Bu yazımızda sizlerle Jetpack alternatifi eklentiler inceleyeceğiz.
Yazı İçeriği
Jetpack eklentisi nedir?
Jetpack, sitenize çeşitli özellikler ekleyen güçlü bir WordPress eklenti paketidir. Kullanmak istediğiniz özellikleri dilediğinizce yönetmenizi sağlar. Jetpack eklentisi içerisindeki istemediğiniz özellikleri devre dışı bırakarak, istediğiniz koşullarda ilerleyebilirsiniz.
Ancak web siteniz büyüdükçe, Jetpack’in ötesine geçmek isteyebilirsiniz. Diğer üçüncü parti WordPress eklentilerinde sunulan gelişmiş işlevlere ihtiyacınız olabilir.
Bu durumlarda, ihtiyacınız olan belirli özellikler için Jetpack alternatiflerine bakmanız mantıklı olacaktır.
Jetpack Eklentisinin Avantaj ve Dezavantajları
Hayatta her şey gibi, Jetpack eklentisi de kendi avantajları ve dezavantajları ile birlikte geliyor, bu ayrıntıları Jetpack alternatiflerini seçerken aklınızda bulundurmanız gerekiyor.
Jetpack Eklentisinin Avantajları
- Tek bir eklenti ile gerekli tüm özellikleri elde edebilirsiniz.
- Jetpack, arka planda çalışan Automattic’in (Jetpack ve WordPress.com’ın arkasındaki şirket) güçlü altyapısıyla performans için son derece optimize edilmiştir.
- Tipik WordPress eklentilerinizden daha kullanışlı bir kullanıcı arayüzü vardır.
Jetpack Eklentisinin Dezavantajları
- Jetpack’i kullanmak için, WordPress.com hesabı oluşturmanız gereklidir.
- Jetpack normalde ücretsiz fakat özelliklerinin birçoğu ücretli abonelik gerektiriyor.
- İleride Jetpack eklentisini değiştirmek isterseniz bu konuda çok zorlanırsınız.
WordPress Jetpack Eklentisine En İyi 5 Alternatif
WPForms Lite
WPForms Lite, Jetpack geri bildirim formuna en iyi alternatiftir. WPForms en iyi WordPress iletişim formu eklentisidir ve WordPress web sitenize kolayca iletişim formu eklemenize izin veren ücretsiz bir lite sürümü ile birlikte gelir.
MonsterInsights
Google Analytics verilerinizi Jetpack’te görmek istiyorsanız, o zaman profesyonel plana geçmeniz gerekmektedir. Bunun da maliyeti yılda 1140 TL (299$) maliyeti bulunmaktadır.
MonsterInsights, 1 milyondan fazla yüklemeye sahip ve tüm WordPress kullanıcıları için ücretsiz sürümü bulunan en iyi Google Analytics eklentisidir.
UpdraftPlus
Jetpack’in yedekleme özelliği ücretli versiyonlarında bulunmaktadır. UpdraftPlus ise ücretsiz yedekleme özelliği ile Jetpack eklentisinin büyük rakiplerindendir.
WordPress sitenizin tamamını yedekler ve kolay kurulum avantajına sahiptir.
Akismet
Jetpack, ücretli planlar için spam filtreleme özelliğini sunmuştur fakat spam filtrelemesini kullanmak için en azından kişisel plana sahip olmanız gerekli.
Akismet, pazardaki en iyi WordPress spam filtreleme eklentisidir. Spam yakalamak için tüm WordPress yorumlarınızı otomatik olarak filtreler. Bu, denetlemeniz gereken spam yorumlarının sayısını önemli ölçüde azaltır.
Sucuri
Jetpack’in ücretli planlarında güvenlik duvarı özelliğini sunmakta. Fakat ücret ödemek yerine Sucuri eklentisini kullanırsanız ücretsiz bir şekilde WordPress sitenizi koruyabilirsiniz.