Ana SayfaSEOGoogle Web Stories WordPress eklentisi resmi olarak paylaşıldı

Google Web Stories WordPress eklentisi resmi olarak paylaşıldı

-

Kolayca web hikayeleri oluşturup daha fazla site ziyaretçisi kazanabileceğiniz Google Web Stories WordPress eklentisi yayınlandı.

Eklenti daha önce GitHub’da beta sürümü olarak mevcuttu. Google, Web Stories WordPress eklentisinin beta sürecini tamamladığını ve WordPress eklentileri arasındaki yerini aldığını duyurdu. Bu eklenti, WordPress yayıncılarının Google Web Hikayeleri biçiminde içerik oluşturmasını kolaylaştırarak yayıncıların daha fazla ziyaretçi çekmesini sağlar.

Google’da daha fazla yerde görünebilrsiniz

Google Web Hikayeleri, hızlı bir şekilde “atılabilen” kısa form içeriği oluşturmak için mevcut içeriği kullanmanın bir yoludur ve Web Hikayeleri denmesinin nedeni budur.

Google Arama sonuçları sayfasında yer alan bir web hikayesinin ekran görüntüsü

Kullanıcılar paylaşılan içerik ile ilgileniyorsa makalenin tamamını görmek için tıklayabilirler.

Google Web Hikayeleri biçiminde olan içerik, normal Google Arama’nın üst kısmında görülebilir. Bu güzel bir trafik kaynağı olarak kabul edilebilir ama başka yerlerde de görülmesi gereken fırsatlar var.

Google, aşağıdaki araçlarda da Web Hikayesi biçiminde içerik gösterir:

  • Google Arama
  • Google Fotoğraflar
  • Google Keşfet
  • Google Uygulaması

Siteyi Yavaşlatan WordPress Eklentileri Nasıl Bulunur?

Google Web Hikayeleri WordPress eklentisi biçimi basitleştirir

İçeriğin Web Hikayeleri için nasıl biçimlendirilmesi gerektiğine dair birçok detay madde vardır. Örneğin, videolar yatay değil dikey bir düzende paylaşılmalıdır.

Ek olarak, minimum yazı tipi boyutu 24 piksel olmalı ve her Web Stories sayfası 200 karakterden uzun olmamalıdır.

Tüm bunları ezberlemek için pek çoğumuzun ilgilenecek yeterli zamanı yok. Google Web Stories WordPress eklentisi, bir kılavuzu okumak zorunda kalmadan Web Hikayeleri oluşturmayı kolaylaştırır.

Yeni eklenti, web hikayeleri oluşturmayı kolaylaştırmak için sürükle bırak arayüzüne ve şablonlara sahiptir.

Google ayrıca, eklenti kullanıcılarına ücretsiz görseller ve videolar sunmak için stok görsel ve video sağlayıcılarıyla bir ortaklık oluşturdu.

Google’a göre:

“… Kapsamlı yüksek kaliteli fotoğraf kitaplıklarını yalnızca bir tık ile ulaşılabilir yapmak için Unsplash ile işbirliği yaptık ve Coverr ile size doğrudan düzenleyiciden yüksek kaliteli, ücretsiz stok video sağladık.

Yakın gelecekte daha fazla şablon, stok medya entegrasyonu ve özellik ekleyeceğiz. “

Mobil dostu 5 WordPress Eklentisi

Google Web Hikayeleri WordPress eklentisi özellikleri

“… Teknik açıdan hikayelerin üretimini olabildiğince kolaylaştırın.

Web Hikayeleri formatı önceden ayarlanmış ancak esnek düzen şablonlarıyla, standartlaştırılmış kullanıcı arabirimi kontrolleriyle ve takip içeriğini paylaşmak ve eklemek için bileşenlerle birlikte gelir.

… Tek bir ekosistemle sınırlı kalmadan siteler ve uygulamalar arasında paylaşılabilir ve gömülebilir. Viral paylaşım ve para kazanma için analiz ve kitap sonu yeteneklerini destekler.

Web Hikayeleri, satış ortağı bağlantılarını kullanan yayıncılar için para kazanma özelliğini etkinleştirir. “

Web Hikayeleri WordPress eklentisi gereksinimleri

Google’ın Web Hikayeleri WordPress eklentisi, minimum WordPress Sürüm 5.3.1 gerektirir. Ayrıca minimum 5.6 PHP sürümünü gerektirir.

Bunlar, aktif WordPress yayıncılarının büyük çoğunluğunun ulaşması gereken mütevazı gereksinimlerdir.

Web Hikayeleri WordPress eklentisi şu anda WordPress eklenti listesinde indirilebilir durumda. WordPress yönetim paneli aracılığıyla eklenti yönetici sayfasında daha kolay bir şekilde kurulabilir.

Google Web Stories WordPress eklentisi

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?