Ana SayfaSEOHangi zengin sonuçlar daha çok trafik alıyor?

Hangi zengin sonuçlar daha çok trafik alıyor?

-

Google SERP tıklama oranları üzerine yapılan bir araştırma, hangi zengin sonuç türlerinin ortalama olarak en fazla tıklamayı oluşturduğunu ortaya koydu. Google arama sonuçları sayfası üzerindeki tüm zengin sonuçlar eşit trafik sağlamaz, en azından tıklama oranı söz konusu olduğunda farklılık gösterir. Bu yazımızda zengin sonuçlar trafik ilişkisi üzerine istatistikler paylaşacağız.

Google Arama sonuçları tıklama oranları 2020

Zengin sonuçlar trafik ilişkisi

Milestone Research, zengin olmayan sonuçlar için %41’lik bir tıklama oranı ile karşılaştırıldığında, kullanıcıların %58 oranında zengin sonuçlara tıkladığını bulmak için 4,5 milyondan fazla sorguyu analiz etti.

Kullanıcıların, normal organik sonuçlara kıyasla zengin sonuçları tıklama olasılığının daha yüksek olması şaşırtıcı değildir.

Bu çalışmada göze çarpan şey, zengin sonucun türüne göre tıklama oranının ne kadar değişebileceğidir. Bazı zengin sonuç türleri için tıklama oranı %87’ye kadar yükselebiliyor.

Çalışma ayrıca markalı ve markalı olmayan sonuçlara da bakmaktadır ve hangilerinin daha fazla tıklama aldığı üzerinde istatistikler paylaşılmıştır.

Dijital pazarlamacıların organik arama sonuçlarından daha fazla tıklama almasına yardımcı olabilecek araştırmanın bazı istatistiklerini aşağıda paylaşıyoruz.

Google zengin sonuçlar uygunluğu için yapısal veri gereksinimlerini takip etmelisiniz

Google SERP çalışması: Temel çıkarımlar

Birinci sayfadaki tüm zengin ve standart sonuçların ortalama tıklama oranı % 49,5’tir. Bu, tüm aramaların yaklaşık yarısının organik bir sonucun tıklanmasına yol açacağı anlamına gelir.

Kalan % 50,5 tıklama organik getirmeyen aramalar, ücretli reklamlara yapılan tıklamalardan ve sesli aramalardan oluşur. Belirtildiği gibi, zengin sonuçların ortalamanın üzerinde %58 tıklama oranına sahip olması ve zengin olmayan sonuçlar %42’den aşağı ile ortalamanın altına düşüyor.

Markalı arama sonuçlarından elde edilen zengin sonuçlar trafiği % 60’lık bir tıklama oranı ile biraz daha iyi olma eğilimindedir.

İki tür zengin sonuç, AMP ve SSS, ayrı ayrı daha ayrıntılı olarak analiz edilir.

AMP = En yüksek ve en düşük tıklama oranı

AMP, çalışmaya dahil edilen hem en yüksek hem de en düşük TO’dan aynı anda sorumludur.

Zengin olmayan AMP sonuçları % 92’lik bir tıklama oranı ile 100 arama başına en yüksek tıklama miktarını üretir. Öte yandan, AMP makaleleri yalnızca %15 ile en düşük tıklama oranına sahiptir.

Bir AMP makalesi, bir AMP sonucunun zengin sürümüdür. Bu nedenle, bir AMP makalesinin standart sonuçlarda dizine eklenmesi, en çok okunan haberler bandına kıyasla çok daha faydalıdır.

SSS = Yüksek performanslı zengin sonuç

Markalı ve markasız anahtar kelimeleri içeren sıkça sorulan sorular zengin sonuçlarının ortalama TO’su %87’dir. Milestone Research, bunun incelenen tüm zengin sonuç türleri arasında en yüksek olanı olduğunu söylüyor.

Markalı anahtar kelimeleri denklemden çıkarırsanız, SSS zengin sonuçlarının tıklama oranı % 91’e çıkıyor.

Video zengin sonuçlar da iyi performans gösteriyor

Araştırmaya göre, video küçük resimleri arama sonuçlarının dörtte birinden fazlasında gösteriliyor.

Markalı ve markasız anahtar kelimeler dahil olmak üzere zengin video sonuçlarının tıklama oranı %62’dir ve bu onu en iyi performans gösteren zengin sonuç türlerinden biri yapar.

SSS zengin sonuçlarının aksine, sorguda marka anahtar kelimeleri olduğunda videolar Google Arama’da daha fazla tıklama alır.

Markalı anahtar kelimeler içeren zengin video sonuçlarının tıklama oranı %65’ken, markalı anahtar kelimeler içermeyen sonuçlar için% 50’dir.

Milestone Research, Google’ın küçük resim bandındaki videoların yarıdan fazla YouTube’dan geldiğini ve bu da onu video yüklemek için en çok önerilen platform olduğunu belirtiyor.

Özet

Yapılandırılmış verileri uygulamak ve süreçte zengin sonuçlar elde etmek için etkili bir strateji, organik arama sonuçlarındaki performansınızı ikiye katlama potansiyeline sahiptir.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?