Ana SayfaPazarlamaİşletmeniz İçin 8 Yerel SEO Adımı

İşletmeniz İçin 8 Yerel SEO Adımı

-

Google Plus, en çok kullanılan sosyal medya platformu olmayabilir ancak arama sonuçlarına katkıları ve arama sonuçlarında gözüken işletmelerin sayfaları sayesinde genel dijital pazarlama stratejileri için en önemli sosyal mecralardan bir tanesidir. Doğru aramalarda gözükmek  yeni gelecek müşterilerin toplam sayısında olumlu etkiye sahip olacaktır. Aynı zamanda arama sonuçlarında sağ sütunda gözüken yerel işletme bilgilerinin yerel işletmeler için bir SEO çalışması olarak adlandırılabileceğini belirtmekte fayda var.

Yerel işletme SEO’nun işletmesinin Google Plus sayfasının organik görünürlüğünü arttırması için uygulaması gereken 8 eyleme bakalım.

Google Plus İşletme Sayfanızı Geliştirmenin 8 Adımı

1-) Her 72 saatte bir düzenli güncelleme

Sıklıkla paylaşımda bulunan hesaplar, az güncelleme yapan hesaplara göre aramalarda daha yukarılarda yer alacaktır. Bir sayfayı güncellemek kullanıcıya taze içerik sunmak manasına gelir ve Google bunu ödüllendirir. İşletmeler bu nedenle Google plus sayfalarını en az 72 saatte bir güncellemeliler, sıklığın artması da getiriyi doğru orantılı olarak geliştirir.  Aynı anda Google Plus üzerinde aktif olan, konuşmalarda yer alın ve alabileceğiniz kadar +1 alabilmek için çalışın. Google arama sonuçları sayfasında getirisini zaman içerisinde alacaksınız yani Google görmezden gelmeyecektir.

2-) Yerel Telefon Numarası Edinin

İşletmelerden bahsediyoruz ve önümüzde yerel SEO olduğunu görüyoruz. Potansiyel yerel müşteri ile iletişim kurmanın yolu yerel telefon numarası edinmekle başlar. İşletme sayfanızda yer alan telefon numarası güven duygusunu tetikler ve ulaşılabilirlik hissi verir. Paylaştığınız daha fazla veri ile daha çok trafik alma ihtimaliniz artar, daha çok telefon araması ve sosyal aramalarda daha iyi sıralamalar gibi avantajlar getirir. 0800’lü numaralardan ziyade alan kodları ile başlayan numaralar sizin yerel bir işletme olduğunuzu kullanıcılara göstermesi açısından daha faydalı olur. Yerel adresiniz ile desteklemeniz de size yardımcı olacaktır.

3-) Çalışma Saatlerinizi Ekleyin

Çalışma saatlerinizi doğru olarak Google Plus sayfanızda belirttiğinizden emin olun. Eğer sayfanızda yanlış çalışma saatleri yer alıyorsa, açık olduğunuz saatlerde kapalı olarak gözüktüğünüz için sıralanmayabilirsiniz. Google plus sayfanıza eklediğiniz daha çok bilgi daha yüksek sıralamalar elde etmenizi sağlar. Ödeme seçenekleri ve resimler eklemek de sıralamanızı yukarı taşıyacaktır.

4-) İncelemelere İzin Verin

Google, incelemelere sahip işletmeleri daha yukarıda sıralar çünkü bu işletmeler kullanıcıların yaptığı aramalar için daha değerlidir. İncelemeye izin vermeyen bir sayfa yayınlamak Google Plus sayfanızın Google aramalarının sağ tarafındaki sütununda yer alma şansınızı önemli ölçüde düşürecektir. Google Plus incelemeleri Yelp ve diğer site incelemelerine göre sıralamalarda daha fazla etkiye sahiptir çünkü onlar Google’ın sahip olduğu bir platformda tutulmaktadır.

