En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter negatif tweetleri filtreleyecek. Son zamanlarda yoğun olarak negatif tweetlerin arama ve sohbetlerde kullanıcıların önüne çıkmaması üzerinde çalışan Twitter, çalışmalarını hızlandırıyor.
Twitter Negatif Tweetleri Filtreleyecek
Twitter‘ın tweetleri sıralamak için kullandığı algoritmalar değişiyor. Yeni algoritma güncellemesi sayesinde Twitter, negatif tweetleri mümkün olduğunca kullanıcılara göstermemeye çalışacak. Aramalarda ve sohbetlerde negatif tweetlerin mümkün olduğunca gösterilmemesi, kullanıcıların duvarlarının daha temiz olacağı anlamına geliyor. Peki Twitter negatif tweet filtrelemesini neye göre oluşturacak?
Twitter’ın tweetleri sıralamak için kullandığı algoritmalar, şu faktörleri içeren negatif sinyalleri dikkate alacak;
- Onaylanmamış e-posta adreslerine sahip hesaplar tarafından gönderilen Tweetler
- Tweetleri gönderen kullanıcı tarafından oluşturulan hesap sayısı
- IP adresleri
- Geri takip yapmıyor olmasına rağmen sürekli aynı hesap için “mention” yapan hesaplardan gönderilen tweetler
- Belirli bir kullanıcı sayısının bir tweetin engellenmesini istemesi
Twitter’ın tweetleri sıralamalarda altlarda gösterme cezası gerçek tweet içerikleri için uygulanmayacak. Bu durum sadece kötü amaçla kullanılan hesap ve/veya tweetler için kullanılacak. Twitter ayrıca, tweetlerin içeriğini göz önünde bulundurmadan, dünya çapında bu algoritmayı kullanabilecek. Çünkü negatif sinyaller arasında herhangi bir dil faktörü yer almıyor.
Twitter negatif sinyaller aldığı tweetleri tamamen kaldırmak yerine onları “daha fazla gör” butonunun arkasına gizleyerek kullanıcıların biraz da olsa bu tweetleri görmesini engelleyecek.
Yapılan testlerde, negatif tweet’lerin filtrelenmesinin, aramada yapılan kötüye kullanım raporlama sayısında %4’lük bir düşüşe ve yapılan konuşmalarda yapılan kötüye kullanım raporlama sayısında % 8’lik bir azalma tespit edildi. Yani daha şimdiden tweet şikayet sayılarında ortalama %6’lık bir düşüş sağlandı bile. İlerleyen zamanlarda tweet şikayet (kötüye kullanım) oranının giderek düşmesi bekleniyor.
Kaynak : Search Engine Journal