Ana SayfaSEOGoogle tarafından içeriğiniz arama sonuçlarından neden kaldırılır?

Google tarafından içeriğiniz arama sonuçlarından neden kaldırılır?

-

Google, içeriği arama motorlarından kaldırılıp kaldırılmaması için iki süzgeçten geçirir. Bunlardan biri yasaya uygun olmayan içerikler diğeri ise kullanıcıları korumak için içeriği kaldırmadır. Google’ın arama sonuçları sorumlusu Danny Sullivan, içeriğin arama motoru sayfalarından (SERP) neden kaldırıldığını şu şekilde açıklıyor. Danny Sullivan, Google’ın bilgilere açık erişim sağlamayı hedeflediğini söylüyor. Bu durumda kullanıcıları korumak ve yasalara uygun olmayan içeriklerin kaldırıldığını anlayabiliriz. Google’dan içeriğinizin arama sonucu sayfasından (SERP) kaldırılması, Google’ın hafife aldığı bir işlem değildir.

Yasal olmayan içerikler

Google, yasalara uygun olmayan içerikleri gerekli olduğunda arama motoru sonuç sayfalarından kaldıracaktır. Gizlilik ve iftira ile ilgili yasalarla ilgili olan yasalar ve Google’ın yasal yükümlülükleri ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir. Sullivan, arama sonuçlarından sayfaları kaldırmak için yasal gereklilikleri yerine getirme konusunda şirketin kendisi yüksek bir standartta tuttuğunu söylüyor. Çoğu bu gibi durumda Google yasalara uygun olmayan içerikleri kendi başına değil de bildirilen içeriklere reaksiyon alır. Tüm kullanıcılar Google’ın Destek sayfasında bulunan bu formu doldurarak yasal olmadığını veya kuralları ihlal ettiğini düşündüğünüz içeriklerin kaldırılması için başvuruda bulunabilir. Google, gönderilen formdaki bilgileri inceleyerek içeriğin kaldırılması için yasal gereksinimleri karşılayıp karşılamadığına karar verecektir. Google ve servisleri çoğu zaman uygun olmayan içerikleri kaldırırken web site sahiplerini Google’ın servisi olan Google Search Console aracılığıyla kaldırma talepleri hakkında bilgi verir.

Google algoritmasında büyük değişiklik başlıyor

Kullanıcıları korumak için kaldırılan içerikler

Google, arama motoru sonuç sayfasında yayınlanan oldukça detaylı olarak kişisel bilgilere yer veren içerikleri yasal olarak zorunluluğu olmasa bile kaldırabilir. Bu tür içerikler arasında mali ve tıbbi bilgiler, devlet tarafından geçerliliği olan kimlik, pasaport, ehliyet ve izin almadan yayınlanan ifşa fotoğraflar yer alır. Kişisel bilgilerin yanlış ellere geçmesini bu şekilde engelleyen Google, bu tür içerikler içinde form üzerinden içeriğin arama motoru sayfalarından kaldırılması için talep etme olanağı sunar. İçeriği kaldırma kararı, neden olabileceği zararın arama yapan kullanıcıların yararından daha değerli olup olmadığı üzerinden giderek değerlendirir.

Bu durumlarda, insanlar potansiyel olarak yararlı bilgiler bulmak veya politikalarını ve uygulamalarını anlamak için bu sitelere erişmek isterken, sayfaların kendileri çok az değer veya kamu yararı sağlar ve korumaya yardımcı olmayı amaçladığımız itibara ve hatta fiziksel zarara yol açabilir.”

Kadir Kılıç
Kadir Kılıç
1999 yılında Ordu'da doğdum. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik 4. sınıf öğrencisiyim. Üniversite yıllarımda kendimi yazılım ve dijital pazarlama alanlarında geliştirmeye başladım. İmza İnternet Teknolojileri firmasında Staj yaparak kendimi bu alanlarda geliştirmeye devam ediyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Pazarlamada Psikolojik Stratejiler

Pazarlamada Psikolojik Stratejiler

0
Pazarlama, sadece bir ürün ya da hizmetin satılmasından çok daha fazlasıdır. İyi bir pazarlama stratejisi, müşterilerin zihnindeki algıları anlamak, onların duygusal ve psikolojik ihtiyaçlarını...