mobil cihazlarda görünen reklam metinlerinde sadece bir snippet uzantısı gösterlir. AdWords sistemi, ek açıklamalı snippetlar arasında hangisinin gösterileceğine algoritmik olarak karar verir. Bu nedenle, işletmenizle alakalı mümkün olduğunca çok sayıda uzantı eklemeniz en iyisidir.

Kullanılabilen Başlıklar

Kullanılabilen başlıkların listesi aşağıda verilmiştir:

  • Destinasyonlar, hizmet kataloğu, kurslar, lisans programları,, mahalleler, markalar, modeller, öne çıkan oteller, programlar, sigorta kapsamı, stiller, sunulan olanaklar, türler

Öne Çıkan Avantajlar

  • Arama ağında gösterilen reklamlarınızda ürün ve hizmetleriniz hakkında daha fazla bilgi edinmelerini sağlanır: Ek açıklamalı snippet’ler, ziyaretçilere reklamınızı tıklamadan önce ürün ve hizmetleriniz ile alakalı bilgi sunar.
  • Yatırım getirinizi artırır: Reklamlarınızla birlikte gösterilen ek bilgiler, reklamlarınızın alaka düzeyini ve tıklama oranını artırabilir. Bu, sunduğunuz ürün veya hizmetlerle ilgilenme olasılığı daha yüksek olan ziyaretçilerin tıklamalarını sağlayarak yatırım getirinizi artırmaya yardımcı olabilir.
  • Özelleştirilebilirlik: Ek açıklamalı snippet’leri hesap, kampanya veya reklam grubu düzeylerinde ekleyebilirsiniz. Ek açıklamalı snippet’lerinizin gösterilmeye uygun olduğu tarihleri, günleri veya saatleri belirleyebilirsiniz.

Maliyet

Google AdWords hesabınıza yer uzantısı eklemek için ekstra bir ücret ödemezsiniz.

Yazı dizisi için daha önceki yazılara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz;

#1 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 1: Site Bağlantısı Uzantısı

#2 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 2: Açıklama Metni Uzantıları

#3 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 3: Mesaj Uzantısı

#4 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 4: Telefon Uzantısı

#5 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 5: Yer Uzantısı

#6 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 6: Ek Açıklamalı Snippet Uzantısı

#7 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 7: Promosyon Uzantısı

#8 Google AdWords Reklam Uzantıları Yazı Dizisi 8: Mobil Uygulama Uzantısı

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?