Tanıtım yazıları ve sponsorlu yazıların son zamanlarda popülerliği artmaya başladı Daha önce footer backlink satışlarının popüleşmesi üzerine Google buna bir dur diyerek yeni bir güncelleme yapmıştı.Tanıtım yazıları ve sponsorlu yazıların popülerliğinin artması üzerine Google, tanıtım yazıları ve sponsorlu içerikler hakkında güncelleme yayınladı.
Reklamı Verirken Kesinlikle Dikkat Edilmesi Gereken Maddeler
- Google algoritmasına göre ticari olan anahtar kelimelerden devamlı link almamak.
- Verdiğiniz tanıtım yazısının sponsorlu reklam gibi göstermemek.
- Bir makale yazıp onlarca siteye paylaşmak veya bir makale yazıp iki üç yüksek hitli sitede paylaşmak aynı şey.
- Tanıtım yazısı yazarı olarak çalıştırdığınız kişinin sizin alanınız ile ilgili bilgisi olup olmadığı yani makale kalitesi.
- Eğer kopya yazı yazacaksanız veya sitenizden bir kesit ile kendinize link verecekseniz bu şekilde rel=”nofollow” etiketini ekleyip rel=”canonical” etiketinide eklemelisiniz.
Reklamı Alırken Kesinlikle Dikkat Edilmesi Gereken Maddeler
Öncelikle reklam alırken kesinlikle çok dikkatli olmalısınız kısa süreli gelirler sitenizin geleceğini yok edebilir. Sitenizin aldığınız reklam ile alakası olmaz ise bu reklamın etkisini sıfırlar ve sitenizi sıralamada bile etkiler. Daha fazla detay için maddeleri sıralayalım.
- Daha kaliteli işler yapmak için reklam alacağınız kişi ile bağlantılarınızı sıkı tutun reklam için sitenize zarar vermeyecek kişiler ile çalışın.
- Reklamı veren sitenin siteniz ile alakası var mı? Reklam alırken ve verirken her iki tarafa faydalı olaması için aynı kategoride hizmet vermeniz gerekiyor.
- Yayınladığınız makalenin kalitesine ve özgünlük derecesine bakın bazen aynı makaleyi onlarca siteye birden veriyorlar bu sitenizin kalitesini düşürecektir.
- En önemli konulardan biri ise Makalenin sitenize gelen kullanıcılara yararı yani ziyaretçi geldiği gibi çıkar veya linke tıklayıp giderse bu siteniz için çok olumsuz bir olaydır olması gereken makaleyi okuyup eğer gerekli görürse reklam linkine tıklaması.
Aldığınız tanıtım yazılarında özellikle yazınızın üst taraflarına veya kullanıcının yazıya girmeden görebileceği bir yere sponsorlu içerik olduğunu belirtmelisiniz. Ülkemizde zorunlu olmasa bile bazı ülkelerde zorunlu ve Google bunu kendisine yasa olarak edinmiş durumda.
nofollow Etiketi Kullanmanız Gereken Yerler
- Kurumsal reklamlarda firmanın web sitesi.
- Sosyal medya hesaplarına nofollow verin.
- Satıcı profiline ve ürünlerin sergilenen sayfasına nofollow verin.
- Sattığınız ürünün inceleme,açıklama ve bilgilendirme sayfasına.
- Android veya iOS için uygulama yapmışsanız marketteki sayfasına yönlendirme istiyor iseniz nofollow vermeniz gerekmektedir.