Ana SayfaSEOSEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar 1: Zayıf İç Linkleme

SEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar 1: Zayıf İç Linkleme

-

Dijital pazarlama, davul çalmak gibi düşünün; herkes yapabileceğini düşünüyor! Kaçınılmaz olarak, hedef anahtar kelimeler ile ağzına kadar doldurulmuş içerikler hazırlar ve kendi web sayfalarının tüm web sayfalarında aynı seçtiği anahtar kelimeleri kullanarak yayarlar.

Bazen düşündüğümüz gibi yanılmaz olmayabiliriz, sektörün en iyileri bile bazen saç baş yolduran hatalar yapabilir. İnsan olmanın doğasında hata yapmak vardır. Bazen ilerlemenin en iyi yolu bir adım geri atmak ve SEO temellerine geri dönmek olabilir.

Google ve Bing’in hatta hedef kitlenize ulaşabileceğiniz diğer arama motorlarının algoritmaları gelişmeye ve arama için yeni teknolojileri kullanmaya devam ettikçe stratejilerinizi de güncellemek bir gerekliliktir.

Sesli arama, masaüstü ve mobil ziyaretçiler ve sosyal medya takipçilerimiz için içeriğimizi optimize etmeyi düşününce tüm bu görevler bazen imkansız bazen de bunaltıcı olabilir. Biraz soluklanın çünkü yalnız değilsiniz. Üzerinde çalışmalar yaptığınız dinamikler değişebileceği gibi, aynı ilkeler hala yürürlükte kalmaya devam eder ve aynı temel hataları da yapabilirsiniz.

SEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar yazı serisinin ilkini sizlerle paylaşıyoruz.

Zayıf İç Linkleme

Harika içeriğe sahip web siteniz potansiyel hataların tamamını içerme potansiyelini de içinde barındırır. Yoğun dijital pazarlama aksiyonları ile alakadar olurken oldukça basit bazı iç linkleme hatalarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu tanımlamanın altında kopya içerik temizlenmesinden 404 sayfalarına potansiyel tüm hatalara kadar her şeyi içerir. Zayıf İç linkleme göz ardı edilen önemli bir hata olarak karşımıza çıkar.

İç linkleme yapılarının web yöneticileri tarafından büyük ölçüde göz ardı edildiği gözden kaçmayan bir detay ancak UX ve SEO stratejinizdeki en değerli fonksiyonlardan bir tanesi iç linkleme.

İç linkleme ile sitenize sağlayacağınız 5 önemli değer

  • Dönüşüm sayfalarına net bağlantılar sağlamak.
  • Ana sayfada yer almayan önemli web sayfalarına yetki aktarmak.
  • Kullanıcıların sitenizde daha fazla zaman geçirmesi için ek bir okuma veya etkileşimli materyal sağlamak.
  • Web sayfalarını anahtar kelime optimize edilmiş iç ağlantı metni ile düzenleme.
  • Arama motoru tarayıcılarını en önemli web sayfalarınıza yönlendirmek.

Arama motorlarına XML site haritası göndermek, arama motorları botlarını bağlantı verilmemiş web sayfalarına yönelik tarama sağlamak için harika bir yoludur. Aynı satırlarda, robots.txt dosyanızı ve noindex etiketini akıllıca kullanmanız önemlidir. Bu sayede sitenizdeki veya bir müşterinizdeki önemli web sayfalarını yanlışlıkla engellemezsiniz.

Genel bir kural olarak, hiçbir web sayfasının ana sayfadan iki tıklamadan fazla ulaşılabilir şekilde konumlandırmamalısınız. Web sayfalarının kategorilendirmesini düzenlemeye başlamak için yeni anahtar kelime araştırması kullanarak web site mimarinizi yeniden değerlendirmelisiniz.

HubSpot, web sayfalarınızı konuya göre düzenleyen, semantik anahtar kelimeler ve paylaşılanlar için hiyerarşi kullanan konu kümeleri oluşturmak için harika bir kılavuz sağlar.

Zayıf iç linkleme

#1 SEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar 1: Zayıf İç Linkleme

#2 SEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar 2: İçerik Üretmiş Olmak İçin İçerik Üretmek

#3 SEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar 3: Link Verilmeye Uygun İçerik Üretmemek

#4 SEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar 4: İçeriğin Görünürlüğünü Arttırmaya Çalışmamak

#5 SEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar 5: Yanlış Kelimeler İçin Optimizasyon Yapmak

#6 SEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar 6: Ücretli Reklam Kanallarından Destek Almamak

#7 SEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar 7: Yereli Unutmak

#8 SEO Uzmanlarının Yaptığı En Büyük Hatalar 8: Site Optimizasyonunu Düzenli Olarak Yapmamak

KAYNAK: https://www.searchenginejournal.com/worst-seo-mistakes/245363/

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?