Google’ın HTTPS(Güvenli) olmayan sayfaları ve içerikleri dizine ekleyeceğini ve sıralayabileceğini hali hazırda biliyoruz. Bu aynı zamanda HTTPS olmayan bağlantıların da taranabileceği anlamına gelirken bu bilgiyi Twitter üzerinden John Mueller Lars Skjoldby’in sorduğu soru doğrultusunda onayladı.
If users go there, sure. For crawling alone it’s not needed.
— 🍌 John 🍌 (@JohnMu) July 29, 2021
Las Skjoldby:Alan adını yeniden markalama nedeniyle değiştirirseniz ve birkaç yıl boyunca eski alan adından yenisine yönlendirmeleri sürdürürseniz, eski alan adındaki SSL sertifikanızı da yenilemeniz gerekir mi?
John Mueller: Kullanıcılar oraya giderse, elbette. Tek başına taramak için buna gerek yoktur.
Sure, why not.
— 🍌 John 🍌 (@JohnMu) July 29, 2021
Frank J: Yani hala https olmayan sayfalar taranabiliyor mu?
John Mueller: Tabii, neden olmasın?
Eğer mevcutta bir SSL sahibi iseniz internet siteniz https şeklinde listelenir ve herhangi bir güvenli sertifikası uyarısı vermez. Gün geçtikçe değeri artan güvenlik sertifikaları arama motorları için artık net bir unsur olduğunu kabul edebiliriz. Sıralamalar, site trafiği ve dönüşüm gibi bir çok etkiyi artıracak olan güvenlik sertifikaları kendi içerisinde de bir çok farklı çeşide sahiptir.
- Standart SSL
- Subdomain Destekli SSL
- Ev SSL
Bunların arasından ihtiyacınıza göre birisini seçebilirsiniz, arasında en kapsamlı olan Ev SSL’i e-ticaret için çokça kullanılıyor ve daha dikkat çekiyor.
HTTPS’ye geçiş yaptıktan sonra neler yapılmalı?
İnternet sitenizde SSL’in sorunsuz bir şekilde çalışmasını istiyorsanız SSL kurulumunun yanı sıra kullandığınız CMS’lerde menü yönlendirmeleri, resimlerin bağlantıları ve iç sitedeki linklerin yönlendirmelerini https olarak yönlendirdiğinize emin olun. Search console’da internet sitenizin alan adı mülkü veya https:// olarak doğrulandığından emin olduktan sonra robots.txt dosyalarını da güvenli olan bağlantı ile değiştirin.