Ana SayfaSEOOrganik Trafik Arttırma Yöntemleri

Organik Trafik Arttırma Yöntemleri

-

Organik trafik arttırma çok araştırılan çok fazla aranan ihtiyaçlardan bir tanesi. Site sahiplerinin ve yöneticilerinin en öncelikli amacı site trafiğini arttırmaya çalışmaktır. Ücretli reklamlar, sosyal medya, paylaşım platformları, imleme siteleri ve SEO gibi gibi yöntemler ile site trafiği sağlama çalışmaları gerçekleştirilir. Organik trafik ise orta vadede en maliyeti düşük kazanımlardan olarak ön plana çıkıyor. Hal böyle olunca da organik trafik arttırma yöntemleri çok daha önemli hale geliyor.

Sitenize Trafik Sağlamak İçin Reddit Kullanma Kılavuzu

Organik Trafik Arttırma

Hazırladığınız bir sayfanın arama motoru sonuç sayfası sıralamasında başlarda yer alması için reklam alanında yer alması veya organik sonuçlarda üst sıralarda yer alması gerekir. Burada bahsedeceğimiz konu dikkatsizce yapılan arama motoru optimizasyonu veya daha maliyetli olan ücretli reklamlar ile ilgili değil. Sitenizin organik trafiğini arttırmak için sadece zamanınızı doğru kullanarak yapabileceğiniz yöntemlerden bahsedeceğiz. Aslında burada bahsedeceğimiz konular genel olarak herkesin bildiği ama uygulamaya geçirmekte geç kaldığı belki de zorlandığı veya iş yoğunluğundan göz ardı ettiği konular.

Organik Trafik Arttırma Yöntemleri

  1. İçeriklerinizi Ziyaretçiler İçin Hazırlayın, Arama Motorları İçin Değil

    Öncelikle ve en önemlisi içeriklerinizi ziyaretçileriniz için yazın, böylece içeriğinizle kimlerin ilgilendiğini tespit edebilirsiniz. İdeal kitlenize hitap eden kaliteli eğitim içeriği oluştursanız doğal olarak SEO’nuzu geliştirirsiniz. Bu, kitlenizin ana sorunlarına ve arama sorgularında kullandıkları anahtar kelimelere dokunmak anlamına gelir. Arama motorlarını tek başına optimize etmek işe yaramaz; sahip olacağınız anahtar kelimelerle yazılmış yapay içeriklerden öteye gitmez. Bu içeriklerinize sihirli dokunuşlar yaparak geliştirmeyeceğiniz anlamına gelmez.

  2. Blog İçerikleri İle Ürün ve Hizmetlerinizi Daha İyi İfade Edin

    Blog oluşturmak organik site trafiğinizi artırmanın belki de en etkili yoludur. Web sitenizi olduğundan daha derinlemesine göstermenize olanak tanır ve sektördeki niş çalışmanıza odaklanmış, kişiye özel, optimize edilmiş bir içerik kataloğu oluşturmanızı sağlar. Ancak, kötü yazılmış, özgün olmayan, spam veya çok ucuz içerik size fazla zarar verebilir. Bunu önlemek için kitlenizin seveceği ve özgün içerik hazırlamalısınız.

  3. Öncü İçerikler Hazırlayın

    Özellikle sektörünüzde faaliyet gösteren diğer kişilerin, diğer sitelerin ve blogların analizini yapın ve onlarda olmayan ve alternatif bakış açısı ile hazırlanmış hedefleyin. Ayrıca yeni gelişmeleri en önce siz hazırlayın. Doğru seçimleri yaptıktan sonra içeriklerinizin yorumla almasını ve link almasını sağlayın.

  4. Uzun Kuyruk Anahtar Kelimeleri Kullanın

    Sadece sektörünüzdeki en popüler anahtar kelimelere odaklanmayın. Ürününüz veya hizmetiniz için daha belirgin olan anahtar kelimeler kullanın. Zamanla, Google ve diğer arama motorları web sitenizi veya blogunuzu odağınız için bir hedef olarak tanımlayacaktır. Bu da arama motoru sonuç sayfasında daha fazla içeriğinizin görüntülenmesini artıracak ve ideal müşterilerinizin sizi bulmasına sağlayacaktır.

    Long Tail SEO; Neden Uzun Kuyruk Anahtar Kelimeler Dikkate Değer

  5. Meta Düzenlemelerini Özenle Gerçekleştirin

    Meta açıklama, başlı ve URL optimize edilmiş bir web sayfası veya blog yazısı için üç temel bileşendir. Bunların düzenlemeleri aslında çok basit ama oldukça etkili bir yöntemdir. aramamotoru.com olarak sayfalarımızı optimize etmemize yardımcı olmak için WordPress için Yoast SEO eklentisini kullanıyoruz. Ancak sadece eklentiyi eklemek genel ayarlarını yapmak yeterli değil. Eklentiyi yükledikten sonra sırayla her sayfada ayarlarını olabilecek en iyi şekilde geliştirmek zorundasınız. WordPress kullanmıyorsanız içeriklerinizi herhangi bir WordPress panelde ayarları tamamlayarak son halini sitenize ekleyebilirsiniz.

