Ana SayfaSEOGoogle günde 11 milyon yazıya gerçeklik kontrolü yapıyor

Google günde 11 milyon yazıya gerçeklik kontrolü yapıyor

-

Google arama sonuçlarında daha kaliteli içerikleri sunup kullanıcı deneyimine katkıda bulunmak için yaptığı çalışmalardan bir tanesi de yazıların gerçeklik kontrolü olarak karşımıza çıkıyor. Google gerçeklik kontrolü ile yazı içeriklerini daha iyi anlayarak arama sonuçlarını geliştirmeye çalışıyor.

Sıfırıncı Sıra SEO Çalışması Nasıl Yapılır?

Yazıların gerçeklik kontrolü yapılarak doğrulanmış içerikler hedefleniyor

Google, arama sonuçlarında daha fazla kriteri kontrol edilen içeriği ortaya çıkarmak için harcadığı çabayı yani yaptığı işi vurgulamaktadır. Oldukça yeni bir girişim olarak Google, yaklaşık 3 yıldır arama motoru sonuç sayfalarında gerçeklik kontrolünü gerçekleştiriyor. Google gerçeklik kontrolü, beş ülkedeki küresel arama sonuçlarını ve Google Haberler’i içeren günde 11 milyondan fazla arama sonucunda gerçeklik kontrolü yapıyor.

Bu istatistikler üzerinden kabaca hesaplarsak yılda toplam yaklaşık 4 milyar gösterim ekler. Gerçeklik kontrolü ibaresinin görüntülenmesi ClaimReview veri işaretlemesi ile mümkün olur. ClaimReview, denetleyicilerin web sayfasında yapılan hak taleplerinin doğru olup olmadığını tespit etmesini sağlayan özel bir şema işaretlemesi türü.

ClaimReview işaretlemesi içeren web sayfaları, aşağıda gösterilene benzer bir snippet ile arama sonuçlarında görünür:

Yazıların gerçeklik kontrolü arama görünümü
Yazıların gerçeklik kontrolü arama görünümü

Bu işaretleme, web sayfalarının, arama yapanlara hak talebinin ne olduğunu, hak talebini kimin yaptığını ve denetleyicilerin doğru veya yanlış bulup bulmadığını açıkça belirten bir pasaj görüntülemesine izin verir. Kontrol edilen tüm hak talepleri, 40.000’den fazla bilgi kontrolünden oluşan bir veritabanında arama yapmanıza olanak tanıyan herkese açık bir arama aracında kullanılabilir.

Google, Duke Reporters ‘Lab ve International Fact-Checking Network ile çalışarak, gerçek kontroller için yapılandırılmış veri alanlarının benimsenmesini artırmayı planlamaktadır.

“Bu çabalarla oluşturulan bilgiler, Google ürünlerini kullandıkları için insanlar için değerli bir kaynak sağlayabilir; örneğin, manipüle edilmiş bir videonun yaratıcısı üzerinde yanlış yerleştirilmiş bir resmin veya arka planın kaynağını yansıtabiliriz. 2020’de kullanıcılara online ve offline eriştikleri içerik hakkında faydalı kaynak sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. ”

Bu çalışmanın devam etmesini sağlamak için Google, bilgi denetimi alanının uzun vadeli sürdürülebilirliğini desteklemek için yeni modeller keşfetmeye devam edecek..

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?