Yazı İçeriği
İçerik
İndekslenme hızını arttırma yolları arasında en önemli madde içeriktir. Sitenize hangi sıklıkla içerik giriyorsanız arama motoru botları sitenizi doğru orantıda indeksler. Örneğin sitenizde her hafta 1 kez yazı paylaşıyorsanız, arama motoru botları sitenizi yorumlayarak haftada 1 içerik yayınlandığını tespit edip haftada 1 kez sitenize uğrar. Bu yüzden sitenize ne kadar sıklıkla içerik girerseniz sitenizin indeks hızı o kadar artar.
Yazılarda Değişiklikler
Arama motoru botları sitenizi her ziyaret ettiğinde sitenizi bir önceki ziyaretindeki durumu ile karşılaştırır. Bu karşılaştırma sonucunda sitenizde bir farklılık tespit ederse bu farklılığı indeksler. Sitenizde bulunan içeriklerde ufak değişiklikler yapmanız durumunda arama motorları yapılan değişikliği fark edecek ve sitenizi daha sık ziyaret edecektir. İndeks hızını arttırma yolları arasında yazılarda değişiklik yapmak özellikle haber siteleri tarafından oldukça sık kullanılır.
Yazılara Yorum Yapılması
Yazılara yapılan yorumlarda da tıpkı yazılarda değişiklik yapılmasındaki gibi, arama motoru botları siteyi ziyaret ettiğinde içeriğin güncellendiğini görecek ve yeniden içeriği indeksleyecektir. Bu durum yine sitenizin indekslenme hızının artmasını sağlayacaktır.
Sık Güncellenen Sitelere Yorum Yapmak
Sık sık güncellenen sitelerin yorum kısmında sitenizin adresini belirtmek, arama motoru botlarının yorum yaptığınız sitenin yorum kısmında bulunan adresini ziyaret etmesine ve bu da henüz indekslenmemiş yeni içeriklerinizin ve/veya güncellenen içeriklerinizin yeniden indekslenmesini sağlayacaktır.
Ana Sayfa Güncelliği
Anasayfa ne kadar güncel ise sitenizin indeks hızı o kadar artacaktır. Arama motoru botları en çok ana sayfanızı ziyaret edecektir. Her indeksleme sırasında fark edilen değişiklikler sitenizin her seferinde daha hızlı indekslenmesini sağlayacaktır. Ana sayfanızı güncel göstermenin en kolay yolları ise, ana sayfanıza en çok okunan yazılar, en yeni yazılar veya son yapılan yorumlar gibi sürekli güncellenecek alanlar eklemektir.
Sayfa İçi Benzer Yazılar
Oluşturduğunuz içerik içinde benzer yazılarınızın listelendiği bir kısım kullanırsanız, arama motoru botları sitenizi indekslemeye geldiğinde oluşturduğunuz diğer içerikleri de inceleyecek ve indekslenmeyen sayfalarınızı daha kolay fark edecektir.
Yazılarda Kullanılan Etiketler
Yazılarda kullanılan etiketler, arama motoru botlarının aynı etiketi kullanan diğer içeriklere de ulaşmasını sağlayacak ve sitenizdeki içerikler daha kolay indeks alacaktır.
İmleme Siteleri
İndeklenme hızını arttırma yolları arasında bir diğer önemli madde imleme siteleridir. İmleme sitelerine sürekli ve sık sık içerik girilmesinden dolayı arama motoru botları bu siteleri sık sık indekslemeye gelir. Oluşturduğunuz içeriğin linkini bu sitelere eklemek, belkide 1 hafta sürecek indeksleme işlemini dakikalara ve hatta saniyelere indirmenizi sağlayacaktır.
Sosyal Medya Platformları (Sosyal İmleme)
Sosyal medya platformları temelde imleme siteleri içinde olsalar da, temel imleme sitelerinden çok büyük bir farkları vardır, “etkileşim”. Facebook,Twitter, LinkedIn,Pinterest gibi sosyal medya platformlarında oluşturduğunuz içerikleri paylaşmak, hem sitenizin indekslenme hızını önemli ölçüde arttıracak hemde etkileşim almanızı ve ziyaretçi kazanmanızı sağlayacaktır. Unutmayın takipçilerinizin yaptığı her bir paylaşım veya yorumda sitenizden bahsetmeleri, sizin yapmış olduğunuz imlemeye ekstra olacaktır.
Ping Siteleri
Arama motorlarını yeni içerik oluşturulduğunda bir nevi dürten ping siteleri, girilen içerik hakkında arama motorlarına bilgilendirme yapar. WordPress gibi hazır sistemlerde desteklenen otomatik ping sistemi sizin siteniz tarafından desteklenmiyorsa ping sitelerine elle sitenizi ekleyebilirsiniz.
Sitemap Oluşturma
Sitemap, sitenizin içerisindeki içerikler hakkında arama motorlarına yol gösteren bir harita vazifesi görür. Örneğin Google Webmaster Araçları’nı kullanarak sitenizin sitemap’ini eklediğinizde, Google‘da sitenizin indekslenme hızı artacaktır. Özellikle WordPress gibi hazır sistemlerde kullanılan Sitemap eklentileri sayesinde sitemap sürekli güncellenir. Hazır sistem kullanılmayan sitelerde ise siteye yapılan her yeni içerik girişi veya güncellemeden sonra Sitemap güncellenmelidir.
epeyi bilgi sahibi oldum. hemen uygulayacağım