Ana SayfaSEOStructured Data test aracı kapatılıyor

Structured Data test aracı kapatılıyor

-

Structured Data test aracı kapatılıyor. Google, Rich Results Test aracını Google arama tarafından desteklenen aynı rich results özelliklerinin tümünü destekleyecek şekilde yeni bir sürüme geçiriyor.

Google, tüm Google Arama zengin sonuç özelliklerini tam olarak desteklediği için Zengin Sonuçlar Testini resmi olarak beta sürümden çıkarıyor.

Bu durumda Google, eski yapılandırılmış veri test aracını kullanımdan kaldırma zamanının geldiğine karar verdi.

Structured Data test aracı kapatılıyor

Yapısal veri test aracı kısa bir süre için kullanılabilir durumdadır, ancak Google, zengin sonuç test aracını daha sonra kullanmaktan rahat olmanızı önerir.

Google, yapılandırılmış veri test aracı üzerinden zengin sonuç testinin aşağıdaki avantajlarını vurgular:

  • Sağladığınız işaretleme için hangi Arama özelliği geliştirmelerinin geçerli olduğunu gösterir
  • Dinamik olarak yüklenen yapılandırılmış veri işaretlemesini daha etkin bir şekilde işler
  • Bir sonucun hem mobil hem de masaüstü sürümlerini oluşturur
  • Search Console raporlarıyla tamamen uyumludur
Zengin Sonuçlar Testi’nde geçerli yapılandırılmış veri örneği
Zengin Sonuçlar Testi’nde hata gösteren kod örneği
Zengin Sonuçlar Testi’nde arama önizleme örneği

Zengin sonuçlar testinin onu ayıran bir başka özelliği, bir sayfanın URL’sinin tamamını veya yalıtılmış bir kod snippet’ini test etme yeteneğidir.

Bir blog gönderisinde Google, daha deneyimli SEO uzmanlarının muhtemelen aşina olduğu zengin sonuç testi hakkında birkaç şey açıklıyor.

“Test, sayfanızda tespit ettiğimiz hataları ve uyarıları gösteriyor. Hataların, sayfanızın zengin bir sonuç olarak gösterilmesi yerine diskalifiye ettiğini unutmayın. Uyarılar görünümü sınırlayabilir ancak sayfanız yine de zengin bir sonuç olarak gösterilmeye uygundur. Örneğin, eksik bir resim özelliği için bir uyarı varsa, bu sayfa yalnızca bir resim olmadan da zengin bir sonuç olarak görünebilir. ”

Google’ın Zengin Sonuçlar Testi Hakkında Daha Fazla Bilgi

Google Rich Results Test, zengin snippet’leri, zengin kartları ve arama sonuçlarında görüntülenebilecek diğer “zengin” öğeleri test etmek için 2017 yılında bir çözüm olarak tanıtılmıştı.

Bir sayfanın arama sonuçlarında nasıl görüntülendiğinin daha doğru bir temsilini ve dinamik olarak yüklenen içerik içindeki yapılandırılmış verileri test etme yeteneği sağlayan Rich Results Test aracı, JSON-LD, Mikro veri ve RDFa gibi veri kaynaklarını test edebilir.

İlk kullanıma sunulduğunda yalnızca dört tür yapılandırılmış veri için desteği vardı: tarifler, işler, filmler ve kurslar.

Bir sayfada kullanılan diğer biçimlendirme türlerini test etmek için Google’ın yapılandırılmış veri test aracı hala gerekliydi.

Artık Rich Results aracı yeni özellikler ile donatıldı ve Google’ın arama sonuçlarının da desteklediği tüm işaretleme türlerini test edebiliyor.

Site sahiplerinin her iki araca da erişmesine daha az ihtiyaç olduğu için Google’ın bu noktada eski ve daha az yetenekli aracı kullanımdan kaldırması mantıklıdır.

Rich Results Test’e aşina olmayan kişiler için geçişi kolaylaştırmak amacıyla Google, sınırlı bir süre için yapılandırılmış veri test aracını sunmaya devam edecekt.

Bununla birlikte, iş akışınızda Google’ın test araçlarını düzenli olarak kullanıyorsanız, Rich Results Test’e alışmak ikinci nitelik gibi hissetmelidir.

KAYNAK: Google Webmaster Blog

İsmail Emrah Demirayak
İsmail Emrah Demirayak
İmza İnternet Teknolojileri dijital pazarlama uzmanı İsmail Emrah Demirayak ben. SEO, SEM, sosyal medya ve dijital pazarlama konularında yazılar yazıyorum.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?