Ana SayfaSEOİşinizi Kolaylaştıracak 7 SEO Aracı

İşinizi Kolaylaştıracak 7 SEO Aracı

-

Pazarlama faailetlerinde yapılacaklar listesinde her zaman yapılacak binlerce şey bulunuyor ve konu SEO’ya geldiği zaman, bu yapılacakların üstüne yeni görevler ekler.

Tabi ki SEO hakkındaki gelişmelerden haberdar olun ve bütün yeni teknikleri ve güncellemeleri öğrenmeyi unutmayın. SEO karmaşık olabilir, sanki her gün öğrenilmesi gereken yeni bir SEO stratejisi ve okunması gereken yüzlerce yeni yazı var gibi. Bu durum bazen bunaltıcı olabilir ve sıklıkla ikinci plana atılabilir.  Birçok işletme sahibinin yeterli SEO için gerekli yetenek ve bilgiyi edinmenin oldukça zaman aldığını düşündüğü bir gerçek.

İşte burada sistemler devreye giriyor ve sistemler otomatikleştirildiği zaman daha iyi çalışıyorlar. Süreci otomatikleştirerek size zaman ve enerji kazandırarak SEO’nuzu dikkate değer bir şekilde arttırmanıza yardımcı olacak onlarca araç var. Birçoğu içinse sorun, hangisinin sizin için daha verimli çalışmanızı sağlayacağını ve daha iyi sonuçlar elde edeceğini kavramaktır.

İşinizi Kolaylaştıracak 7 SEO Aracı ve Kategorileri

Anahtar Kelime Araştırması

SEMRush– aylık 69.95$’dan başlayan fiyatlar

Anahtar kelime araştırması başarılı birçok SEO kampanyasının tam ortasında yer almaktadır. Eğer hedeflemeniz gerekenlerin hangi kelimeler olduğunu bilmiyorsanız henüz başlamadan önce problemlerle karşılaşacaksınız. SEMRush ise bu problemi çözen harika bir araç. Size birçok sayıda seçenek sunarak ücretli ve organik kampanyalarınız için en iyi kelimeleri bulmanızı sağlayacaktır. Anahtar kelime eşleştirmelerle birlikte alakalı kelimeleri de buluyor.

Ayrıca SEMRush “keyword difficulty” adında bir araca sahip ve bu araç rekabetin daha az olduğu kelimeleri ve sıralanması oldukça zor olan anahtar kelimeler yerine de onlara alternatifleri bulması için tasarlandı.

Alternatif araç ise Google’nın anahtar kelime planlayıcısı. SEMRush gibi derin raporlar ve bilgiler vermese de çabuk ve kolay bir araç arıyorsanız size yardım edecektir.

Sıralama Analizi

Authority Labs – aylık 99$’dan başlayan fiyatlar

Sıralama takibi karmaşıklaşabilir ve sizin dikkatinizi vermek istediğiniz bir şey ancak en büyük problem sıralamaları takip etmenin çok fazla zaman tüketmesidir. Authority Labs, bu işi oldukça kolaylaştıran bir araçtır. Kullanımı oldukça kolay ve güvenilir bir araç sunarak bu işin otomatik bir şekilde kolayca halledilmesine imkan veriyorlar. Bütün günlük takip sonuçlarınızı bir raporun içinde elde edebiliyorsunuz. Bu sayede kampanyalarınızın neler yaptığını görebilirsiniz. Diğer büyük bir faydası ise yerel SEO için de geliştirilmiş olması. Posta kodları ve Google Plus sıralamalarına dayalı sonuç takip seçeneği de sunuyor.

Alternatif araç ise ücretsiz olan Google Search Console. Arama analizlerini kullanarak web sitelerinizin sıralamalarının nerede olduklarını görebilirsiniz.

İçerik İstatistikleri

Mozbar  –  ücretsiz

Konu arama motorları optimizasyonuna geldiğinde sadece kendi sitenize bakmanız yetmez, rakiplerinizin neler yaptığına da dikkat etmelisiniz. Birçok insanın MozBar’ı oldukça değerli bir araç olarak görmesinin nedenidir. Mozbar, olduğunuz web sitedeki anahtar metrikler hakkında anlık ve kesin bilgi veren bir Google Chrome eklentisidir. Ücretsiz versiyonu çok insanın işini halletmesi için yeterli olsa da mevcut en iyi bilgiyi edinmek istiyorsanız profesyonel versiyonuna aylık 99$’dan başlayan ücretle yükseltebilirsiniz.

MozBar, önemli bilgileri toplayarak sizin kendi SEO’nuzu iyileştirmenizde yardımcı olacak bir grup özelliklere sahip. En önemlilerinden bazıları; sosyal metriklerin takibi, özel arama, veri dışa aktarımı ve belirli tipte linkleri kontrol etmek için sayfa vurgulama.

Alternatif: bazı SEO uzmanları için, SpyFu en iyi rakip analiz aracı olarak ön plana çıkıyor. Kendi stratejinizi geliştirmek için rakiplerin anahtar kelimelerini izlemek için kullanabilirsiniz. Aylık olarak 79$’dan başlayan fiyatlarla yararlanabilirsiniz.

