Ana SayfaSEOHTTP 404 Hatasından Yararlanın

HTTP 404 Hatasından Yararlanın

-

HTTP 404 hatası ziyaretçiden site yöneticisine kadar herkes karşılaşmıştır. Yöneticinin istemeyeceği bir hata olup aklımıza gelmeyecek sebeplerden dolayı ortaya çıkan hatalardan birisidir. Çözüm yolları hatanın sebebine göre değişiklik göstermektedir ancak hatanın ortaya çıkmasına sebep olacak bazı nedenler var. Şimdi gelin hep beraber HTTP 404 Hatasını tanıyalım.

HTTP 404 Hatası Nedir?

HTTP 404 hatası karşımıza “404 Not Found” Türkçeleştirilmiş hali ile ise “404 Sayfa Bulunamadı” şeklinde çıkmaktadır. İçeriğin sitede bulunmaması, içeriğin taşınması yada silinmiş olmasından dolayı girilen adresten istenilen cevap alınmadığı zaman ekrana 404 hatası yansıtılır. Hatanın ortaya çıkma sebeplerinden bir diğeri ise yazılımsal sorunlardır. Örneğin tasarım değişikliklerinde HTTP 404 hatasının ortaya çıkma ihtimali çok yüksektir. Site taşınması sonrasında ise hatalar oluşabilmekte bu tür işlemlerden sonra detaylı bir inceleme yapmanızı öneririm.

HTTP 404 Hatasının Zararı Nedir?

Hata ölümcül sonuçlara yol açabilir. En başta kullanıcıların sitenize girdiği gibi bu hata ile karşılaştığı gibi geri çıkması çok yüksek bir durumdur. Bu sebepten dolayı sitede kalma ortalamasını diplere çekmeye yardımcı olur. Bu sonuçta zincirleme olarak SEO açısından istenilmeyecek en kötü durumdur hatalar çoğaldıkça site arama motorlarında gerileyecektir. 404 sayfalarında reklam kullanımı olmayacağı için gelirlerinizide büyük ölçüde etkileyecektir. Şimdi ise size nasıl kullanıcıyı sitenizde tutabilirsiniz onu anlatıyım.

HTTP 404 Hatasını Nasıl Yararımıza Çevirebiliriz?

Öncelikle hataların farkında olmanız gerekiyor. Sitenizi sabit ve kısa aralıklarla kontrol etmenizi yada analitik verilerini inceleyerek hatalı sayfaları ortaya çıkarabilirsiniz. Kullandığınız yazılıma göre çözüm yolları değişebilir. Eğer WordPress benzeri bir içerik yönetim sistemi kullanıyorsanız eklentiler sayesinde çözüm yolları çok kolay hale gelebilir. Bir çok site yöneticisinin yaptığı hata ise hata sayfalarını Ana sayfaya yönlendirmektir. Site içeriği çok dallı sitelerde bu siteden çıkma oranını düşürmeyecektir. Hata sayfalarını grafikler kullanarak mümkün olduğunca daha az yazı bulundurarak hazırlamanız gerekmektedir. Tasarımın ortasına büyük bir arama kutusu ziyaretçiyi sitede dolaştırmanıza yardımcı olacaktır. Sayfa boyunu kısa tutmanız altın kuraldır. Kullanıcı 404 yazısını gördüğü zaman siteden çıkma eğiliminde bulunur mümkün olduğunca büyük yazılar kullanarak espirili bir grafik ve dil ile arama kutusuna ziyaretçiyi yönlendirin.

Can YİĞİTEROL
Can YİĞİTEROL
1999 Yılında Çorum'da doğdum. İnternet teknolojileri alanında kendimi okuma yazmayı öğrendiğim zamandan bu yana geliştiriyorum. Uzmanlık alanı olarak SEO ve Dünya'nın en büyük içerik yönetim sistemi olan Wordpress üzerinde kendimi geliştirmeye devam ediyorum. 7 yıldır kişisel blog sayfamda düşüncelerimi paylaşıyorum. Arama motoru optimizasyonunun bir sihir olduğuna inanıyorum ve bu beyinde sihire fazlasıyla yer var...

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?