Ana SayfaSEOInstagram Kitlenizi Genişletecek 5 Strateji

Instagram Kitlenizi Genişletecek 5 Strateji

-

Instagram, göze çarpan kullanıcı büyüme istatistikleri ve eğlenceli, kullanıcı dostu postalama ve etkileşim seçenekleri ile sosyal medya pazarlamanın ön planında yerini aldı. Bunlar, pek çok markanın ve kişinin, ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak için Instagram’a büyük ölçüde ve bazen tamamen güvenmelerinin nedenleri arasındadır.

Markalar Instagram kitlelerini nasıl genişletiyor?

Temelde markalar izleyicilerini analiz eder, hedeflerini belirler ve kendi kategorilerine giren Instagram kullanıcılarının ilgisini çekmek için tüm eylemleri hedef alırlar. Bu dile kolay gelebilir ancak bir kez temas ettikten sonra, yeni kullanıcı arama ve yeni kişilere ulaşma cazibesinin kafa karıştırıcı ve zaman alıcı olduğunu açıkça farkediliyor.

Birçok marka süreçleri daha iyi yönetebilmek için özel uygulamalar kullanmaktadır – Combin buna güzel bir örnek. Combin, akıllı arama özelliiği olan, takip edilen, takip edilmeyen, beğenilen ve yorumlanan eylemleri otomatikleştiren bir Instagram aracı olan Combin, tüm bu işlemleri Instagram’ın günlük eylem sınırlarına göre planlamaktadır.

Combin yardımı ile Instagram Kitlenizi Genişletecek 5 Strateji

  1. Hashtags’lere Göre Hedef Kitlenizi Arayın

    Profilnizin içeriği ile ilgili Instagram hashtag’lerini detaylı inceleyin. Combin’i başlatın, Yeni Arama Ekle’yi tıklayın, Yayınlar Aramasını seçin ve alakalı olduğunu tespit ettiğiniz hashtag’ları yazın.

    Tercih edilen arama sonuçlarnı seçin ve yayınlanma tarihini belirtin ve Bul’u tıklayın.

    Önce alınan en yeni ve en etkileşimi yüksek mesajlarla etkileşimde bulunmak için alınan arama sonuçlarını tarihe veya beğen sayısına ve yorum sayısına göre sıralayın.

    Beğenilen ve yorumlanan paylaşımların yanı sıra takip edilen ve Instagram hesaplarınızından paylaştığınız yayınları filtreleyin.

    Beğenmek veya üzerlerine tıklayarak yorum yapmak istediğiniz yayınları seçin. Tümünü seç ‘i tıklayarak tüm yayınları seçin, ardından bir eylem seçerek yazıyı takip edin ya da yayın hakkında yorum yapın.

  2. Yerler ve Olaylar İle Hedef Kitlenizi Arayın

    Potansiyel olarak ürününüz veya içeriğinizle ilgilenen kişiler katıldığı herhangi bir yer veya etkinliği biliyorsanız, olası birçok yeni takipçi ve müşteri bulma şansınızı iki katına çıkarır.

    Yeni yayınlar oluşturun Yer adı alanına arama yapın ve konum adını yazın.
    Yayınlama tarihini belirtin.
    Sonuçları uygunluğa göre filtreleyip sıralayın.
    Instagram hesabınıza dikkat çekmek için sevme, yorum yapma ve takip etme eylemlerini yapın.

  3. Rakip Hesapların Takipçileri ve Yorum Yapanlarında Hedef Kitlenizi Arayın

    Yeni Arama Ekle’yi tıklayın ve Kullanıcı araması’nı seçin. Burada, belirli Instagram hesaplarının takipçilerini veya onun yorumcularını arayabilirsiniz.
    Sizinkine benzer hesapların Instagram kullanıcı adını veya rakiplerinizin kullanıcı adını Hesap alanına yazın.
    Sonuç sayısını ve takipçilerin / yorumcuların Instagram’da en son aktif olmalarına göre sıralayın.
    Alınan arama sonuçlarındaki hesaplar potansiyel takipçilerinizdir. Onları takip edin, beğenin ve onları topluluğunun bir parçası haline getirmek için yazılarını yorumlayın.

  4. Profilinzde Yorum Yapanlarla Mesaj İle İletişime Geçin

    Arama yapmak basit bir bölüm olmakla birlikte, bulduğunuz kişilerle iletişim kurmak, Instagram kitlenizi büyütmek açısından da önemlidir.

    Combin, aşağıdaki yöntemlerle arama sonuçlarıyla etkileşimde bulunulmasına izin verir:

    Çok beğenilenlerden faydalanmak: Combin’in bulduğu bir veya birkaç belirli hesapları veya yayınları tıklatarak bulduktan sonra, uygulama penceresinin üst kısmındaki benzeri düğmeyi tıklayın. Tümünü Seç’i ve ardından Beğen düğmesini tıklatarak yayınlar gibi tümünü beğenin.

    Yayınlara yorum bırakmak: Bir veya birkaç hesap / mesaj seçin, uygulama penceresinin üst kısmındaki Yorum simgesini tıklayın. Seçilen hesaplar / yayınlar için ayrılmak istediğiniz yorumu yazın ve işlemi onaylayın.
    Açıklama metnini yazarak toplu yorum bırakarak: Yinelenen çok fazla yorum yapmamaya çalışın; spam gibi görünebilir ve kitle büyümesinde olumsuz etkisi olacaktır. Yorum eklerken artı düğmesine basarak bir dizi yorum şablonu oluşturun. Combin, yorumları çok daha gerçekçi görünen seçilmiş yayınlara rasgele bırakacaktır.

    Bulunan mesajların profillerini takip ederek: Bunu, bir, birkaç veya tüm arama sonuçlarını seçip İzle düğmesini tıklayarak yapın.

  5. Influencerları Bulun ve Onların Yardımıyla Hesabınızı Tanıtın

    Influencerlar popülerliklerini arttırmak ve korumak için çok sıkı çalışırlar. Instagram hesabınızın pazarlamasına katılımları, oyuna birkaç fark edilir iz bırakır.Influencerları Combin Search sekmesini kullanarak aşağıdaki şekillerde bulun:

    Kullanıcı aramasını seçin ve rakibinizin kullanıcı adını yazın. Alınan arama sonuçlarını takipçileri sayısına göre sıralayın.
    Aramaları seçin, sizinle alakalı hesap hashtag’larını / konumları yazın. Sonuçları beğenilerin / yorumların sayısına göre sıralayın, ardından yüklenen profilleri inceleyin.
    Her iki durumda da bulunan sonuçları, takipçiler, beğenenler veya yorumlar sayısına göre sıralayın. Sıralama sonrasında en üstte görünen Instagram hesapları potansiyel influencerlar olacaktır. Profillerini kontrol edin ve Instagram hesabınızı tanıtmak için olası bir iş birlikteliği için iletişime geçin.

 

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?