5-) Anahtar Kelimelerle Alakalı Sloganlar Yaratın

Sloganlar, sayfanızın belirli terimler için sıralanmasında bir temel işlevi görür. Bu sizin profil fotoğrafınızın altında gösterilen bir bilgidir ve Google’ın sizin işinizi arama sonucuyla alakalı olup olmadığını anlaması için işletme açıklamanızda arama kelimelerinin yer alması anahtar bir rol oynar. En iyi uygulama, yerel anahtar kelime araştırması yapmak ve sizin öngördüğünüz kelimeler ile alakalı olan terimler seçmektir. Ardından açıklamanızda yer vermeniz gereken anahtar kelimelerden en uygun olanı ile bir slogan yaratın.

Google, işletmenizin 10 kelime ile tanıtılmasını önerse de sloganınız daha uzun olabilir. Unutmayın ki Google Plus sayfanızın meta açıklaması,  sloganınızı ve tanıtımınızın ilk cümlesini 160 karakterle sınırlıdır. Meta açıklamanızın tam bir ifadeye sahip olup olmadığından emin olun.

6-) Ürünler Ve Hizmetler Koleksiyonu Oluşturun

Google Plus koleksiyonları sizin paylaşımlarınızı konularına göre gruplayabilmek için hazırlandı. Koleksiyonlar yeni yayınlanmış arayüzün Google Plus başlığında gözükür ve böylece Premium bir sayfa konumudur.  İşletmeler koleksiyonları ürünlerini ve hizmetlerini bölmek için kullanmalı ve kullanıcılara neye ilgi duyduklarını arama imkanını sunmalıdır. İşletmelerin Google Plus koleksiyonlarından faydalanmasının birden çok yolu vardır. İpuçlarını paylaşmak, vaka çalışmaları, istatistikler, güncellemeler ve promosyonlar bunların birkaç örnektir. Tekrar paylaştığınız her bilginin size daha fazla getirisi olacağını hatırlatmakta fayda var, koleksiyonları da kullanıcıların size ulaşabileceği şekilde optimize edebilirsiniz.

7-) Google Plus’a Özel Olan Hashtagler Kullanın

En dikkat edilmeyen konulardan bir tanesi de hashtag kullanımında özelleştirme yapmamaktır. Twitter’da olan hashtagler Google Plus’a uygun olmayabilir ya da tam tersi. İşletmeler, durum güncellemeleri paylaşırken anahtar kelimeler hakkında düşünmeli ve belirli bir kelime için hangi anahtar kelimelerin önerildiğini görmek için bir hashtag kullanılmalılar. Google, paylaşımın erişimini arttırabilecek en popüler terimleri size önerecektir.

😎 Birden Fazla İşletme için Anahtar Kelimeleri Yerelleştirin

Birden fazla konumu olan işletmeler arama motorlarındaki performanslarını üst seviyelere çıkartabilmek için her konumu için bir Google Plus sayfası oluşturmalılar. Çoklu sayfalar oldukça kullanışlalar çünkü işletmelere yerel adreslerini, telefon numaralarını ve anahtar kelimelerini kullanarak yerel arama sonuçlarında farklı sayfalarda yer alma imkânlarını arttırmalarına izin vermektedir. Şehrin veya konumun ismini her Google Plus sayfasına vermek de iyi bir uygulama olur çünkü kaliteli yerel aramaların çoğu konum hedeflidir.

Sonuç

Google Plus sayfanızın optimize edildiğinden emin olmak çok önemlidir yerel SEO için. Google Plus sayfalarını optimize etmek düşünüldüğünden dahabasittir. Sunabileceğiniz kadar bilgi sunarak ve en alakalı anahtar kelimeleri seçerek sonuca ulaşabilirsiniz. Yerel SEO’da bir kaç adım öne çıkmak için bu basit 8 adımı eksiksiz uygulamak önemli bir avantaj sağlayacaktır. Kullanıcılar tek bir sayfaya bakarak bütün bilgilerini öğrenebilmek ister, bu nedenle Google Plus sayfanızda onların istediği bütün bilgileri sunarak hem kullanıcıların hem de Google’ın istedikleri bu kolaylığı onlara sağlayın.

Son olarak Google Plus’ta bizi takip etmeyi unutmayın 😉 https://plus.google.com/u/0/+Aramamotorucom

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?