Ana SayfaSEO“noindex” etiketi tarafından hariç tutuldu hatası nasıl düzeltilir?

“noindex” etiketi tarafından hariç tutuldu hatası nasıl düzeltilir?

-

““noindex” etiketi tarafından hariç tutuldu hatası” dizin raporunda yer alan bir hata mesajıdır. 

Search Console’da yer alan dizin raporu nedir?

Search Console’da yer alan dizin raporu, web sitenizin Google tarafından taranan ve dizine eklenen sayfalarınızın durumu hakkında bilgi sunan bir rapordur. Bu rapor, sitenizin dizine eklenmiş sayfalarını, indekslenmiş sayfaları ve indeksleme sorunlarını içerir. Search Console’da yer alan dizin raporunun ana bileşenlerini inceleyelim. 

Dizin Kapsamı

Bu rapor, web sitesindeki sayfaların Google tarafından dizine eklenip eklenmediğini gösterir. İndexleme sorunlarını tespit etmek ve çözmek için kullanılır.

İndekslenmiş Sayfalar

Search Console’sa raporun bu bölümünde web sitesinin Google tarafından indekslenen sayfalarının sayısı ve durumu hakkında bilgiler yer alır. İndekslenmiş sayfalar, eksik ya da hatalı indekslerin belirlenmesine  yardımcı olur.

“noindex” etiketi tarafından hariç tutuldu hatası nasıl düzeltilir?

İndeksleme Sorunları

İndeksleme Sorunları bölümü, web sitesinin indeksleme sürecinde karşı karşıya kaldığı sorunlara ayrıntılı bir şekilde yer verir. Örneğin, 404 hataları, düşük kaliteli içerik ya da “noindex” etiketi tarafından hariç tutuldu hataları burada yer alır.

“noindex” etiketi tarafından hariç tutuldu hatası nedir?

Noindex etiketi sayfanın arama sonuçlarında listelenmemesi için Googlebot’a bilgi veren ve sayfa daha önceden indekslenmiş ise arama sonuçlarından kaldırılması ya da ilk defa indekslenecek ise de indekslenmesinin önüne geçilmek için kullanılır.

“noindex” etiketi tarafından hariç tutuldu hatası nasıl çözülür?

Noindex etiketi tarafından hariç tutuldu bildirisi bir uyarı mesajı olduğu için her zaman hata olarak görülmez. Bu uyarı için her zaman çözüme gerek olmayabilir. Ancak önemli nokta uyarıda yer alan URL’ler arasında SEO için önemli olan URL’lerin yer alıp almamasıdır. Eğer önemli bir URL yer alıyorsa, ilgili URL’de yer alan noindex etiketinin kaldırılması gerekir.

  1. İlk adımda Google Search Console hesabına giriş yapın ve hatayla ilgili web sitesini seçin.
  2. “noindex” hatasını bulun ve ayrıntılarını inceleyerek hatanın nerede ve nasıl oluştuğunu belirleyin.
  3.  Web sayfasının kaynak koduna erişin ve başlık bölümünde ya da “head” etiketi içerisinde “noindex” meta etiketinin yer alıp almadığını kontrol edin. Etiket yer alıyorsa etiketi kaldırın ya da gerekli şekilde düzenleyin.
  4. Yapılan değişikliklerin ardından Google Search Console’da sayfanın yeniden indexlenmesini isteyin. Bu sayede Google sayfayı yeniden tarayarak güncellemelerinizi görür. 
  5. Bir süre bekledikten sonra hatanın düzelip düzelmediğini kontrol edin ve ihtiyaca göre tekrar düzenleyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?