İçerik Optimizasyonu

Yoast– ücretsiz

Arama motoru sıralamalarında daha iyi bir pozisyonda yer alabilmek için sitenizi ve sayfalarınızı optimize etmeniz gerekmektedir. Gerekli olan optimizasyonu yapmadığı neler kaçırdığını bilmeyen pek çok site yöneticisi mevcut. Yoast içerik geliştirilmesi için muhteşem bir araç, içeriğin gelişmesine ciddi katkılar sağlıyor. Yoast, bloglarınızda veya sitelerinizde kullanmanız gereken bir WordPress eklentisi. Aynı zamanda oldukça verimli bir eklenti olduğu için en çok indirilen SEO aracı konumunda.

Eklentiyi kurduktan sonra kullanmanız oldukça kolaydır. Hazırladığınız her sayfa için anahtar kelime seçimi, açıklama yazılması, meta etiketleri belirlenmesi sağlayarak ve sayfa üzerindeki potansiyel sorunları size bildirerek geliştirmenize fırsat verir.

Alternatif: İçeriğinizi optimize etmek ve geliştirmek için bir başka önemli araç ise kendisini site denetleyicisi olarak konumlandıran Seobility.

Link İnşası

BuzzStream – Aylık 24$ ‘dan başlayan fiyatlar

En önemli SEO parçalarından birisi link inşasıdır ve bunun için bir çok yararlanabileceğiniz yol var. Maalesef birçok marka, özellikle küçük işletmeler link inşasını verimli bir şekilde kullanmak için ya vakti ya da yeterli insan kaynağına sahip değildir.  İşte burada BuzzStream gibi araçlar bu süreci büyük oranda otomatikleştirerek sizin zaman kazanmanızı sağlamakta. BuzzStream, sitenizi kaliteli siteler arasına yerleştirecek insanları ve markaları hem kolayca bulmanızı hem de onlarla ilişkiler kurmanız amacıyla kuruldu.

BuzzStream’e sahip olduktan sonra, potansiyel link inşasını tek bir yerden yönetebilirsiniz. Listeler yapmak, etkili insanlarla iletişime geçmek ve projelerinizin takibi yapmak için kullanabilirsiniz.

Alternatif araç: LinkMiner aracını kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kırık linkleri vurgulayarak onları düzeltmek için kullanabileceğiniz ücretsiz Google Chrome eklentisidir.

Backlink Analizi

Ahrefs – aylık 99$’dan başlayan fiyatlar

İyi bir SEO  için yüksek kaliteli geri bağlantılar elde etmek hayati bir yapı taşıdır. Birçok SEO uzmanı, konu yüksek sıralamalar oldu mu sizi gösteren birkaç yüksek kaliteli geri bağlantıların gerekliliklerini vurgular.

Bunun için kullanbilecek en iyi araçlardan birisi Ahrefs’tir. 2 büyük faydası var: İlki sitenin 12 trilyon linki içeren bir indeksi var ve ikincisi, böyle güçlü bir programı kullanmak inanılmaz kolay. Sitenin raporları, geri bağlantı linklerinin sıralamalarını, atıfta bulunduğu sayfaları, bağlantı kurulan içerikleri, ve bu geri bağlantıların ne kadar güçlü olduğunu vb bilgileri sizlere sunar. Ayrıca, bir geri bağlantıyı kazandığınız veya kaybettiğiniz anda sizi uyaran bir alarm sistemi var.

Alternatif araç: Open Site Explorer. Backlink fırsatlarını ve kırık olan linkleri bulmanızı sağlar.

İleri SEO

Ninja Outreach – Aylık 49$’dan başlayan fiyatlar

Bu, her SEO iyileştirme stratejisinin önemli bir parçası olmuştur. Özellikle son birkaç yıldır birçok başarılı markaların bir parçası haline gelmiştir. Birçoğu bunu influencer marketing ile başarmıştır.

Ninja Outreach bu duruma özel olarak yaratılmış bir araçtır. Markaların kendi belirli alanlarındaki büyük etkili kanalları bulmasına ve onlarla doğrudan iletişime geçmesine yardımcı olur. Onu eşsiz kılan şey ise bir bilgi hazinesini tek bir yerde size sunmasıdır. Onların yazdıkları içerikleri, sosyal medya paylaşımların ve SEO metriklerini bulabilirsiniz. Bu veriler, gerçekten kimin sizin markanızı ileri taşıyabileceğini görmenize izin verir.

Alternatif: Link Prospector, internette blogları, misafir paylaşımları ve kaynak sayfalarını sizin kapsamınızı daha ileriye taşıyacak fırsatları arar.

Sonuç

Şunu kabul edelim ki konu SEO’ya geldiği zaman kullanılacak onlarca uygulama var. Bahsedilen araçlar sizin SEO’nuzu bir üst seviyeye, çok fazla zaman ve enerji gerektirmeden taşımanızı sağlar. Markanızı inşa etmeye devam ederken, arama motorlarını sonuçlarını ve sıralamalarını etkili ve verimli şekilde geliştirebilmek bu stratejinin önemli bir parçası olacaktır. İşte bu nedenle bu işleri yapmak için doğru araçlara sahip olmak oldukça önemlidir.

Kaynak: https://www.searchenginejournal.com/7-seo-tools-thankful/175858/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?