Ana SayfaSEOSpam raporları manuel ceza ile sonuçlanır mı?

Spam raporları manuel ceza ile sonuçlanır mı?

-

Google arama sonuçları üzerinden gönderilen spam raporları çoğunlukla manuel işlemlere yol açmaz. Google, raporları spam algılama özelliklerini geliştirmek için kullanır.

Google’ın Gary Illyes tarafından yazılan bir blog gönderisinde, yayınlanan manuel işlemlerin yalnızca küçük bir kısmının spam raporlarının sonucu olduğu ortaya çıktı.

Google, spam raporlarının manuel eylemler yayınlamak için değil, yalnızca spam algılama algoritmalarını iyileştirmek için kullanıldığını açıklamış oluyor.

“Kullanıcılarımız sayesinde her gün yüzlerce spam raporu alıyoruz. Spam raporlarının çoğu manuel işlemlere yol açsa da, verdiğimiz manuel işlemlerin küçük bir kısmını temsil eder. Manuel işlemlerin çoğu, dahili ekiplerimizin spam’ı tespit etmek ve arama sonuçlarını iyileştirmek için düzenli olarak yaptıkları işten gelir. ”

Spam raporları doğrudan sitelerin cezalandırılmasına yol açmasa da, Google’ın spam’ın ilk etapta arama sonuçlarında ortaya çıkmasını önlemesine yardımcı olmak için çok önemlidir.

Spam raporları manuel ceza sebebi değil

Illyes’in açıkladığı gibi, Google’ın spam algılama sistemlerinde bir sorunu gidermek için spam raporlarını kullanmak, manuel işlemler yapmaktan çok daha öncelikli.

“Spam raporları önemli bir rol oynar: Otomatik spam algılama sistemlerimizin kapsamının nerede eksik olabileceğini anlamamıza yardımcı olurlar. Çoğu zaman, otomatik algılama sistemlerimizle ilgili temel bir sorunu düzeltmemiz tek bir URL veya sitede manuel işlem yapmaktan çok daha etkilidir. ”

Google’ın spam algılama sistemleri iyi çalışıyor ancak mükemmel değil. Öyle olsaydı, Google’ın arama sonuçları % 100 spam içermezdi ve durum böyle değil.

Google, bu hedefe ulaşmak için her zamankinden daha yakın olmasına rağmen yakın zamanda bildirdiği gibi arama sonuçları % 99 spam içermiyor.

Google, her gün ortalama 25 milyar spam içerikli sayfayı filtreler. Bu, spam raporlarının ne kadar etkili olabileceğinin bir kanıtıdır.

Tıpkı Google’ın arama algoritmasını her zaman geliştirdiği gibi, spam algılama sistemleri de aynı şekilde geçerlidir.

“Gerçek şu ki, spam algılama sistemlerimiz iyi çalışır, ancak her zaman iyileştirme için yer vardır ve spam raporlaması bu konuda bize yardımcı olmak için çok önemli bir kaynaktır. Toplu formdaki spam raporları, algoritmalarımızı iyileştirmek için spam içeriklerindeki eğilimleri ve kalıpları analiz etmemize yardımcı olur. ”

“Genel olarak, spam’ı Arama dışında tutmak için en iyi yaklaşımlardan biri, web topluluğu tarafından oluşturulan yüksek kaliteli içeriğe ve onu sıralama yoluyla ortaya çıkarma yeteneğimize güvenmektir.”

Google, Web Yöneticisi Yönergeleri’ni Güncelliyor

Google, Web Yöneticisi Yönergeleri‘nde yapılan bir güncellemeyle spam raporları ve manuel işlemler arasındaki bu ayrımı daha net hale getirmektedir.

Google’ın Web Yöneticisi Yönergeleri artık spam raporlarının ne için kullanıldığını açıkça belirten bir paragrafa sahiptir.

“Başka bir sitenin Google’ın kalite yönergelerini kötüye kullandığını düşünüyorsanız, lütfen bir spam raporu doldurarak bize bildirin. Google, sorunlara ölçeklenebilir ve otomatik çözümler geliştirmeyi tercih ediyor ve bu raporu spam algılama sistemlerimizi daha da geliştirmek için kullanacak. ”

Bu, spam raporlarının nasıl kullanıldığına ilişkin yanlış anlamaları ortadan kaldırmalıdır.

Google’ın manuel işlem yapmasını umarak bir siteye spam raporu gönderirseniz, sonuçta bu gerçekleşmeyecektir. Ancak raporunuz, bu tür sitelerin gelecekte ortaya çıkmasına yardımcı olabilir.

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?