Ana SayfaSEOKullandıktan sonra bırakamayacağınız 15 Chrome SEO uzantısı 

Kullandıktan sonra bırakamayacağınız 15 Chrome SEO uzantısı 

-

2 milyarı aşkın kullanıcısı bulunan Google Chrome eklentileri ile zengin bir kütüphaneye sahip. Eğer SEO‘ya ilgi duyuyor ve Chrome kullanırken de SEO’ya dair veriler görmek istiyorsanız Google Chrome’da kullanabileceğiniz 15 SEO uzantısına göz atabilirsiniz. 

En iyi 15 Chrome SEO uzantısı 

Kullandıktan sonra bırakamayacağınız 15 Chrome SEO uzantısı 
Kullandıktan sonra bırakamayacağınız 15 Chrome SEO uzantısı 

Google Chrome’un uzantı ve eklenti kütüphanesinde 100 bini aşkın seçenek bulunuyor. Uzantıları kullanmak isteyen kişilerin ise bu uzantılar arasında hangisinin iyi olduğunu bilmesi ve ihtiyacını karşılayacak uzantıyı bulması oldukça zor. İşte sizler için derlediğimiz ve kullandıktan sonra bırakamayacağınız 15 Chrome SEO uzantısı. 

1 – Keywords Everywhere – Keyword Tool

Uzantı sayesinde anahtar kelimeler için tıklama başına maliyeti kontrol edebilir, Google anahtar kelime arama hacminizi görebilirsiniz. Uber, Amazon, Moz Open Site Explorer, Google Analytics, Bing ve Google Search Console desteği bulunan uygulamayı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

2- Ubersuggest 

Web sitesi ile büyük popülerlik kazanan Ubersuggest, aynı zamanda eklentisi ile verilere ulaşma imkanı sağlıyor. SERP’ler üzerinden anahtar kelime bilgilerine ulaşmak sizin için iyi bir seçenekse Ubersuggest’i tercih edebilirsiniz.

3- SEO Peek

Listeye girmeyi başaran bir diğer eklenti ise SEO Peek. Sayfa DOM verilerini kontrol eden eklentide üstelik sayfa başlığı, meta açıklaması, anahtar kelimeleri gibi pek çok farklı detaya ulaşabilirsiniz. Özellikle rakip içeriklerin kontrol edilmesi sırasında eklenti sizin için işleri oldukça kolay hale getiriyor. 

4- SimilarWeb

Trafik kaynaklarının kontrol edilmesi için en çok tercih edilen sistemlerden birisi olan SimilarWeb, eklentisi ile bu işlevselliğini arttırıyor. Trafik, hemen çıkma oranları gibi pek çok farklı veriye ulaşabileceğiniz eklentide verilere hızlı bir şekilde ulaşılması analizi ve planlamayı kolaylaştırıyor. 

5- Tag Assistant

Etiketlere odaklananlar için en işlevsel eklentilerden birisi olan Tag Assistant, etiket hatalarını düzeltmek ve kontrol altında tutmak için büyük bir kolaylık sağlıyor. Google tarafından geliştirilen eklenti “Tag Assistant, Google Analytics, Google Tag Manager ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli Google etiketlerinin yüklenmesinde sorun gidermeye yardımcı olur.” denilerek tanıtılıyor.

6- Redirect Path

Yönlendirmeler, açılmayan sayfalar 301 ve 500 gibi hata kodları döndüren sayfalar SEO için en büyük dezavantajlar yaratmaktadır. Bu uzantı, teknik sorunların ortadan kaldırılmasını ve kontrol edilmesini sağlıyor. Yönlendirme sorunlarının farkında olmayan pek çok kullanıcı sıralama kayıplarını farklı nedenler ile ilişkilendirerek bu detayı gözden kaçırabilmektedir. Ancak bu aracı kullanarak yönlendirmelere bağlı tüm sorunları keşfederek sitenizin SEO çalışmalarını güçlendirebilirsiniz. 

7- SerpWorx

SerpWorx, listedeki diğer ücretsiz uygulamalardan farklı. Aylık 10 dolar gibi bir kullanım ücreti olan SerpWorx, Moz ve SEMRush verilerinin tek bir arayüzden kontrol edilmesini sağlıyor. Üstelik Ahrefs ile de uyumlu. Uzantıyı test etmek isteyenler için ücretsiz deneme süresi mevcut.

8- Majestic Backlink Analyzer

Alınan linklerin analiz edilmesi ve yüksek kaliteli bağlantılar oluşturulması amacıyla geliştirilen uzantıda linklerin kalitesini ve miktarını kontrol edebilirsiniz. Özellikle backlink çalışması yapan kullanıcıların mutlaka kullanması gereken uzantılardan birisi.

9 – Hunter

Misafir yazısı ya da link almak istediğiniz bir web sitesi varsa Hunter ile daha kolay bir şekilde bu işlerinizi halledebilirsiniz. Web sitelerinde ulaşım bilgilerine erişmeyi sağlayan Hunter ile e-posta adresleri üzerinden hemen iletişime geçebilmeniz mümkün.

10 – Google PageSpeed ​​

Google PageSpeed, web sitelerinin sayfa hızını analiz etmek için kullanıma sunulan bir internet sayfası. Ancak sürekli test yapıyor ve sayfaya tekrar tekrar giriş yapmak sizin için zor geliyorsa uzantıyı tercih edebilirsiniz. Uzantıyı kurduktan sonra tek tık ile istediğiniz sitenin sonuçlarını öğrenebilirsiniz. 

11- BuiltWith

Site profillerinin oluşturulmasını sağlayan BuiltWith, web sunucuları, kuruluş tarihi gibi verilerin yanı sıra framework ve reklamlar gibi sitede yer alan tüm öğeleri denetlemektedir. 

12- Table Capture 

Çalışmalarımız sırasında tabloları kullanmanız gerektiğinde HTML tabloları otomatik bir şekilde dönüştüren Table Capture’a şans verebilirsiniz. Uzantı HTML tablolarını Google E-Tablolar, Excel veya Open Office’e yapıştırabilmenizi sağlar. 

13 – SEO META in 1 CLICK

SEO META in 1 CLICK, her site için 5 farklı alanda bilgilerin öğrenilmesini sağlamaktadır. Bir web sitesindeki başlıklar, görseller, bağlantılar, sosyal ve harici araçlar bir özet sayfası üzerinden kullanıcılara gösterilmektedir. Rakip analizi yapmak için en uygun araçlardan bir tanesi SEO META in 1 CLICK’ı ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

14 – Evernote Web Clipper

İnternette görülen tüm görüntüleri kaydetmek, ekran görüntüsü almak, çizgiler ve işaretlemek eklemek istediğinizde Evernote Web Clipper’a şans verebilirsiniz. Sayfaların alınması, resimlere açıklamalar eklenmesi gibi önemli işlevlere sahip eklenti, ücretsiz olduğu gibi Evernote kullanıcıları için işleri kolaylaştırıyor. 

15 – MozBar

MozBar, SEO ile ilgili kapsamlı veriler sunan uzantılardan birisidir. Özellikle ücretsiz hesap açılması ile web siteleri analiz edebilir ve bu veriler doğrultusunda SEO planlamanızı yapabilirsiniz. Üstelik DA ve PA değerlerini kontrol etmeniz mümkün. 

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?