Ana SayfaSEOGoogle Search Console manuel işlem raporu nasıl kullanılır?

Google Search Console manuel işlem raporu nasıl kullanılır?

-

Google’ın en son Search Console Eğitim videosunda, manuel işlem raporunun nasıl kullanılacağı açıklandı. Google, Search Console’daki manuel işlem raporunda bulunan bilgilerin nasıl okunacağını ve bu işlemlerin nasıl yapılacağını açıklıyor. Bu konu, Google’ın YouTube’daki Search Console Training video serisinin son yayınlanan bölümünde ele alındı.

SEO uzmanları ve site sahipleri, bir sitenin kendisine karşı yayınlanan Google Arama cezaları olup olmadığını kontrol etmek için Search Console’daki manuel işlem raporunu kullanabilirler. Bu önemlidir, çünkü bir sitede manuel bir işlem varsa, söz konusu sitenin bir kısmı veya tamamı Google arama sonuçlarında gösterilmeyebilir.

Bir web sitesinde manuel işlemlerden etkilenen sayfalar olup olmadığını nasıl öğreneceğiniz ve varsa bunları nasıl düzeltebileceğiniz ve Google’dan değişikliklerinizi gözden geçirmesini nasıl isteyeceğiniz aşağıda açıklanmaktadır.

Yeni Google Search Console Site Haritası Silme Yeteneği Kazandı

Manuel işlem nedir?

Google’ın algoritmaları spam tespitinde etkilidir ve çoğunlukla otomatik olarak temizleyebilir. Arama sonuçlarının kalitesini daha da artırmak için Google, siteleri politikalarının ve yönergelerinin takip edilmediği durumlar için de tarama yapar. Bu vakaları algoritmik olarak tespit etmek daha zordur ve gerçek bir kişi tarafından manuel olarak incelenmesini ve dolayısıyla “manuel işlem” terimini gerektirir. Bu terim aslında, Google’ın yönergelerini ihlal ettiği için bir siteye uygulanan ve bir sitenin içeriğinin tamamının veya bir kısmının Google’ın dizininden kaldırılmasını içerebilecek cezayı ifade eder.

Manuel işlem cezasıyla sonuçlanabilecek kapsamlı bir ihlal listesi var. İşte sık karşılaşılanlardan birkaç örnek:

  • Kasıtlı spam: Başka bir deyişle, “siyah şapka” SEO olarak adlandırılır. Bu otomatik olarak oluşturulan içerik, gizleme, kazıma ve diğer gölgeli uygulamalar gibi teknikleri içerir.
  • Katma değeri olmayan zayıf içerik: Bu ihlal, bir site kullanıcılara çok fazla katma değer sağlamayan (web’deki diğer içeriğe kıyasla) önemli miktarda düşük kaliteli veya sığ sayfalar içerdiğinde ortaya çıkar.
  • Yapısal veri sorunları: Bir web sitesi yapılandırılmış verileri Google yönergelerinin dışında kalacak şekilde kullandığında ceza uygulanır.

Bir site manuel işlem aldığında Search Console tarafından bir e-posta bildirimi gönderilir. Site sahipleri, kendilerine karşı herhangi bir işlem olup olmadığını görmek için manuel işlem raporunu da kontrol edebilirler.

Google Search Console Breadcrumb yapılandırılmış veri raporu kullanıma sunuldu

Search Console’da manuel işlem raporu

Site sahipleri, manuel işlem raporuna Search Console’daki özel bir yönlendirme butonuyla erişebilirler.

Bu rapor, bir siteyi etkileyen tüm manuel işlemlerin kapsamlı bir listesini içerir.  

  • Manuel bir işlemi düzeltmek için, önce tespit edilen sorunları daha fazla bilgi edinmek üzere genişletin. Bu, aşağı oka tıklayarak yapılabilir.
  • Sorunun nasıl çözüleceğine ilişkin adımların yanı sıra ek ayrıntılar içerdiği için “daha fazla bilgi” bağlantısını tıklayın.
  • Sorun, etkilenen tüm sayfalarda düzeltilmelidir. Sorunun yalnızca bazı sayfalarda düzeltilmesi sorunu tamamıyla ortadan kaldırmaz.
  • Rapordaki tüm sorunlar giderildiğinde, “inceleme iste” seçeneğiyle Google’ın siteyi tekrar incelemesini sağlayabilirsiniz.
  • Site sahiplerinin neden inceleme istediklerini belirten bir mesaj yazmaları gerekmektedir.

İyi bir manuel işlem inceleme isteği şu üç şeyi içerir:

  • Sitenizdeki kalite sorununu net olarak açıklar.
  • Sorunu çözmek için attığınız adımları açıklar.
  • Çabaların sonucunu belgeler sunarak gösterir.

İsteğinizi gönderdiğinizde bir inceleme onay mesajı alırsınız ve Google bunu inceleyip isteğinizi kabul ettiğinde veya reddettiğinde bir tane daha alırsınız. Google, bekleyen talebinizle ilgili bir karar göndermeden önce bir isteği yeniden göndermenize gerek yoktur.

Videonun tamamını izlemek için lütfen tıklayın.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?