Ana SayfaSEOSitenizin trafiğini artırmak için neler yapmalısınız?

Sitenizin trafiğini artırmak için neler yapmalısınız?

-

Web siteleri, işimizi ve markamızı tanıtmak ve insanlara duyurmak için oldukça önemli bir alandır. Web siteleri vasıtası ile insanlara ulaşırsınız ve hizmetlerinizde bu sayede hizmet veya ürün satışı yapabilirsiniz. Sitenizin satış yapabilmesi ve başarıya ulaşabilmesi için insanlara ulaşabilmesi gerekir. Sitenizden performans almak istiyorsanız verimli trafik oluşturmanız gerekiyor yani site trafiği arttırma çalışmaları yapmanız gerekir.

Web sitenizin trafiğini arttırabilmek için yapmanız gereken ve dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır. Bu kuralları aşağıda özet olarak paylaşıyoruz. Web site trafiği arttırma işlemlerini büyük bir titizlik ile yapılmalıdır.

Doğru Anahtar Kelime Seçimi Nasıl Yapılır?

Site trafiği arttırma için izlenmesi gerekilen yollar

Web sitenizin gerçekten bir katkısı olsun istiyorsanız, daha çok kişiye ulaşması gerekir. Evet daha çok kişiye ulaşmak demek aslında istediğiniz kadar trafik demek değil. Aslında insan doğası gereği hep daha fazlasını isteyeceği için istediğiniz trafiğe ulaşamayacağınızı söylemek yanlış olmaz. Siteniz için gerekli olan aslında doğru trafik sağlamaktır yani hizmet veya ürün satışı yapan bir sitede sağladığınız trafik eğer müşteriye dönüşmüyorsa yararlı bir trafik olmadığını konuşabiliriz.

Yapmanız gereken aslında kaliteli trafik oluşturabilmeyi sağlamaktır.

Site trafiği arttırma için dikkat etmeniz gerekenler

  • Öncelikle hedef kitleniz ve daha geniş bir alana ulaşabilmek için anahtar kelimeleri belirleyin. Anahtar kelimeleriniz, geniş bir kısma hitap etsin, kısıtlı tutmayın. Önceliğiniz sonuç odaklı kelimelere odaklanmak olsun
  • Arama motorlarında görünürlüğünüzü arttıracak içerikler oluşturun. Dikkat çekici başlıklar ile süslemeyi ihmal etmeyin. Pek tabi potansiyel müşterilerinizin sorularını cevapladığınız içerikler üretmek kaliteli bir trafik sağlayacaktır.
  • Site trafiği arttırma ve kaliteli site trafiği farklı şeyler. Her karşınıza gelen öneriyi körü körüne uygulamayın. Bir sitede başarılı olan çalışmalar sizde aynı etkiyi vermeyebilir, sitenize özgün şekilde test etmeli ve istatistikleri yorumlamalısınız.
  • Sitenize gelen ve sitenizde yorum yapan kişilerin sorularına ya da yorumlarına cevap verin. Kesinlikle, gelen ziyaretçileri önemsediğinizi hissettirin. Bu sitenize olan ilgiyi arttıracaktır.
  • Rakiplerinizin trafik aldığı kelimeleri analiz ederek kendinize uygun şekilde planlayın. Anahtar kelime araştırması zorlu bir süreçtir ve attığınız doğru adımların meyvesini almanızı sağlar.
  • SEO uyumlu makale yazacağım diye anahtar kelimeler etrafına toplanmış içerik hazırlamak yerine konu etrafında içerik hazırlayarak anahtar kelimelerinizi serpiştirin.
  • Daha önce ürettiğiniz ama bilgileri güncelliğini kaybetmiş içerikleri yenileyin. Güncel bilgileri paylaşmak hem okuyucu için değer katmak hem de arama motoruna sitenizle ilgilendiğiniz gösteren sinyalleri paylaşmış olursunuz.
  • Web sitenize yönlendirme yapabilmek için sosyal medya hesaplarınızda, sitenize yönlendiren paylaşımlar yapın. Kendi hesaplarınız bu potansiyelde değilse sosyal medya reklamlarını deneyebilirsiniz.

Toparlamak gerekirse site trafiğini arttırmak için sağlayabileceğiniz yöntemler için çok çaba göstermelisiniz ve belki maddi belki de manevi yatırım yapmalısınız. Kaliteli içerik üreterek istediğiniz kaliteli trafiğe ulaşabilirsiniz.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?