Ana SayfaSEOGoogle, sayfa başlıkları güncellemesini onayladı

Google, sayfa başlıkları güncellemesini onayladı

-

Danny Sullivan, Google arama motorunun sayfa başlıklarını arama sonuçlarına göre güncelleyeceğini onayladı.

“Geçen hafta, web sayfaları için başlık oluşturabilecek yeni bir sistemle tanıştırdık .Daha önce, başlıklar verilen sorgulamaların şekline göre değişebiliyordu. Yeni sistemde bu eski tekniği görmemiz zorlaşacak, çünkü yeni sistemimizin, belirli bir sorgudan bağımsız olarak, ne hakkında olduklarını açıklamak ve genel olarak belgeler için daha iyi çalışan başlıklar üretip daha doğru bir şekilde hizmet vermeyi planlıyoruz.”

Google’ın yeni web sayfa başlıkları oluşturma sistemi, geçtiğimiz hafta canlı arama sonuçlarında keşfedildiğinden beri kapsamlı bir şekilde belgelendi. 

SEO camiasındaki gözlemlere göre Google’ın yaptığı şey aslında sayfanın içindek bir metinle sayfa başlıklarını değiştirmesi:

“Aynı zamanda, on yıldan uzun bir süredir başlık oluşturmak için HTML metninin ötesinde bir işlem yapsakta, yeni sistem bu tarz HTML metinlerinden daha fazla yararlanıyor.Özellikle, insanların bir web sayfasına girdiklerinde görsel olarak dikkatini çekebilecek ve görebilecekleri metinleri kullanıyoruz. Bir sayfada gösterilen başlığı genellikle <H1> etiketlerinin içine yerleştirdiği veya stil uygulamalarından yararlanarak büyük ve belirgin hale getirilen içerikleri dikkate alıyoruz.”

Web sayfasının başlıkları değiştirilirken sayfanın içeriğindeki metinler dikkate alınabilir. Google diğer sayfalara link gösteren metin içeriğini de kullanmayı düşünebilir.

Peki Google neden böyle bir şey yapıyor?

Google Neden Başlık Etiketinden Daha Fazlasını Kullanıyor?

Google, bir sayfanın başlık etiketinin, içerik hakkında yeterli bilgi vermediğini düşünürse başka metin kullanmak isteyebilir.

Sullivan, başlık etiketlerinin bir sayfayı her zaman iyi tanımlamadığını ve bunun sebebinin şunlara bağlı olabileceğini bildiriyor.

  • Çok uzun başlıklar
  • Anahtar kelime yoğunluğu fazla olan başlıklar
  • Anlam içermeyen ya da taslak olan başlıklar

“Genel olarak sayfalar için daha okunabilir ve erişilebilir başlıklar üretmek üzere tasarlanan bir güncelleme yapıldı. Bazen, yararlı olabileceğini düşündüğümüz site adları ekleyebiliriz. Oldukça uzun bir başlıkla karşılaşırsak, baştan başlamak üzere yaralı olduğunu düşündüğümüz kısımları keserek yerni daha alakalı kısımları getirebiliriz. ”

Burada belirtmemiz gereken HTML başlık etiketlerini göz ardı etmemeniz gerektiği, her ne kadar Google web sayfa başlıkları için farklı bir yaklaşım seçmiş olsada, başlık etiketleri optimize etmek SEO için önemli bir adımdır.

Sullivan, güncellemenin ardından tavsiye verirken, “… o sayfadaki site sahiplerine ana tavsiyemiz harika başlık etiketleri oluşturmaya devam etmeye odaklansınlar.”

Sayfalarınız için benzersiz başlıklar oluşturmak için zaman ayırmalı mıyım diye endişeleniyor iseniz eğer bunun cevabı kesinlikle evet sayfa başlıkları oluşturmaya devam edin.Sullivan, orjinal başlık etiketlerinin oldukça büyük bir yüzdesinin aynı şekilde olacağını belirtiyor.

Google, testlerinde, bu güncellemenin, eski başlık oluşturma yöntemine kıyasla, okunması daha kolay ve arama yapanlar için daha tercih edilesi başlıklar ürettiğini iddia ediyor.

Emirkan Damar
Emirkan Damar
SEO alanında yazılar yazan Emirkan, iki yılı aşkın İmza İnternet Teknolojileri ekibinde yer alıyor. 20 Yaşındayım, Nişantaşı Üniversitesinde Bilgisayar Programcılığı ikinci sınıf öğrencisiyim, okuluma ek olarak İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Pazarlama alanında çalışmalar yapıyorum. Kişisel bloğumda da kendi deneyimlerimi ve dijital gelişmeler hakkında tecrübelerimi ve güncellemeleri sizlerle paylaşıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Pazarlamada Psikolojik Stratejiler

Pazarlamada Psikolojik Stratejiler

0
Pazarlama, sadece bir ürün ya da hizmetin satılmasından çok daha fazlasıdır. İyi bir pazarlama stratejisi, müşterilerin zihnindeki algıları anlamak, onların duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarını...