Ana SayfaSEOSEO Çalışmalarınıza zarar verecek Black-hat SEO taktikleri

SEO Çalışmalarınıza zarar verecek Black-hat SEO taktikleri

-

SEO Çalışmalarında hızlı sonuç almak ve rakiplerin önüne geçmek için bazı SEO çalışması yapan kişi veya ajanslar Black hat SEO taktiklerine yöneliyorlar. Bu yöntemler tamamen önerilmeyen ve sitenize önemli zararlar vereceğinden emin olabilirsiniz. Bu yöntemleri kullanan kişilerin SEO bilgisi yok diyebiliriz çünkü SEO bilmek sadece taktikleri bilmek değil arama motoru botlarının çok gelişmiş bir yapıda olduğunu da bilmeyi gerektirir. Bu durum SEO hakkında sadece küçük bir bilgi olduğunu da unutmayalım.

Google botları her geçen gün geliştiği için botları kandırmaya yönelik yapılan çalışmaları anlayabiliyor ve sitenin ceza almasını sağlayabiliyor. Kimi zaman sıralama gerileme olarak verilen cezalar bazı durumlarda ise arama motoru sonuçlarından sitenizi çıkartmaya kadar gidebiliyor.

E-Ticaret ile ilgileniyorsan kategori yazılarımıza göz atabilirsin: E-Ticaret SEO

Backlink satın almak

Backlink satın almak belirli durumlarda sitenize zarar verir. Sitelerin alt kısımlarında veya sidebar dediğimiz yan kısımlardan kelimeye bağlantı backlink almak Google’ın önermediği ve cezalandıracağı işlemdir. Bunu Google botları fark edebileceği gibi Google’nin ücretli bağlantı bildirme aracı ile şikayet üzerine ceza yemeniz olası. Ücretli bağlantı bildirme aracı: https://www.google.com/webmasters/tools/paidlinks?pli=1&hl=tr

Önerilen çözüm olan rel yöntemi ile rel=”sponsored” kullanarak aldığınız reklamların size zarar vermemesini engelleyebilirsiniz.

Gizli link verme

İçeriklerinizde ve sitenizin herhangi bir bölümünde linkleri gizlemek bir ceza sebebidir. Örnek olarak arka planı mavi olan bir bölümde mavi yazı ile link vermek spam’a girer. “hidden” kullanmak çoğu zaman spam olarak kabul edilir. hidden kullanımından kaçının. Bazı çalışmalarda gizlemek için font boyutunu 0 yapıyorlar buda bir spamdır.

Yorum yaparak backlink almak

Yorum backlink almak dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Yorum aracılığı ile backlink alabilirsiniz ancak sitenizin içeriği ile alakalı olmalı. Aşırıya kaçılmamalı sitenize spam yapmaktan dolayı ceza uygulatabilir.

İçerik içerisinde aynı kelimeye birden çok link vermek

Örnek kelimemiz “SEO” olsun. Yazıda 5 defa SEO kelimesini geçirdiğimizi düşünelim. SEO kelimesinden link çıkışı yapacağız ancak burada önemli olan bir tanesinden çıkış yapmak. 5 kelimeye 5 farklı link vermek veya 5 kelimeye 5 adet aynı linki vermek spam’a girecektir.

Paravan blog veya karşılıklı link takası

Paravan blog kurmak doğru yönetildiği taktirde spam’a girmez. Paravan blog kendi başına bir site olarak değerlendirilip kalitesini yükselttikten sonra ana siteye bağlantı vermelisiniz. 10 Adet paravan siteniz var ve 10 sitede karşılıklı/çapraz şekilde birbirine bağlı ise spam’a girer.

Spinner kullanmak

Spinner kullanarak oluşturulan içerikler direkt spam’a girer dizine eklenmez ve sitenizin önemli cezalar almasını kolaylıkla sağlar. Arama motoru botları spinner kullandığınızı anlayacak kadar gelişmiş. Sadece kendi dilinizde değil başka dilden çeviri yapılıp spinlenen yazıları da anlayabiliyor.

Can YİĞİTEROL
Can YİĞİTEROL
1999 Yılında Çorum'da doğdum. İnternet teknolojileri alanında kendimi okuma yazmayı öğrendiğim zamandan bu yana geliştiriyorum. Uzmanlık alanı olarak SEO ve Dünya'nın en büyük içerik yönetim sistemi olan Wordpress üzerinde kendimi geliştirmeye devam ediyorum. 7 yıldır kişisel blog sayfamda düşüncelerimi paylaşıyorum. Arama motoru optimizasyonunun bir sihir olduğuna inanıyorum ve bu beyinde sihire fazlasıyla yer var...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?