Ana SayfaSEOSEO Çalışmalarında Kullanılmaması Gereken Yöntemler

SEO Çalışmalarında Kullanılmaması Gereken Yöntemler

-

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), bir sitenin arama motoru sonuçlarında, doğal ve organik yollarla üst sıralarda bulunması durumuna denir. Negatif SEO ise doğal yöntemlerle çıktığınız üst sıraları kaybetmenize neden olan yöntemlerin tümüdür.

Bir İnternet sitesinin doğal yollarla üst sıralara çıkması, siteyi kullanan kullanıcılara güven verecektir. Buda doğal olarak sitenize giren kullanıcı sayısını artıracaktır.

SEO, son bir kaç yılda bir çok değişiklik yaşadı. Buda site sahiplerinin stratejilerini değiştirmesine neden oldu. Bir kaç yıl öncesine kadar Google’da üst sıralara çıkmak kolayken, şimdi eskisine göre daha zor. Bu zorluğun genel nedeni ise alanda yeterli bilgiye sahip olmayan kişilerin, üst sıralara çıkmak için yaptığı Negatif SEO yöntemleri ve stratejileridir.

Negatif SEO Nedir?

Negatif SEO kelimesini bir kaç cümleyle açıklamak hayli zor olur. Bunun nedeni ise bir çok yöntem ve stratejiye sahip olmasıdır. Genel olarak açıklamaya çalışırsak, Negatif SEO, doğal yollarla elde ettiğiniz sıralamaları, yanlış yöntemlerle kaybetmenize denebilir.

Negatif SEO, rakiplerinizin sitenizi düşürmek amaçlı yaptığı hamleler değildir. Bir çok uzman, yoğun bir şekilde yapılan Negatif SEO, olumsuz etkilerini kabul etmektedir. Sitenize yapılan zararlı çalışmaları çeşitli araçlarla kontrol edebilirsiniz.

Aklınıza tam oturması için Negatif SEO’yu etik olmayan, eski usul yöntemler veya Google Web Yöneticisi kurallarına uymayan işlemler olarak adlandırabilirsiniz.

Sıralamanızı olumsuz etkileyecek 5 Negatif SEO İşlemi

Google arama sonuçlarındaki, sıranızı kaybetmenize neden olacak yöntemler bunlardır;

  1. Anahtar kelimenin aşırı kullanımı

    Aynı anahtar kelimenin, bulunan sayfada aşırı kullanımını Google sevmez. Anlatılan konunun, ürünün veya kategorinin içerik sayfasında anahtar kelimenin aşırı kullanımı sizi alt sıralarda listeleyecektir. Bunlardan sonra sürekli güncellenen Google algoritmaları, bu içeriği yok sayıp, kullanıcıların, içeriğinize erişmesini engelleyecektir.

  2. Kopya içerikten kaçının

    İçeriğinizin Google ve kullanıcı dostu olmasını istiyorsanız, benimsemeniz gereken ilk kural ‘özgün’ olmaktır. Google sitenizde, sizden daha önce yazılmış bir içeriği farkettiğinde sitenizi dizine eklemeyecek, bunun yerine özgün yazılmış olan makaleleri listeleyecektir.

    Yinede kopya bir içeriği sitenizde göstermek zorundaysanız, bu sayfayı Google’a indexletmemek yararınıza olacaktır. Bunun için ise aşağıda vermiş olduğumuz kodu <head></head> etiketleri arasına eklemelisiniz.

    <meta name=”robots” content=”noindex, nofollow, noarchive”>

  3. Ücretli backlink almayın

    Backlink’lere her ay yüzlerce para harcanır. Fakat Google, parayla satın aldığınız backlink’leri hemen anlayacağı için, zorluklarla çıktığınız sıralamanızı kaybetmenize yol açacaktır. Böyle durumlarla hiç bir zaman karşılaşmamak için backlinklerinizi satın almak yerine, doğal olarak elde etmelisiniz.

  4. İçerik gizleme yönteminden kaçının

    Bir içeriğin, bağlantının gizlenmesi ya da farklı bir kod yapısıyla kullanıcıya gösterilmemesi daha öncesinde Google botlarını kandırmak için kullanılan yaygın bir yöntemdi. Gelişen Google algoritmaları ile birlikte artık bu yöntemin kullanılması yasaklandı.

    Goole botları siteyi nasıl görüyorsa, kullanıcılarında siteyi aynı şekilde görmeleri gerekmektedir.

  5. Aşırı reklam

    Bir sitede yer alan reklam yerlerinin, öncelikli olarak yazıdan ayırt edilebilen bölgelerde olması önerilir. Buna uymazsanız Google sitenizi cezalandırabilir.

    Google’ın sayfa yapısı üzerinden verdiği cezalar çok katıdır. Bu yüzden bu konu üzerine ayrı bir dikkat edilmelidir.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?