Ana SayfaSEOHiçbir Zaman Değişmeyecek 5 SEO Temeli

Hiçbir Zaman Değişmeyecek 5 SEO Temeli

-

Google algoritmalarının, SEO ile ilgili izlenen yöntemlerin zaman zaman değiştiğini biliyoruz. Google önemli algoritma değişikliklerini yılda bir kaç kez yapmakta. Yapılan değişikler sonucunda yepyeni sıralama faktörleri öne çıkabiliyor. Yapılan güncellemeler arasında sadece arama görünümünü değiştirmek için yapılanlarda var. Büyük güncellemeler yapıldığında ise internet ortamında gördüğümüz bir çok site sıralamalarda yukarı ve aşağı sıralama değiştirebiliyor. SEO uzmanları gelen bu güncellemelerin bize yansıttığı etkilerini değerlendirirken “plan değiştirme” veya “yenilikçi” yöntemleri tercih ediyor. Bu yazımızda size hiçbir zaman değişmeyecek 5 SEO Temeli’ni anlattık.

Bütün bu gelen güncellemelerin yanı sıra aslında SEO’nun yapı taşları hala değişmiş değil. O bildiğimiz temel bilgiler hala geçerliliğini korumakla birlikte, başarılı bir SEO stratejisinin alt yapısını oluşturmaya da devam ediyor.

5 SEO Temeli

  1. Kaliteli içerikler üretin.

    Google aramalarında bir başarı göstermek istiyorsanız, içeriklere yönelmelisiniz. Bu sebepten dolayı arama sonuçlarındaki görünürlüğünüz için internet sitenizde bulunan içeriklerin mükemmel olmasına dikkat etmelisiniz. Bir blogunuz varsa yani siteniz sadece içeriklerden oluşuyorsa, sizlere tavsiyemiz minimum 300 kelime yazılar paylaşmanız olacaktır. Bunun yanında ise anahtar kelime yoğunluğuna da önem vermelisiniz.

    İçeriğiniz ne kadar kaliteli ve kusursuz olursa, sıralamalarda internet siteniz o derece yükselecektir.

  2. Site temeli, site yapınızı oluşturur.

    İnternet sitenizin botlara karşı görünürlüğünü sağlayan kod alt yapısı, Google’ın sizi nasıl gördüğüne ve nasıl değerlendireceğine yardımcı olur. Örnek vermek gerekirse; Site başlığınız ve açıklaması sitenizin meta etiketlerinden elde edilir ve yapmış olduğunuz meta eklemelerine göre Google arama sonuçlarında görürsünüz.

  3. Arama motoru botları sitenizi daima ziyaret eder.

    Google botları bir web yazılımıdır ve belirlenen çeşitli algoritmaları takip ederek çalışır. Google botları dünyadaki tüm internet sitelerindeki bulabildiği her şeyi tarar ve bir veri tabanına kaydeder. Daha sonra indeksleme işlemini gerçekleştirir. Google botları çok değerlidir. Eğer bu botlar sitenizi görmüyorsa (ziyaret edemiyorsa), indeks almamanız ve sıralamalarda yükselememeniz gayet normaldir. Böyle bir sorunla karşı karşıyaysanız bir SEO Ajansına ihtiyaç duyabilirsiniz. SEO danışmanları sitenizdeki eksikleri bularak, sitenizin tekrar arama motorlarına görünmesini ve sonuçlarda yükselmesini sağlayabilir.

  4. SPAM yaparsanız, cezalandırılırsınız.

    Google sürekli spam ve sıralama manipülasyonu tehditlerine karşı savaşmakta. Hatta bir çok algoritma güncellemelerin de bununla ilgili çalışmalar görüyoruz. Google arama sonuçlarında gızlı bir şekilde yükselmek isteyen, Black Hat olarak tanığımız SEO uzmanları backlink ağı oluşturma, anahtar kelime doldurma ve gizli anahtar kelimeler gibi hileler kullanırlar. İllegal yöntemleri tespit eden Google, son dönemlerde kullanıcı deneyimlerine haylice önem vermekte. SEO çalışmalarınızı yaparken illegal yöntemlere başvurursanız muhtemelen cezasını ağır ödersiniz.

  5. Backlink’in kalitesi her zaman önemlidir.

    Rekabeti yüksek olan kelimelerde sadece içerik oluşturarak yükselemeyebilirsiniz. Bu yüzden oluşturduğunuz içeriği tanıtmak amacıyla kaliteli sitelerden elde edeceğiniz backlinklerle internet sitenizi desteklemenizde gerekir. Backlink aldığınız otoriter internet siteleri arttıkça sizin siteniz de o kadar güvenilir olacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?