Ana SayfaSEOSite trafiğini arttırma yöntemleri

Site trafiğini arttırma yöntemleri

-

Site trafiğini arttırma yöntemleri internette bir alana sahip olan herkesin ihtiyacıdır. Ne kadar trafik o kadar getiri sağlar. SEO ve Sosyal Medya sayesinde İnternet sitenizin trafiğini arttırabilirsiniz. Bu yazımızda sizlerin ister profesyonel olsun ister amatör olsun yönettiğiniz sitelerin trafiğini arttırmanızı sağlamaya çalışacağız.

Site Hızı Site Trafiğini Etkiler Mi?

İlk olarak site hızından bahsetmemin sebebi Dünya’nın en büyük arama motoru olan Google site hızı konusu üzerinde çok fazla duruyor olması. Sitenizi her türlü kullanıcıya göre hızlandırır iseniz Google’da öne çıkmayı başarabilirsiniz.

Örneğin Masaüstü aramada ilk sayfada olmayan bir içeriğiniz AMP kullanılarak Mobil aramalarda rahatlıkla ilk sayfada çıkabilir. Mobil aramalarda Google’ın en büyük önceliklerinden birisi ise AMP sayfalarıdır. Sitenizi AMP sistemine entegre etmeniz gerekmektedir. Bu sayede Mobil trafiği kendi üzerinize çekmiş olacaksınız.En önemlisi ise İnternet’de Mobilden surf yapanların oranı %60’ı geçmiş durumda.

Site Açılış Hızı Optimizasyonu Önemli midir? Nasıl Yapılır?

Güvenlik Ne Kadar Önemli?

Kullanıcılar artık güvenli sitelerde gezinmek istiyor. Tarayıcılar ise kullanıcıları güvenli sitelere girmeye teşvik ediyorlar. Eğer sitenizde SSL sertifikası yok ise o site “Güvenli Değil” olarak belirtiliyor. Buda kullanıcıların sitenize girmemesine sebep olan en büyük etkenlerden. Ve yine Google HTTPS yani SSL protokolünü kullanan siteleri üst sıralara taşımaktadır.

Sosyal Medya Kullanımı

Sitenize gelen ziyaretçiler sadece arama motorlarından gelmezler. Sosyal Medyayı iyi kullanmanız sitenize bazı sektörlerde arama motorundan daha fazla ziyaretçi sağlayabilir. Sosyal medya hesaplarınızı sürekli güncel tutarak düzenli bir ziyaretçi kaynağına çevirebilirsiniz. Ara sıra eski yazılarınızı  Bununla yetinmeyin yazılarınızın sosyal medyada paylaşıldığını inceleyin. İncelemeleriniz sonucunda linkinizi bir kullanıcı paylaşır ise yazı resmi çıkıyor mu, yazı açıklaması düzgün mü ve en önemlisi sosyal medya sitelerinde siteniz spam kategorisinde bulunuyor mu diye kontrol etmenizde fayda var. Bazen linkleriniz fazla paylaşıldığında siteniz spama düşebilir.

Site Hızının SEO’ya Etkisi Ne Kadar?

İçerik Kontrolü Ve Kitleyi Elde Tutma

Site yöneticilerinin yaptığı en büyük hatalardan birisi ise bir yazı çok ziyaretçi çekiyor ise onun üzerine gitmek. Yüksek ziyaretçi getiren içeriği geliştirerek belli bir yere kadar ilerlersiniz, bu durumda önemli olan diğer yazılarınıza ziyaretçi çekmek ve kullanıcıyı sitede tutmak. En az okunan içeriğe bakarak güncelliğini kontrol edin. Eğer yazı güncelliğini yitirmemiş ve çok ziyaretçi çeken yazı ile alakalı ise bu yazınızı gelen ziyaretçiye önerebilirsiniz. Yazı sonları bu iş için mükemmel bir yer.

İçeriğinizi Arama Motorlarına Gönderin

Arama motorlarının indexleme botları sitenizin güncelliğine göre sitenizi ziyaret eder. Arama motoru botlarına yol göstererek bütün yazılarınızın arama motoru sonuçlarında çıkmasını sağlayabilirsiniz. Yol gösterme işlemini ise sitemap.xml dosyası ile kolayca tamamlayabilirsiniz.

Can YİĞİTEROL
Can YİĞİTEROL
1999 Yılında Çorum'da doğdum. İnternet teknolojileri alanında kendimi okuma yazmayı öğrendiğim zamandan bu yana geliştiriyorum. Uzmanlık alanı olarak SEO ve Dünya'nın en büyük içerik yönetim sistemi olan Wordpress üzerinde kendimi geliştirmeye devam ediyorum. 7 yıldır kişisel blog sayfamda düşüncelerimi paylaşıyorum. Arama motoru optimizasyonunun bir sihir olduğuna inanıyorum ve bu beyinde sihire fazlasıyla yer var...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?