Ana SayfaTasarımTasarım Bölümlerinde Okuyan Öğrenciler İçin Fark Yaratacak 9 Öneri

Tasarım Bölümlerinde Okuyan Öğrenciler İçin Fark Yaratacak 9 Öneri

-

Yeni öğrenim dönemi ile beraber tasarım ile alakalı bölümlere birçok kişi kayıt oldu. Bizde bu bölümlerde okuyan öğrenciler için fark yaratacak 9 öneri listesini hazırladık. İşte tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler için fark yaratacak 9 öneri.

Öğrenciler İçin Fark Yaratacak 9 Öneri

Hazır yeni eğitim dönemi başlamışken, geleceğini görsel iletişim dillerini kullanmak üzerine planlayan ve grafik tasarımı alanında kariyer yapmayı hedefleyen öğrenciler için fark yaratacak 9 öneri sunmanın tam zamanı diye düşündük.

Üniversitede Grafik Tasarımı vb. bölümlerde eğitim almak, en temelden başlayarak tasarım dünyasını oldukça detaylı öğrenmek için harika bir başlangıç. Programlar, kodlamalar, renkler, tipografi gibi detaylarla oldukça haşır neşir olacaksınız ancak başarıyla mezun olduğunuzda sizi rekabetçi bir dünya bekliyor olacak.

Buna hazırlıklı olmanız için en büyük fırsatınız öğrencilik yıllarınız olacaktır. Mezun olmadan önce yapmanızı önerdiğimiz 9 maddede kendinizi geliştirirseniz, mezun olduktan sonra rakiplerinizden çok daha önde başlayacağınıza ve fark yaratacağınıza emin olabilirsiniz.

1. Yabancı Dile Önem Verin

Yabancı diliniz yeterli değilse, bunu mutlaka öğrencilik döneminizde halletmeye çalışın. Hem yabancı kaynakları takip edebilmeniz için hem de iş arayışınız sırasında size zaman kaybettirmemesi için öncelik verilmesi gereken konulardan biri.

2. Sektörel İçerikleri Takip Edin

Eğitim süresince sektörel dergileri, siteleri, sosyal medya hesaplarını, blogları takip etmeli ve alanınızla ilgili bol bol kitap okumalısınız. İnternetten araştırabileceğiniz gibi hocalarınızdan da tavsiyeler alabilirsiniz. Sektörel kitapların ücretleri biraz yüksek olduğu için öğrenci bütçesini zorlamak istemeyenler için, kütüphaneler harika bir seçenek. Özellikle devlet üniversitelerinin kütüphaneleri ve halk kütüphaneleri inanılmaz keyiflidir. Bunun dışında arkadaşlarınızla takas yapabilir veya e-kitap seçeneklerine de bakabilirsiniz. Bazı dergilerin dijital yayınlarına da ücretsiz ulaşmak mümkün.

3. Tasarımlarınız İçin Görsel Paylaşım Sitelerinden Yararlanın

Olmazsa olmaz ilham kaynağımız Görsel arama motoru Pinterest ve Tumblr 🙂 Bu iki sitede mutlaka üyeliğiniz olsun. Bir de kendi çalışmalarınızı ekleyip portfolyo oluşturabileceğiniz siteler var. Bu tarz sitelerde profilinizi güncel tutarsanız, iş başvurularınızda dahi kullanabilirsiniz. Behance, Dribbble, Deviantart en çok kullanılanlardan bazıları.

4. Okul Kulüplerine Üye Olun

Okulunuzda bölümünüz ile ilgili bir kulüp varsa mutlaka üye olmanız ve üye olmakla kalmayıp aktif de olmanız size hem çevre hem de güzel deneyimler kazandıracaktır.

5. Sertifika Programlarına Katılın

Okulun verdiği eğitim ile yetinmeyip, size katkı sağlayacak gönüllü projeler, sertifika programları, eğitimlere katılmış olmanız da mezun olduğunuzda hem bakış açınızda hem de CV’nizde fark yaratacaktır.

6. Bol Bol Pratik Yapın

Tasarım programları için bol bol pratik yapın, elinizi kısayolları kullanmaya alıştırın. Örneğin internette beğendiğiniz tasarımların aynısını kendiniz yapmayı deneyebilir veya beğenmediğiniz bir çalışmayı “Ben olsam nasıl yapardım” diye düşünerek kendiniz yeniden yapmaya çalışabilirsiniz. Yaptığınız çalışmalarda çıkan sonuçtan memnun olmadığınız durumlar yerine yaptığınız her denemenin size kattığı pratiğe odaklanın. Siz pratik yaptıkça her yeni çalışmanın öncekilerden daha iyi olduğunu göreceksiniz. YouTube’daki “Photoshop Tutorial” benzeri videolardan da oldukça yardım alabilirsiniz.

7. Staj Yapacağınız Firmayı Doğru Seçin

Birçok öğrenci stajını kurumsal şirketlerde veya büyük ajanslarda yapmak ister ancak start-up’ları da unutmayın. Start-up firmalarda da çok güzel deneyimler kazanabilirsiniz. Staj dışında da zamanınız ve fırsatınız varsa tam zamanlı çalışma şansınızı da değerlendirin. Gerçek iş ortaya çıkarmak ya da çıkarmaya çalışmak en motive edici tecrübelerinizden biri olacaktır.

8. Network Oluşturun

Gerek katıldığınız eğitimlerde gerek staj deneyimlerinizde olsun sektör ile ilgili girdiğiniz her ortamda network kazanmaya önem verirseniz, özellikle sıra iş hayatınıza geldiğinde oldukça faydasını göreceksinizdir.

9. Geliştirmeniz Gereken Yönlerinizi İyi Analiz Edin

Kariyer yapmak istediğiniz alandaki iş ilanlarını inceleyerek, istediğiniz pozisyon için hangi niteliklerin gerekli olduğunu ve kendinizi hangi noktalarda geliştirmeniz gerektiğini tespit edebilir, henüz yeterli olmadığınız konulara öncelik verebilirsiniz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Öne Çıkanlar

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

Grafik Tasarım ile Dijital Tasarım Arasında Fark Var Mıdır?

0
Tasarım söz konusu olduğunda, grafik tasarım ve dijital tasarımın aslında aynı şeyin farklı isimleri olduğu düşünülebilir. Görsel anlamda her iki alan da benzer öğeleri...
Gelen Pazarlama Nedir?

Gelen Pazarlama Nedir?