  6. Kaliteli İçerik Oluşturmaya Özen Gösterin

    Mümkün olduğunca sık ve düzenli yazmaya çalışın, ancak kalitenin bedeli söz konusu değildir! Düşünce önderliği yaptığınız ve sektörünüzün fayda sağlayabileceği tüm özgün içerikleri daha kaliteli içerik olarak düşünebilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız içerikler ile sitenizde veya blogunuzda organik trafikte yolunuza devam etmek için daha fazla imkan sağlarsınız.

  7. İç Linkleme Yapmayı İhmal Etmeyin

    İyi bir içerik kataloğu oluşturduktan sonra, blogunuzda ve web sitenizde yer alan içeriklerde ilgili sayfalara iç linkleme yapabilirsiniz. Bu şekilde konuya ilgi duyan ziyaretçileri daha alakalı içeriğe yönlendirebilirsiniz. Bu yöntemle sitenizdeki ziyaretçileri daha fazla sayfa gezmeye teşvik edebilir, daha uzun süre tutabilirsiniz. Bu da arama sıralamanızı arttırmanıza yardımcı olur. Bununla birlikte, iç bağlantıları aşırı kullanmalısınız. Çok fazla iç linkleme yaparsanız da spam gibi görünmeye başlar.

    SEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar 1: Zayıf İç Linkleme

  8. Doğru Backlink Çalışması Yapın

    Google, özellikle güvenilir sitelerden gelen backlinkleri olan sitelere öncelik verir. Müşterileri, arkadaşları, aile üyelerini, ortakları, tedarikçileri, sektör örneklerini ve arkadaş canlısı blog sahiplerinizi sitenize link vermeye teşvik edin. Gelen doğru ve kaliteli backlinklerin sayısı arttıkça siteniz arama motoru sonuç sayfalarındaki sıralamalarında yükseliş sağlayabilirsiniz. Ancak Google’ı itibar düşük sitelerden gelen spamvari backlinklerle kandırmaya çalışmayın. Kalitesiz backlinkler SEO çalışmanıza zarar verir. Backlink sayınızın değil kaliteli backlinklerin önemli olduğunu unutmayın.

    Başarılı Link inşası Nasıl Yapılır?

  9. Sosyal Medyada Aktif Olun

    LinkedIn, Twitter, Facebook vb. sosyal medya ağlarında bir varlık oluşturun ve kitle oluşturmaya çalışın. Tüm bu etkinlikler adınızı ve içeriklerinizi internette yayınlamanıza yardımcı olur. İnsanların içeriğinizi paylaşmasını kolaylaştırmak için sitenize paylaşım butonları ekleyerek paylaşmaya teşvik edin. En önemlisi paylaşmaya değer içerikler hazırlayın.

  10. Analiz Araçlarını Kullanın ve Yorumlayın

    Sitenizi ve blogunuzu ziyaret edenleri izlemek için Google Analytics gibi bir analiz aracı kullanın. Nereden geldiklerini ve hangi sayfaların daha çok trafik aldığı görebilmeniz, içeriğinizde ve hazırlayacağınız yeni içeriklerin seçiminde ince ayar yapmanızı sağlar.

  11. Google Search Console Analizlerini Önemseyin

    Yeni Google Search Console‘daki performans sekmesinden okuyucuların hangi anahtarı kelimelerini aradıklarını, sitenizdeki sayfaların ortalama konumunu, kaç kere tıklandıklarını ve tıklama ortalamasını görebilirsiniz. Ortalama konumu ve tıklama ortalaması düşük olan anahtar kelimelere göre sayfalarınızı düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda iyi performans gösteren sayfalara da ince dokunuşlar yaparak daha iyi performans almanızı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda mobil öncelikli indeksleme sonrasında sitenizin masaüstü performansı kadar mobil performansı da önemli, Google Search Console‘da bu performansları görebilir ve arttıracak çalışmalara odaklanabilirsiniz.

    Google Search Console URL Denetleme Aracını Daha Kullanışlı Hale Getiriyor

Organik trafik arttırma çalışmalarını yapmaya başladıktan sonra sitenizdeki gelişimi göreceksiniz. Bundan sonra ziyaretçilerinize aradıkları bilgiyi sunmanız ve sadık ziyaretçiler haline getirmek için düzenli ve sürekli olarak bu adımları uygulamaya devam etmelisiniz.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?